ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
EY.ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: “ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ…”

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Με έναν χρησμό που μόνο άσχημους συνειρμούς μπορεί να προκαλέσει, έκλεισε την ομιλία του στη Βουλή, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ούτε λίγο, ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι ο Ελληνικός λαός δεν έχει δει ακόμα τίποτα, την ώρα που τα έχει δει κυριολεκτικά… όλα από τις περικοπές!

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στη Βουλή, τις πληροφορίες που ήθελαν την κυβέρνηση να καταθέτει τροπολογία, σύμφωνα με την οποία θα μπορεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να κάνει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη προς το Δημόσιο.

Παράλληλα, ο ΥΠΟΙΚ έβγαλε «λάδι» την Θεανώ Φωτίου για τα προνοιακά επιδόματα, μετά τις χθεσινές γκρίνιες από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαι πολύ περήφανος για τις προσπάθειες της κυρίας Φωτίου επειδή έχουμε για πρώτη φορά στρατηγική για το παιδί. Το 80% από τα λεφτά ήρθαν από την επισκόπηση δαπανών υπουργείων», τόνισε αρχικά και προσέθεσε ότι η κυβέρνηση κάνει «μια αναδιάρθρωση που κατά άποψή μας είναι και πιο δίκαιη». Μάλιστα, χαρακτήρισε «μεγάλη ανάγκη» τα ζευγάρια που κάνουν ένα παιδί να κάνουν και δεύτερο,  γιατί είναι λίγοι αυτοί που κάνουν 3 και πάνω!

Σε ότι αφορά την τροπολογία για την ΑΑΔΕ ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι αυτό που αλλάζει είναι πως ότι γινόταν με φυσικό τρόπο, τώρα θα γίνεται με ηλεκτρονικό. Αναφορικά με τη διάταξη για τις απεργίες ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι μια τέτοια ρύθμιση δεν θα την επέλεγε ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός επέμεινε ότι στο εν λόγω νομοσχέδιο περιλαμβάνονται περισσότερα θετικά απ’ ότι αρνητικά και κοιτώντας προς του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Είναι ένα νομοσχέδιο  που δείχνει, όχι μόνο ότι έχουμε αφήγημα για το πως θα βγούμε το 2018 από το Μνημόνιο, αλλά ότι  ήδη έχει αρχίσει να ισορροπούμε ανάμεσα στο τι κάνουμε γιατί είμαστε υποχρεωμένοι και στο τι κάνουμε γιατί τις ανάγκες της ελληνικής  οικονομίας και της κοινωνίας». «Και είναι μόνο ένα βήμα, όπως λένε οι Αμερικάνοι, δεν έχετε δει τίποτα ακόμα», κατέληξε.

Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *