Breaking News
Ο Πάνος Αβραμόπουλος στην εκπομπή «ΝΕΤ 24», με τον Βασίλη Ταλαμάγκα στo Extra tv, 30-4-26, 10:00 μ.μ., για το αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκο Παναγούλη !
ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΝΣΚ: ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΕ ΜΑΤΙ ΜΑΔΡΑ ΚΑΙ ΤΕΜΠΗ
ΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕΡΤΣ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ
ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΙΡΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ – “ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”
Η ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΚΑΡΟΛΟΥ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΓΕΛΙΑ: “ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΜΙΛΟΥΣΑΤΕ ΓΑΛΛΙΚΑ”
29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΤΡΙΤΗ, 28-4-26 ΚΑΙ ΩΡΑ: 8:00 Μ.Μ., ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ «ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑΣ»!
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΑ SOCIAL MEDIA Η ΑΑΔΕ ΑΝΑΖΗΤΑ ΑΔΗΛΩΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΚΑΙ «ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ» ΚΡΟΙΣΟΥΣ

Από κόσκινο θα περάσουν μία σειρά από φορολογούμενους, οι ελεγκτικές αρχές της ΑΑΔΕ, στην προσπάθειά τους να αυξήσουν τα δημόσια έσοδα και βέβαια να περιορίσουν την φοροδιαφυγή και τον φοροκλοπή. Οι ελεγκτές θα αξιοποιήσουν ακόμα και τα social media…

Στην «μάχη» αυτή οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα έχουν συμμάχους τα social media (FacebookInstagram κ.λπ.), αφού εκεί θα αναζητούν στοιχεία για… παραβάσεις φοροδιαφυγής. Για παράδειγμα αν κάποιος φορολογούμενος είναι Κροίσος στα social media και… φουκαράς για την Εφορία, τότε σίγουρα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τους προβλεπόμενους ελέγχους. Επίσης θα ελέγχονται πωλήσεις μέσω των social media οι οποίες έχουν άδηλο χαρακτήρα.

Όπως προβλέπεται στο επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ για το τρέχον έτος στο μέτωπο των ελέγχων ο φορολογικός μηχανισμός θα αξιοποιήσει νέα ελεγκτικά εργαλεία, θα αναζητήσει «μαύρες» πωλήσεις μέσω των social media (Facebook, Instagram), θα ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς για τον εντοπισμό «κρυφών» εισοδημάτων και θα απενεργοποιήσει ΑΦΜ φυσικών και νομικών προσώπων για απάτες στο ΦΠΑ.

Μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στη διασταύρωση στοιχείων από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων τύπου Airbnb προκειμένου να εντοπισθούν περιπτώσεις φορολογούμενων που δεν έχουν δηλώσει στην ΑΑΔΕ τα εκμισθούμενα ακίνητα αποκρύπτοντας τα πραγματικά του εισοδήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2022, η ΑΑΔΕ, ζήτησε από τις πλατφόρμες Airbnb, Booking.com και VRBO να απενεργοποιήσουν 14.736 καταχωρήσεις ακινήτων καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν Αριθμό Μητρώου Ακινήτου (ΑΜΑ) ή ο ΑΜΑ που αναγραφόταν ηλεκτρονικά δεν ήταν έγκυρος ενώ εντοπίστηκαν 73.258 διαχειριστές/ιδιοκτήτες ακινήτων τύπου Airbnb που δεν είχαν δηλώσει τα πραγματικά εισοδήματα και κλήθηκαν μέσω email να συμμορφωθούν εμφανίζοντας τελικά στην ΑΑΔΕ επιπλέον εισοδήματα από βραχυχρόνια μίσθωση και από επιχειρηματική δραστηριότητα τουριστικών καταλυμάτων συνολικού ύψους 102 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ προβλέπει :

  • Διενέργεια τουλάχιστον 25.500 φορολογικών ελέγχων από τις Φορολογικές Ελεγκτικές Υπηρεσίες.
  • Διενέργεια από τις ΥΕΔΔΕ τουλάχιστον 900 υποθέσεων ερευνών.
  • Έκδοση 15.000 πράξεων διοικητικού ή εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου κατόπιν διενέργειας ηλεκτρονικών διασταυρώσεων.
  • Διενέργεια τουλάχιστον 49.500 μερικών επιτόπιων ελέγχων πρόληψης από τις ΔΟΥ και τις ΥΕΔΔΕ.
  • Ηλεκτρονική Υποβολή Δελτίων Διακίνησης Αγαθών (Δελτία Αποστολής).
  • Εξέταση των υποθέσεων ενδικοφανών προσφυγών σε ποσοστό τουλάχιστον 85%, πριν από την κατά νόμο προβλεπόμενη καταληκτική ημερομηνία.
  • Διατήρηση του ποσοστού των ελέγχων των εξαγωγών μεταξύ 3% και 5% και των εισαγωγών μεταξύ 15% και 20%.
  • Ψηφιοποίηση της διαδικασίας οριστικοποίησης της εξαγωγής.
  • Διενέργεια τουλάχιστον 400 στοχευμένων επιθεωρήσεων σε χώρους παρασκευής, χρήσης και διακίνησης χημικών ουσιών και προϊόντων.
  • Διενέργεια τουλάχιστον 2.350 δειγματοληψιών σε καύσιμα, ποτά με αλκοόλη, χημικά προϊόντα και καταναλωτικά αγαθά, αυτοτελώς ή με άλλες Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ ή με άλλες Αρχές, για ελέγχους στην εσωτερική αγορά αρμοδιότητας ΓΧΚ, σύμφωνα με τη νομοθεσία.
  • Έλεγχος Ποιότητας Επιφανειακών υδάτων της χώρας (ποτάμια, λίμνες, παράκτια ύδατα): τουλάχιστον 68.000 παράμετροι σε δείγματα επιφανειακών νερών.
  • Διενέργεια τουλάχιστον 79.900 ελέγχων δίωξης από τα Τελωνεία.
  • Διενέργεια 13.300 εκ των υστέρων ελέγχων από τα Τελωνεία και τις ΕΛΥΤ.
  • Διενέργεια τουλάχιστον 10.000 τελωνειακών ελέγχων με τη χρήση αυτοκινούμενων συστημάτων ελέγχου X-RAY.
  • Εγκατάσταση συστήματος εισροών-εκροών σε Φορολογικές Αποθήκες και Αποθήκες Τελωνειακής Αποταμίευσης.
  • Ηλεκτρονική απογραφή των δεξαμενών των πλωτών μέσων
  • Εισπράξεις εσόδων 59,059 δισ. ευρώ.
  • Είσπραξη τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ από τα παλαιά έως το τέλος του 2022 ληξιπρόθεσμα χρέη, ενώ από τα «φρέσκα» χρέη δηλαδή, αυτά που θα δημιουργηθούν φέτος υπολογίζεται ότι θα εισπραχθεί το 31%. Αυτό σημαίνει ότι με βάση τα στοιχεία προηγούμενων ετών, οι εισπράξεις από τα νέα φορο-χρέη θα φθάσουν περίπου στα 2,3 δισ. ευρώ.
  • Επιστροφή εντός 90 ημερών του 95% των αιτημάτων επιστροφών.
  • Πλήρη λειτουργία του αυτοματοποιημένο συστήματος επιστροφών ΦΠΑ.
  • Επιστροφή φόρων ύψους 6,11 δισ. ευρώ.
  • Ενεργοποίηση του συστήματος έγκαιρης ειδοποίησης για απώλεια ρυθμίσεων.
  • Αυτόματη δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) για όσες δηλώσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής myPROPERTΥ και αναμένεται η διασύνδεση της ΑΑΔΕ με το Κτηματολόγιο.

 

 

Πηγή: Newsit.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner