Breaking News
Ο Αν. Γραμματέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Πάνος Αβραμόπουλος, μίλησε στην Μαρία Αραμπατζή «BLUE SKY» και στην εκπομπή της «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙΣ ΛΟΓΟ», για την εργατική Πρωτομαγιά 1/5/26
ΓΙΑΙΡ ΓΚΟΛΑΝ: ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΣΦΟΔΡΟΤΕΡΟΥ ΕΠΙΚΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ
200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΩΝ
Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ
2 MAIOY 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ
ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ – “Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η ΤΟΥΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ”
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: 1H MAIOY 1976 – ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ
1 ΜΑΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ο Αν. Γραμματέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Πάνος Αβραμόπουλος, μίλησε στον δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα και στην εκπομπή «NET 24» στο EXTRA tv (30/4/26) για τον ήρωα της δημοκρατίας, Αλέκο Παναγούλη !
ΚΥΠΡΟΣ
ΥΠΕΞ ΚΥΠΡΟΥ: ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΟΣΧΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ «ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ» ΣΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου καταδικάζει την εκφρασθείσα πρόθεση της Τουρκίας για άνοιγμα «Γενικού Προξενείου» της χώρας στην Αμμόχωστο, σημειώνοντας πως αυτή η συμπεριφορά είναι δηλωτική μιας προσπάθειας εκ μέρους της Τουρκίας που στόχο έχει την πρόκληση νέων απαράδεκτων τετελεσμένων και την υπονόμευση της προοπτικής επανέναρξης της διαδικασίας για το Κυπριακό στο πλαίσιο της αποστολής Καλών Υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Παράλληλα υπογραμμίζεται πως η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, προβαίνοντας σε όλες τις δέουσες ενέργειες για αποτροπή τους, και να εργάζεται με στόχο την επιτυχία της εν εξελίξει προσπάθειας για δημιουργία των αναγκαίων συνθηκών για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό απ’ εκεί όπου διεκόπησαν στο Crans Montana.

Η πιο πάνω πρόθεση (για άνοιγμα «προξενείου») αποτελεί σύμφωνα με το ΥΠΕΞ μία ακόμη πολύ σοβαρή αποσχιστική πράξη, κατά παράβαση των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ, ειδικότερα του ψηφίσματος 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας, το οποίο μεταξύ άλλων «καταδικάζει όλες τις αποσχιστικές ενέργειες, περιλαμβανομένης της δήθεν ανταλλαγής πρεσβευτών μεταξύ της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, κηρύσσει αυτές παράνομες και άκυρες και ζητά την άμεση ανάκλησή τους» και έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες προκλητικές ενέργειες κατά το τελευταίο διάστημα από πλευράς της Τουρκίας και «αξιωματούχων» του κατοχικού καθεστώτος σε σχέση με την Αμμόχωστο, αλλά και γενικότερα.

“Αυτή η συμπεριφορά είναι δηλωτική μιας προσπάθειας εκ μέρους της Τουρκίας που στόχο έχει την πρόκληση νέων απαράδεκτων τετελεσμένων και την υπονόμευση της προοπτικής επανέναρξης της διαδικασίας για το Κυπριακό στο πλαίσιο της αποστολής Καλών Υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών”, σημειώνει το Υπουργείου Εξωτερικών.

Προσθέτει πως “η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, προβαίνοντας σε όλες τις δέουσες ενέργειες για αποτροπή τους. Παράλληλα, θα συνεχίσει να εργάζεται με στόχο την επιτυχία της εν εξελίξει προσπάθειας για δημιουργία των αναγκαίων συνθηκών για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό απ’ εκεί όπου διεκόπησαν στο Crans Montana”.

Με πληροφορίες από:Ιbna

 

 

 

 

 

Πηγή: Via Diplomacy.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner