ΚΥΠΡΟΣ
ΚΥΠΡΟΣ: ΜΕ ΕΝΤΥΠΟ ΓΟΝΕΪΚΗΣ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ 16-17 (ΕΙΚΟΝΑ)

Την έναρξη των εμβολιασμών για τους ανήλικους ηλικίας 16-17 ετών, κατά του κορωνοϊού, με τα σκευάσματα τεχνολογίας mRNA, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας στην Κύπρο.

Η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει στις 7:30 π.μ. της Τετάρτης 30 Ιουνίου και θα παραμείνει ανοικτή χωρίς χρονικό περιορισμό, ενώ οι ημερομηνίες εμβολιασμού θα διευθετούνται είτε από τους γονείς/νόμιμους κηδεμόνες, είτε από τον Προσωπικό Ιατρό/Παιδίατρο σε συνεννόηση με τους γονείς/νόμιμους κηδεμόνες των παιδιών.

Κατά την προέλευσή τους στα Κέντρα Εμβολιασμού, οι ανήλικοι θα πρέπει απαραίτητα να προσκομίζουν το έντυπο Γραπτής Συγκατάθεσης Γονέων/Κηδεμόνων για Εμβολιασμό Ανηλίκου με Εμβόλιο κατά της COVID-19, υπογεγραμμένο από τους δύο γονείς/κηδεμόνες, εκτός και αν νομικά (με προσκόμιση σχετικής απόφασης Δικαστηρίου) κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο.

Το Έντυπο θα πρέπει να παραδίδεται στα Κέντρα Εμβολιασμού κατά τον εμβολιασμό.

Επίσης, θα πρέπει να προσκομίζουν:

•Έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ) του ανηλίκου.

•Αντίγραφο εγγράφου ταυτοποίησης ενός εκ των γονέων/κηδεμόνων. Σε περίπτωση που ο ανήλικος θα συνοδεύεται από τους γονείς/κηδεμόνες (ή έναν εκ των δύο), αυτοί θα πρέπει να παρουσιάζουν έγγραφο ταυτοποίησης.

kypros-me-entypo-goneikis-sygkatathesis-o-emvoliasmos-ton-16-17-eikona0

Φωτ. Καθημερινή Κύπρου

Photo: Φωτ. REUTERS

Πηγή: Kathimerini.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *