Breaking News
ΜEΡΚΕΛ: «ΦYΓΕΤΕ ΑΠΌ ΤΗ ΛΙΒYΗ» – ΕΡΝΤΟΓAΝ: «Η ΕΛΛAΔΑ ΦΤΑIΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑIΟ»
ΠΡOΣΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜEΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟYΡΚΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟY ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ
BREAKING DEFENSE: Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ: «ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ» Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΗΠΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΠΑΤΕΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΟ
ΜΕΤΑΚΙΝHΣΕΙΣ ΑΠO ΝΟΜO ΣΕ ΝΟΜO ΜΕ SELF-TEST ή ΕΜΒOΛΙΟ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: 2.093 ΝEΑ ΚΡΟYΣΜΑΤΑ, 96 ΘAΝΑΤΟΙ, 765 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜEΝΟΙ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ: ΟΙ 10 ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚEΣ ΠΗΓEΣ: ΣΤΗΝ ΘΡAΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟYΝ 260 ΤΕΜEΝΗ
ΜΙΣEΛ: ΕΠΙΣΤΟΛH ΣΤΟΥΣ 27 ΗΓEΤΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΤΥΠΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ
ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ Ο ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΓΙΑ ΝΑ «ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΝ ΑΚΛΟΝΗΤΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ»
ΟΙ ΥΠΕΞ ΤΗΣ G7 ΑΝΗΣΥΧΟYΝ ΓΙΑ «ΤΗΝ ΑΝΕYΘΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚH ΣΤAΣΗ» ΤΗΣ ΡΩΣIΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ: ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΩΝ Δ. ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
KYΠΡΟΣ: ΤΟ ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ ΣΤΟΝ ΒΑΣΟ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ
H AΛΒΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΙΛΙΡ ΜΕΤΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ – ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ “ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΙΣΤΑ” ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ: «ΤΟ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ»
ΙΣΠΑΝΙΑ: NΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗΣ ΙΣΑΒΕΛ ΝΤΙΑΣ ΑΓΙΟΥΣΟ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΕΙΠΝΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΩ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ
ΚΥΠΡΟΣ
ΜΕ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΙΜΩΝ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΧΑΣΙΚΟΥ

Με απόδοση τιμών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η κηδεία του πρώην Υπουργού Άμυνας και Εσωτερικών της Κύπρου Σωκράτη Χάσικου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β’, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στο χωριό Επισκοπειό. «Ο ίδιος μπορεί να χάνω έναν πολύτιμο φίλο και συνεργάτη, μα θλιβερότερο είναι πως η Κύπρος χάνει έναν έντιμο, θαρραλέο και χαρισματικό πολιτικό και άνθρωπο», τόνισε συγκινημένος στον επικήδειος λόγο για τον πρώην Υπουργό Άμυνας και Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 

Ακολουθεί η ομιλία του Προέδρου:

Είναι στιγμές που όση δύναμη και αν επιστρατεύσει ο άνθρωπος, τα συναισθήματα που κυριαρχούν, δεν του επιτρέπουν να αποκρύψει τη συγκίνηση και τον πόνο που προκαλεί ο χαμός ενός αγαπημένου φίλου και ξεχωριστού συνεργάτη.

Αγαπημένε μου Σωκράτη,

Δεν θέλω να πιστέψω πως σήμερα εκφωνώ το ύστατο χαίρε, πως σε αποχαιρετώ για τελευταία φορά.

Είναι το ίδιο αίσθημα θλίψης και πόνου που μοιράζονται μαζί μου τα τρία λατρεμένα  σου παιδιά, η οικογένειά σου, αλλά και οι χιλιάδες φίλοι, συνεργάτες και εκτιμητές της προσωπικότητας και προσφοράς σου.

Σωκράτη μου, θέλω τούτη την ώρα να εκφράσω αυτό που δικαιωματικά σου αξίζει: δεν υπάρχει μεγαλύτερη καταξίωση από την καθολική αναγνώριση του έργου που επιτέλεσες, αλλά και της χαρισματικής προσωπικότητας που σε προίκισε ο Θεός.

Μιας προσωπικότητας που τη διέκρινε η ανιδιοτέλεια, η εντιμότητα, η αξιοπρέπεια, το ασυμβίβαστο και το μαχητικό σου πνεύμα. Η παρρησία της γνώμης σου, η αυθεντικότητα και η ειλικρίνεια σου.

Τούτα τα χαρίσματα, αγαπημένε μου φίλε, είναι που οδηγούν στην ανεκτίμητη προσφορά σου από όλα τα πολιτειακά αξιώματα που κλήθηκες να υπηρετήσεις.

Είναι τα ίδια χαρίσματα που σε ανέδειξαν σε έναν άδολο πατριώτη που πίστευε και αγωνιζόταν για τη δικαίωση του Κυπριακού Ελληνισμού, μακριά από συναισθηματικές εξάρσεις ή αμφιλεγόμενες θέσεις.

Υπήρξες ένας σταθερός και αμετάθετα ταγμένος στην ανάγκη εξεύρεσης μιας λύσης που θα απέτρεπε την παγίωση των τετελεσμένων, αλλά και θα οδηγούσε στην επανένωση της πατρίδας μας, σε συνθήκες που θα επέτρεπαν την ειρηνική συμβίωση και ευημερία και των δύο κοινοτήτων.

Αγαπητέ μου φίλε,

Τα όσα αναφέρω δεν είναι η δική μου μόνο μαρτυρία. Είναι τα αναρίθμητα αφιερώματα, άρθρα και σχόλια που έχουν γραφτεί από την ημέρα της αγγελίας του θανάτου σου, όχι μόνο από φίλους, αλλά και πολιτικούς και πολίτες όλων των ιδεολογικών τάσεων.

Και τούτο φίλε μου αποτελεί για σένα την απόλυτη δικαίωση, αλλά και για τους φίλους σου βάλσαμο παρηγοριάς και περηφάνιας.

Είναι για τούτο, αγαπητέ μου Σωκράτη, που είπα πως ο ίδιος μπορεί να χάνω έναν πολύτιμο φίλο και συνεργάτη, μα θλιβερότερο είναι πως η Κύπρος χάνει έναν έντιμο, θαρραλέο και χαρισματικό πολιτικό και άνθρωπο.

Το ίδιο πλήγμα δέχεται και ο Δημοκρατικός Συναγερμός στις τάξεις του οποίου ανδρώθηκες πολιτικά.

Είναι χάρις σε αυτές τις αρετές φίλοι, οπαδοί της παράταξης αλλά και ο λαός ευρύτερα, που σου έδωσαν την εντολή να τον εκπροσωπήσεις στη Βουλή των Αντιπροσώπων το 1991, το 1996 και το 2006.

Τα ίδια χαρακτηριστικά είναι που δεν άφησαν άλλη επιλογή τόσο στον πολιτικό μας πατέρα Γλαύκο Κληρίδη όσο και σε εμένα, παρά να σου εμπιστευθούμε χωρίς κανένα ενδοιασμό, τα ζωτικής σημασίας χαρτοφυλάκια, αρχικά εκείνο του Υπουργείου Άμυνας και, επί των ημερών μου, του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μια επιλογή, Σωκράτη μου, που ήταν βασισμένη στο αίσθημα βεβαιότητας και ασφάλειας που ενέπνεες, αλλά και στην ισχυρή σου προσωπικότητα που επέτρεπε να τολμάς, να παίρνεις αποφάσεις και να επωμίζεσαι ευθύνες. Να είσαι πρακτικός και αποτελεσματικός.

Να δίνεις λύσεις και να συνδέεις, μακριά από λαϊκισμούς και σκοπιμότητες, τις όποιες αποφάσεις σου.

Ήταν οι ίδιες αρχές και οι αξίες που διέκριναν και την πορεία στην προσωπική σου ζωή. Άριστος και αφοσιωμένος οικογενειάρχης, λάτρευες την αγαπημένη σου Έλλη και τα τρία σου παιδιά.

Υπεράνθρωπες ήταν οι προσπάθειές σου να ανταποκριθείς στα υπουργικά σου καθήκοντα και της υποχρέωσης, όπως την ένιωθες, να βρίσκεσαι στο πλευρό της αγαπημένης σου Έλλης, όταν αυτή ασθένησε.

Ήταν, αγαπημένε μου φίλε, με βαριά καρδιά που στην τρίτη σου έκκληση αποδέχθηκα να αποστερηθώ των υπηρεσιών σου.

Δεν θα ξεχάσω την τελευταία μας υπηρεσιακή συνάντηση, όταν με δάκρυα μου είπες:

 «Πρόεδρε, λυπούμαι αλλά δεν έχω άλλη επιλογή, η κατάσταση της Έλλης δεν μου επιτρέπει να φέρω τον τίτλο του Υπουργού, χωρίς να εκτελώ, όπως εγώ γνωρίζω τα καθήκοντά μου. Γι’ αυτό σας παρακαλώ αποδεχθείτε την παραίτησή μου.»

Αυτός ήταν ο Σωκράτης. Γι’ αυτόν τον πατέρα να είστε περήφανοι αγαπημένοι μου, Άννα Μαρία, Ιωάννη και Φρίξο. Για αυτόν τον Σωκράτη είναι που νιώθουμε τιμή γιατί ήταν και δικός μας φίλος.

Αγαπητέ μου φίλε,

Τα όσα η Άννα Μαρία είπε μετά το άκουσμα του θανάτου σου επιβεβαιώνουν και την ταπεινή μου προσπάθεια να σκιαγραφήσω την πορεία που χάραξες και ακολούθησες μέχρι τέλους.

Τα λόγια της Άννας Μαρίας λιτά, αλλά και μεστά μηνυμάτων: «Μας διδάξατε αρχές και αξίες. Να αγωνιζόμαστε χωρίς να τα παρατάμε. Να διεκδικούμε και να παλεύομε. Να πορευόμαστε ενωμένοι και αγαπημένοι».

Για αυτό φίλε μου μπορείς πλέον να ξεκουραστείς ήσυχος δίπλα στην Έλλη σου.

Ήσυχος και περήφανος σαν πατέρας.

Ήσυχος σαν ανιδιοτελής και σπουδαίος φίλος. Σαν εξαίρετος και πολύτιμος συνεργάτης.

Μα πάνω από όλα, ήσυχος ως άνθρωπος που επιτέλεσες στο ακέραιο το καθήκον σου απέναντι στην πατρίδα.

Και εμείς, θέλω να ξέρεις πως μετρώντας την απώλεια σου, θα καταστήσουμε με απόλυτο σεβασμό ως γνώμονα της δικής μας πορείας, τις δικές σου παρακαταθήκες, οι οποίες υποδεικνύουν την αξία που έχει ο έντιμος αγώνας και η σπουδαιότητα να μάχεσαι στη ζωή με αξιοπρέπεια για τα ιδανικά σου.

Καλό σου ταξίδι, αγαπημένε μου Σωκράτη. Αιωνία θα κρατήσουμε τη μνήμη σου.

 

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Σωκράτη Χάσικο

ΠτΔ: Γνήσιος ευπατρίδης

«Είναι με μεγάλη θλίψη που πληροφορήθηκα τον θάνατο του Σωκράτη Χάσικου, ενός καλού φίλου, ο οποίος υπήρξε εκ των στενότερων συνεργατών μου.

Ο Σωκράτης Χάσικος υπηρέτησε με αγάπη και αφοσίωση την πατρίδα, προσφέροντας ως γνήσιος ευπατρίδης πολλά, μέσα από τα διάφορα αξιώματα τα οποία υπηρέτησε.

Ήταν πάντοτε ευθύς και μαχητικός, έχοντας ως κριτήριο την αγάπη του για την πατρίδα και τους αγώνες του Κυπριακού Ελληνισμού. Εκ μέρους της Κυβέρνησης, της οικογένειάς μου και του ιδίου, εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου.»

ΔΗΣΥ: Ο Σωκράτης Χάσικος για δεκαετίες στάθηκε στην πρώτη γραμμή

«Θρηνούμε την απώλεια του Σωκράτη, του φίλου και συνοδοιπόρου της παράταξή μας που με την παρρησία της γνώμης του, τη διορατική του πολιτική ματιά και την αταλάντευτη προσήλωσή του στους αγώνες για το καλό της πατρίδας μας, θ’ αποτελεί για πάντα παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.

Ο Σωκράτης Χάσικος για δεκαετίες στάθηκε στην πρώτη γραμμή της πολιτικής του τόπου και του Δημοκρατικού Συναγερμού. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της παράταξής μας, βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος ενώ υπηρέτησε τη χώρα και μέσα από τις υπουργικές θέσεις που του εμπιστεύτηκαν τόσο ο Γλαύκος Κληρίδης όσο και ο Νίκος Αναστασιάδης.

Σε συνεδρίαση της Ολομέλειας του Εκτελεστικού Γραφείου αποφασίστηκαν οι τρόποι με τους οποίους ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα τιμήσει τον Σωκράτη Χάσικο.

Οι σημαίες στο κτίριο του Δημοκρατικού Συναγερμού θα κυματίζουν μεσίστιες μέχρι και την ημέρα της κηδείας, το Ινστιτούτο Γλαύκου Κληρίδη ανοίγει ηλεκτρονικό βιβλίο συλλυπητηρίων ενώ ο Πρόεδρος και σύσσωμη η ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού θα παραβρεθούν στην κηδεία του Σωκράτη Χάσικου.

Αποχαιρετούμε με βαρύτατη θλίψη τον Σωκράτη Χάσικο. Συλλυπητήρια στην οικογένεια, στα παιδιά του, την Άννα τον Ιωάννη και τον Φρίξο καθώς και τους οικείους του. Ο πόνος τους είναι και δικός μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.»

ΔΗΚΟ: Παρέμεινε μέχρι τέλους ενεργός

«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου, ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή και έφυγε πρόωρα σε ηλικία 64 ετών.

Ο Σωκράτης Χάσικος παρέμεινε μέχρι τέλους ενεργός και μάχιμος εκφραστής των θέσεων και απόψεων του. Η ισχυρή προσωπικότητα ήταν ένα από τα στοιχεία που όλοι αναγνώριζαν, είτε συμφωνούσαν είτε διαφωνούσαν μαζί του.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα αποχαιρετούμε με σεβασμό τον Σωκράτη Χάσικο και εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στα παιδιά και τους οικείους του.»

Οικολόγοι: Διακρίθηκε για την ειλικρίνεια και την ευθύτητα του

«Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και σε όλους τους φίλους και συγγενείς του πρώην Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου.

Ο εκλιπών εχει υπηρετήσει την χώρα μας από διάφορες πολιτικές θέσεις και διακρίθηκε για την ειλικρίνεια και την ευθύτητα του.Αιωνία του η μνήμη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.» 

Συμμαχία Πολιτών: Άφησε τη σφραγίδα του

«Ο Σωκράτης Χάσικος άφησε τη σφραγίδα του απ’ όποια θέση και αν υπηρέτησε, με την ευθύτητα και την ειλικρίνεια που τον διακατείχε σ’ όλο του τον πολιτικό βίο.

Ο Σωκράτης Χάσικος υπηρέτησε σε δύο υπουργεία, Άμυνας και Εσωτερικών, ενώ προσέφερε στα κοινά και απ’ τη θέση του Βουλευτή, παραμένοντας πιστός στις αρχές του, με χαρακτηριστικό του πάντα την ισχυρή του προσωπικότητα. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Καλό ταξίδι Σωκράτη Χάσικε!»

Με μήνυμα στο Twitter ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού έστειλε τα συλλυπητήρια του, αναφέροντας ειλικρινή Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Σωκράτη Χάσικου.

1

Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ

1

Θλίψη εκφράζει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Τη θλίψη του για τον θάνατο του πρώην Υπουργού, Σωκράτη Χάσικου, εκφράζει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει ότι «με θλίψη πληροφορηθήκαμε την εκδημία του πρώην Υπουργού και Βουλευτού, Σωκράτη Χάσικου, ενός καταξιωμένου πολιτικού και επιχειρηματία», σημειώνοντας ότι «οι απόψεις του για το Κυπριακό ήταν σαφείς και κρυστάλλινες, ενώ ήταν ο άνθρωπος που πάντοτε έλεγε ευθαρσώς τη γνώμη του και χωρίς υπεκφυγές».

«Είχαμε την ευκαιρία», προσθέτει, «να συναντηθούμε και να συζητήσουμε πολλές φορές για διάφορα θέματα που αφορούσαν το λαό και την πατρίδα μας».

Όπως συμπληρώνει «θεωρούμε ότι απολέσαμε έναν πραγματικό φίλο και συνεργάτη, που αγάπησε την Εκκλησία και την Κύπρο», εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «κληροδότησε στα παιδιά του τις αρχές και τις αξίες που τον διακατείχαν».

Εύχεται, τέλος, «η μνήμη του να είναι αιώνια και ο Κύριος να τον αναπαύσει σε σκηνές δικαίων».

 

Ποιος ήταν Σωκράτης Χάσικος

Ο Σωκράτης Χάσικος γεννήθηκε στη Λευκωσία στις 12 Απριλίου 1956.Μεγάλωσε στο Κάτω Δίκωμο.  Σπούδασε νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 2003 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2013 ήταν Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της AlfaMediaGroup. Ήταν ιδιοκτήτης της εφημερίδας Αλήθειας, του ραδιοφωνικού σταθμού Super Sport Fm και μεγαλομέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού Omega.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος.

Εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής στις βουλευτικές εκλογές του 1991 στην Εκλογική Περιφέρεια Κερύνειας με τον συνασπισμό Δημοκρατικός Συναγερμός-Κόμμα Φιλελευθέρων για την ΣΤ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Επανεξελέγη στις βουλευτικές εκλογές του 1996 με τον ίδιο συνασπισμό για την Ζ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο.

Στις 25 Αυγούστου 1999 διορίστηκε Υπουργός Άμυνας στην κυβέρνηση Γλαύκου Κληρίδη, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2003 που ολοκληρώθηκε η θητεία της κυβέρνησης.

Επανεξελέγη βουλευτής με τον ΔΗΣΥ στις βουλευτικές εκλογές του 2006 για την Θ΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Δεν διεκδίκησε επανεκλογή στις βουλευτικές εκλογές του 2011 για την Ι΄ Κοινοβουλευτική Περίοδο. Ως βουλευτής, διετέλεσε πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Επαφής Κυβέρνησης-Βουλής-ΠΑΣΥΔΥ, αναπληρωτής πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεως και Ελέγχου Δημόσιων Δαπανών, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών.

Την 1 Μαρτίου 2013 διορίστηκε Υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι τις 10 Μαΐου 2017 που υπέβαλλε την παραίτηση του για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους. Στη διάρκεια της θητείας του διετέλεσε παράλληλα, για δύο βδομάδες, Υπουργός Άμυνας, μετά τον θάνατο του τότε Υπουργού Άμυνας Τάσου Μητσόπουλου.

 

Πηγή: Philenews.com.cy, Brief.com.cy

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *