Breaking News
ΕΛΑΣ: 4 ΠΑΡΑΒAΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓIΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜAΤΩΝ, 200 ΓΙΑ ΜΕΤΑΚIΝΗΣΗ ΚΑΙ 1.357 ΓΙΑ ΜΗ ΧΡHΣΗ ΜAΣΚΑΣ
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΤΔ ΣΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΠΡEΣΒΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ
ΠΟΙOΣ ΘEΛΕΙ ΝΑ ΤΙΝAΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑEΡΑ ΤΟ DEAL ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕIΩΝ ΣYΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΥΣIΝΑΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚA ΣΥΜΠΕΡAΣΜΑΤΑ ΑΠO ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟYΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑΓΚOΡΝΟ – ΚΑΡΑΜΠAΧ
ΧΤYΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙA ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΕYΘΕΡΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤIΑΣ
COVID-19: ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ – ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΓΛΕΝΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΟ LOCKDOWN
ΕΛΓΑ: ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ 26 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ “ΙΑΝΟΣ”
Η ΝΟΣΟΣ COVID-19 ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΕ
30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020: TA ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ: ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΣΕ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ» ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 00.30
ΗΠΑ ΚΑΙ ΜEΣΗ ΑΝΑΤΟΛH: ΤΙ ΘΑ AΛΛΑΖΕ Ο ΜΠAΙΝΤΕΝ;
Η ΕΠΙΛΟΓH ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡIΟΥ 1940 ΩΣ ΕΘΝΙΚHΣ ΜΑΣ ΕΟΡΤHΣ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: Η ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΜΙΑΣ ΟΛΕΘΡΙΑΣ ΣΧΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜOΣ ΤΟΥ ΙΣΛAΜ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚEΣ ΚΟΙΝΩΝIΕΣ: ΤΟ ΓΕΝΙΚO ΠΛΑIΣΙΟ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: 1.211 ΝEΑ ΚΡΟYΣΜΑΤΑ, 12 ΘAΝΑΤΟΙ, 114 ΟΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜEΝΟΙ
ΤΡΑΓΩΔIΑ ΣΤΗ ΡOΔΟ: ΣΥΝΕΛHΦΘΗ EΝΑΣ 51ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘAΝΑΤΟ ΤΩΝ ΔYΟ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 60 ΧΡΟΝΙΑ Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΣΤΟ ΣΤOΧΑΣΤΡΟ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ Η ΓΑΛΛΙΑ: ΤΡΕΙΣ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΝΙΚΑΙΑ, ΑΒΙΝΙΟΝ, ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
ΝΤ. ΣΑΣOΛΙ ΓΙΑ ΕΠIΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝIΚΑΙΑ: EΧΟΥΜΕ ΚΑΘHΚΟΝ ΝΑ ΣΤΑΘΟYΜΕ ΜΑΖI ΕΝAΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒIΑ
ΓΕΥΣΗ
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Μπορούν να χαρακτηριστούν και ως διαφορετική εκδοχή του παστίτσιου, τα λαζάνια όμως έχουν τη δική τους μοναδική γεύση που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Σερβίρονται ως ορεκτικό στα γιορτινά τραπέζια, αλλά παρέα με μια σαλάτα είναι και ένα πρώτης τάξεως κυρίως πιάτο.

Υλικά

    • 1 πακέτο λαζάνια

Για τη γέμιση του κιμά

    • 750γρ. κιμά μοσχαρίσιο, λάπα ή ελιά
    • 1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
    • 1 κλωνάρι σέλερι σε φετούλες
    • 1 ποτήρι κρασιού κρασί λευκό
    • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
    • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένο σε νερό
    • 1 κουτ. σούπας βασιλικό ξερό
    • 1 κουτ. σούπας κοφτή ζάχαρη
    • 1 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
    • 1 χούφτα βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
    • αλάτι, πιπέρι

Για τη τη σάλτσα ντομάτας

    • 350γρ. σάλτσα ντομάτας συμπυκνωμένη (πασάτα)
    • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
    • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
    • βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
    • αλάτι, πιπέρι

Για το τελείωμα

  • 150γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • βασιλικό φρέσκο

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη σάλτσα του κιμά. Σε ένα πλατύ και βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σέλερι μαζί με τον κιμά, ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα κάθε τόσο μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το οινόπνευμα ρίχνετε την ντομάτα, τον ξερό βασιλικό, τη ζάχαρη και επιπλέον αλατοπίπερο.

Προσθέτετε τον πελτέ διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι νερό, ανακατεύετε κι αφήνετε τον κιμά να βράσει μέχρι να μελώσει και να μαγειρευτεί. Τότε ανακατεύετε μέσα τον μαϊντανό, το φρέσκο βασιλικό και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Παράλληλα ετοιμάζετε τη σάλτσα ντομάτας : Σε ξεχωριστή κατσαρόλα σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο στο λάδι, προσθέτετε το χυμό της ντομάτας, λίγο ζεστό νερό και ανάλογο αλατοπίπερο. Βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα και στο τέλος ανακατεύετε το βασιλικό.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα 4 λίτρα νερό να πάρουν βράση, αλατίζετε και όταν κοχλάσει το νερό ρίχνετε μέσα τα λαζάνια, ένα προς ένα για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC στον αέρα και ξεκινάτε να στήσετε το φαγητό σας. Σε πυρίμαχο σκεύος ρίχνετε αρχικά μερικές κουταλιές από σάλτσα και την απλώνετε να πάει παντού.

Παίρνετε τα κανελόνια ένα ένα με κουτάλα τρυπητή, τα στραγγίζετε και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο στο ταψί, πάνω από τη σάλτσα. Κάνετε μια λεπτή στρώση με κιμά και συνεχίζετε με εναλλάξ στρώσεις μέχρι να κάνετε τρεις στρώσεις με κιμά και τέσσερις με λαζάνια. Τελειώνετε απλώνοντας πάνω από τα λαζάνια την υπόλοιπη σάλτσα και μπόλικη μοτσαρέλα. Ψήνετε το φαγητό στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό συνοδεύοντάς το με μια σαλάτα.

Tips

Αντί για ένα μεγάλο ταψί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά ατομικά σκεύη.

Πηγή: Οlivemagazine.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *