Breaking News
ΜEΡΚΕΛ: «ΦYΓΕΤΕ ΑΠΌ ΤΗ ΛΙΒYΗ» – ΕΡΝΤΟΓAΝ: «Η ΕΛΛAΔΑ ΦΤΑIΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑIΟ»
ΠΡOΣΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜEΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟYΡΚΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟY ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ
BREAKING DEFENSE: Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ: «ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ» Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΗΠΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΠΑΤΕΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΟ
ΜΕΤΑΚΙΝHΣΕΙΣ ΑΠO ΝΟΜO ΣΕ ΝΟΜO ΜΕ SELF-TEST ή ΕΜΒOΛΙΟ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: 2.093 ΝEΑ ΚΡΟYΣΜΑΤΑ, 96 ΘAΝΑΤΟΙ, 765 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜEΝΟΙ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ: ΟΙ 10 ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚEΣ ΠΗΓEΣ: ΣΤΗΝ ΘΡAΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟYΝ 260 ΤΕΜEΝΗ
ΜΙΣEΛ: ΕΠΙΣΤΟΛH ΣΤΟΥΣ 27 ΗΓEΤΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΤΥΠΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ
ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ Ο ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΓΙΑ ΝΑ «ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΝ ΑΚΛΟΝΗΤΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ»
ΟΙ ΥΠΕΞ ΤΗΣ G7 ΑΝΗΣΥΧΟYΝ ΓΙΑ «ΤΗΝ ΑΝΕYΘΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚH ΣΤAΣΗ» ΤΗΣ ΡΩΣIΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ: ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΩΝ Δ. ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
KYΠΡΟΣ: ΤΟ ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ ΣΤΟΝ ΒΑΣΟ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ
H AΛΒΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΙΛΙΡ ΜΕΤΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ – ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ “ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΙΣΤΑ” ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ: «ΤΟ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ»
ΙΣΠΑΝΙΑ: NΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗΣ ΙΣΑΒΕΛ ΝΤΙΑΣ ΑΓΙΟΥΣΟ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΕΙΠΝΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΩ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
COSCO KAI VODAFONE ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΩΦΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ

Ο Τάσος Βαμβακίδης, εμπορικός διευθυντής του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά (PCT s.m  S.A.) και η Κάτια Σταθάκη, Γενική Διευθύντρια Vodafone Business, μιλούν στη Μαίρη Παπακωνσταντίνου και το newsit.gr για την πρωτοποριακή επένδυση που δημιουργήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά κι αφορά τη δημιουργία του πρώτου ιδιωτικού δικτύου κινητής στην ελληνική ιστορία.

Με βασικό μέτοχο την Cosco, οι εταιρείες Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά και Οργανισμός Λιμένος Πειραιά ανέθεσαν στη Vodafone Ελλάδος, την υλοποίηση της επένδυσης, συμβάλλοντας έτσι στην τεχνολογική αναβάθμιση του λιμανιού.

Τ.Β. «Η λύση που έδωσε η Vodafone προσφέρει την ευκαιρία για μία εξ ολοκλήρου τεχνολογική αναβάθμιση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά που θα βοηθήσει το λιμάνι να βελτιώσει τη λειτουργία του και να προσφέρει ακόμη καλύτερες υπηρεσίες στους πελάτες του.  Η καινοτομία που φέρνει αυτό το δίκτυο  είναι ότι θα επιτρέψει στο λιμάνι να ψηφιοποιήσει πλήρως τις λειτουργίες του και να δημιουργήσει στον Πειραιά έναν ψηφιακό κόμβο για τη διεθνή ναυτιλία. Θα προσφέρει μεγάλη αξία και νέες δυνατότητες για τους πελάτες μας, θα μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς και θα ενισχύσει το αποτύπωμα του λιμανιού στον παγκόσμιο χάρτη.

Ένα φιλόδοξο έργο που ολοκληρώθηκε σε μόλις 3 μήνες

Κ.Σ. «Σε συνέχεια ενός διεθνούς διαγωνισμού που έκαναν οι εταιρείες ΟΛΠ και ΣΕΠ, η Vodafone ανέλαβε να υλοποιήσει και παρέδωσε ένα μεγάλο τεχνολογικό έργο με το οποίο για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, μία ιδιωτική εταιρεία θα αξιοποιήσει δίκτυο κινητής τηλεφωνίας καθαρά για τη δική της χρήση και για τις δικές της ανάγκες. Το φιλόδοξο αλλά και δύσκολο αυτό έργο, ολοκληρώθηκε με επιτυχία μέσα σε μόλις 3 μήνες, χάρη στη στενή και άψογη συνεργασία όλων των εξειδικευμένων ομάδων (πωλήσεων, τεχνικών και προμηθευτών) που συμμετείχαν»

Τα οφέλη της επένδυσης

Τ.Β. «Όλοι οι αποδέκτες των υπηρεσιών του λιμανιού – ναυτιλιακές, εταιρείες logistics κτλ –  θα μπορούν να επωφεληθούν από τις δυνατότητες αυτού του νέου δικτύου. Εμείς πιστεύουμε ότι το σπουδαίο αυτό τεχνολογικό έργο μπορεί να βοηθήσει την ελληνική ναυτιλία – τον πιο εξωστρεφή κλάδο της ελληνικής οικονομίας – να εξελιχθεί ακόμη περισσότερο και να δημιουργήσει επιπρόσθετη αξία στη χώρα. Το ίδιο ισχύει για όλους τους πελάτες και τους συνεργάτες μας στα logistics και εν γένει στη διαμεταφορά προϊόντων. Με το δίκτυο αυτό αποκτούμε μία τεχνολογική υπεροχή από την οποία όλοι – εμείς, οι πελάτες μας, αλλά και η πόλη – θα ωφεληθούν».

Σε ποιους απευθύνονται τα ιδιωτικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας

Κ.Σ. «Ο όμιλος Vodafone πιστεύει ότι τα ιδιωτικά δίκτυα κινητής είναι μία εξαιρετική επιλογή για τους διαχειριστές υποδομών και μεγάλων εγκαταστάσεων, καθώς η υψηλή ασφάλεια και ταχύτητα και η μηδενική καθυστέρηση στη μετάδοση των δεδομένων καθιστούν εφικτή την ενεργοποίηση τεχνολογικών υπηρεσιών από το μέλλον και μπορούν να εκτοξεύσουν την παραγωγικότητα μιας επιχείρησης.  Τα ιδιωτικά mobile δίκτυα, σε συνδυασμό με το Multi-Access Edge Computing (MEC) μπορεί να «ξεκλειδώσουν» υπηρεσίες και ευκαιρίες από το αύριο και να κάνουν πραγματοποιήσιμες επιλογές που σήμερα φαντάζουν απίστευτες.  Τα ιδιωτικά δίκτυα κινητής μπορούν να οδηγήσουν μία επιχείρηση στην καρδιά της 4ης βιομηχανικής επανάστασης μέσα από την χρήση αισθητήρων, συστημάτων εποπτείας και γεωεντοπισμού, ρομποτικής, αυτόνομων οχημάτων, επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και διασυνδεδεμένων εργαζομένων. 

Το επενδυτικό πρόγραμμα της Vodafone

Κ.Σ. «Θα επενδύσουμε 500 εκατ. ευρώ έως το 2024 για την δημιουργία των πιο σύγχρονων ψηφιακών υποδομών στην Ελλάδα, με επίκεντρο τα δίκτυα και τις τεχνολογικές υπηρεσίες νέας γενιάς για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, με στόχο να βοηθήσει τη χώρα να κάνει ένα άλμα προς το ψηφιακό αύριο. Ξεκινάμε ένα μεγάλο έργο στρατηγικής σημασίας για την Ελλάδα κατασκευάζοντας δύο καλώδια οπτικών ινών σε Αιγαίο και Ιόνιο αντίστοιχα, που υπόσχονται νέες δυνατότητες για νοικοκυριά και επιχειρήσεις δέκα νησιών της χώρας. Επίσης, έχουμε ενεργοποιήσει στο 4G δίκτυό μας τις τεχνολογίες VoLTE (Voice over LTE) και VoWiFi (Voice Over WiFi) που φέρνουν ακόμη πιο υψηλή ποιότητα κλήσεων στις υπηρεσίες φωνής, μεγαλύτερες ταχύτητες, αλλά και αδιάλειπτη επικοινωνία, μέσα από τη δυνατότητα εναλλαγής ανάμεσα στο κινητό δίκτυο και το Wi-Fi και την υπηρεσία Giga WiFi Calling».

Δείτε όλη τη συνέντευξη

Πηγή: Νewsit.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *