ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
NHS: ΤΡΙΑ ΔΙΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΜΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ

Τρία δισεκατομμύρια λίρες θα λάβει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην Αγγλία με σκοπό να προετοιμαστεί για την πιθανότητα ενός δεύτερου κύματος κορωνοϊού το φθινόπωρο και το χειμώνα. 

Αυξήσεις στη χρηματοδότηση του NHS σε Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία θα καθοριστούν αργότερα.

«Χάρη στη σκληρή δουλειά και τις θυσίες του βρετανικού λαού, ο ιός είναι υπό έλεγχο και έχουμε χαλαρώσει τους περιορισμούς προσεκτικά και σταδιακά. Αλλά ο πρωθυπουργός είναι ξεκάθαρος ότι τώρα δεν είναι ώρα για εφησυχασμό, και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το NHS μας είναι έτοιμο για μάχη το χειμώνα. Την Παρασκευή θα καθοριστεί ένα ευρύ πακέτο μέτρων τόσο για την προστασία από ένα πιθανό δεύτερο κύμα, όσο και για τη μείωση των χειμερινών πιέσεων και τη διατήρηση της ασφάλειας των πολιτών», δήλωσε εκπρόσωπος του Μπόρις Τζόνσον.

Τα χρήματα αυτά θα είναι άμεσα διαθέσιμα σε συνδυασμό με μία σειρά άλλων μέτρων όπως η ενίσχυση των αποθεμάτων προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού, η επέκταση χρήσης ιδιωτικών και προσωρινών νοσοκομείων η οποία θα επιτρέπεται έως τον Μάρτιο, η αύξηση του αριθμού των τεστ κορωνοϊού και η ενίσχυση του ετήσιου προγράμματος εμβολιασμού για τη γρίπη με στόχο τη μείωση των πιέσεων στο NHS κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η συνολική ετήσια χρηματοδότηση του NHS στην Αγγλία υπερβαίνει τα 115 δισεκατομμύρια λίρες.

Πηγή: Εobserver.co.uk

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *