Breaking News
ΜEΡΚΕΛ: «ΦYΓΕΤΕ ΑΠΌ ΤΗ ΛΙΒYΗ» – ΕΡΝΤΟΓAΝ: «Η ΕΛΛAΔΑ ΦΤΑIΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑIΟ»
ΠΡOΣΤΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜEΝΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟYΡΚΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟY ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ
BREAKING DEFENSE: Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΚΟΝΤΑ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ
ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ: «ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ» Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΗΠΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΠΑΤΕΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΟ
ΜΕΤΑΚΙΝHΣΕΙΣ ΑΠO ΝΟΜO ΣΕ ΝΟΜO ΜΕ SELF-TEST ή ΕΜΒOΛΙΟ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: 2.093 ΝEΑ ΚΡΟYΣΜΑΤΑ, 96 ΘAΝΑΤΟΙ, 765 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜEΝΟΙ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ: ΟΙ 10 ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚEΣ ΠΗΓEΣ: ΣΤΗΝ ΘΡAΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟYΝ 260 ΤΕΜEΝΗ
ΜΙΣEΛ: ΕΠΙΣΤΟΛH ΣΤΟΥΣ 27 ΗΓEΤΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΤΥΠΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟ
ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ Ο ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΓΙΑ ΝΑ «ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΤΗΝ ΑΚΛΟΝΗΤΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΑΦΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ»
ΟΙ ΥΠΕΞ ΤΗΣ G7 ΑΝΗΣΥΧΟYΝ ΓΙΑ «ΤΗΝ ΑΝΕYΘΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΙΚH ΣΤAΣΗ» ΤΗΣ ΡΩΣIΑΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΚΡΟΑΤΙΑΣ: ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΩΝ Δ. ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
KYΠΡΟΣ: ΤΟ ΥΣΤΑΤΟ ΧΑΙΡΕ ΣΤΟΝ ΒΑΣΟ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗ
H AΛΒΑΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΙΛΙΡ ΜΕΤΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ – ΠΕΝΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ “ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΙΣΤΑ” ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ
ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ: «ΤΟ ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ»
ΙΣΠΑΝΙΑ: NΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗΣ ΙΣΑΒΕΛ ΝΤΙΑΣ ΑΓΙΟΥΣΟ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΕΙΠΝΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟ: ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΜΠΛΑΚΩ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ, ΑΛΛΑ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
AMEΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ TAXISNET

Τέλος στο φαινόμενο να εμφανίζονται στο TAXISnet ως χρωστούμενα στην Εφορία ποσά οφειλών τα οποία έχουν καταβληθεί μέσω web banking θα βάλει σύντομα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Εντός των προσεχών εβδομάδων θα θέσει σε λειτουργία μια νέα ηλεκτρονική διαδικασία, με την οποία θα εκκαθαρίζονται και θα «περνούν» άμεσα στο σύστημα ΤΑΧΙSnet όλες oι πληρωμές φορολογικών οφειλών που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (web banking), όπως γίνεται ήδη με τις πληρωμές μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών.

Τί είναι το σύστημα IRIS

Σύμφωνα, ειδικότερα, με τα όσα ανακοίνωσε πρόσφατα ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλής, σύντομα η Ανεξάρτητη Αρχή θα εφαρμόσει το σύστημα IRIS για την άμεση πίστωση των πληρωμών φορολογικών οφειλών μέσω web banking. Mε το σύστημα αυτό, κάθε πληρωμή φόρου θα εμφανίζεται σε πραγματικό χρόνο, δηλαδή θα μειώνει άμεσα το υπόλοιπο οφειλών του φορολογούμενου, όπως αυτό αποτυπώνεται στην εφαρμογή «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση», του λογαριασμού του στο myTAXISnet.

Έτσι η ενημέρωση της «εικόνας» του φορολογούμενου όσον αφορά στο υπόλοιπο των οφειλών του στην Φορολογική Διοίκηση θα είναι άμεση και δεν θα υπάρχουν προβλήματα καθυστερήσεων στην επικαιροποίηση των στοιχείων για τα ποσά που οφείλει. Ουσιαστικά, με την εφαρμογή της νέας αυτής διαδικασίας, κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο θα βλέπει την μείωση ή τον μηδενισμό του υπολοίπου των οφειλών του στην Εφορία αμέσως μόλις ολοκληρώνει επιτυχώς, μέσω web banking, την πληρωμή μιας δόσης ή ολόκληρου του ποσού των οφειλών του. Ως εκ τούτου, θα πάψουν πλέον να παραπονιούνται οι φορολογούμενοι ότι ενώ έχουν πληρώσει τις οφειλές τους εμφανίζονται στο TAXISnet να χρωστούν ακόμη.

ΑΑΔΕ: Τα οφέλη της νέας υπηρεσίας

Το όφελος θα είναι ακόμη μεγαλύτερο για τους φορολογούμενους εκείνους οι οποίοι περιμένουν μετά την εξόφληση μιας οφειλής τους προς την Εφορία να ανάψει το «πράσινο φως» από την ΑΑΔΕ προκειμένου να πάρουν αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας και να μπορούν στη συνέχεια να προχωρήσουν σε μία πώληση ακινήτου ή σε δωρεά ή γονική παροχή ακινήτου.

Η νέα αυτή διαδικασία που θα θέσει σε λειτουργία η Α.Α.Δ.Ε. θα οδηγήσει στην επίσπευση των συναλλαγών που εξαρτώνται από την εξόφληση φορολογικών οφειλών και την έκδοση αποδεικτικών φορολογικής ενημερότητας, όπως είναι οι μεταβιβάσεις ακινήτων, οι εισπράξεις χρημάτων από το Δημόσιο κ.λπ. Δηλαδή, από τη στιγμή που η πληρωμή της οφειλής θα εμφανίζεται άμεσα ως πραγματοποιηθείσα στο σύστημα ΤΑΧΙSnet θα είναι εφικτή και η άμεση, ηλεκτρονική έκδοση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, το οποίο είναι απαραίτητο για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Σημειώνεται ότι, σήμερα, η εφαρμογή «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση» που υπάρχει στον λογαριασμό myTAXISnet κάθε φορολογούμενου, ενημερώνεται άμεσα, σε πραγματικό χρόνο, με τις πληρωμές οφειλών που αυτός έχει πραγματοποιήσει μόνο στην περίπτωση που οι πληρωμές αυτές γίνονται μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών (σε κάθε περίπτωση, με τη συμπλήρωση των στοιχείων της κάρτας σε ειδική φόρμα που εμφανίζεται, εφόσον ο φορολογούμενος επιλέξει αυτό τον τρόπο πληρωμής μέσα από την ίδια την ιστοσελίδα της εφαρμογής).

Πηγή: Oroposreoport.blogspot.com

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *