ΑΠΟΨΕΙΣ
ΕIΜΑΣΤΕ ΕΔΩ Κ. ΠΟΛAΚΗ

Toυ Βασίλη Χαρόπουλου*

Ανάλγητη, ανάγωγη και αήθης είναι η επίθεση που εξαπέλυσε σε άτομο με αναπηρία επειδή επέλεξε να πολιτευτεί και δεν είναι φίλα προσκείμενο στις πολιτικές που ευαγγελίζεται, ο αναπληρωτής υπουργός υγείας κ. Παύλος Πολάκης.  Θιασώτης του δόγματος ότι όποιος δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας επιδιώκει την αποδόμηση προσώπων προς τέρψη των λίγων οπαδών του αλλά και με την σιωπηλή υποστήριξη του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Δεν μας εξέπληξε ιδιαίτερα καθώς τα δείγματα γραφής του υπουργού μας είναι ήδη γνωστά, βαρύτατη ευθύνη φέρνει η κυβέρνηση που διατηρεί στους κόλπους της αυτού του τύπου χαρακτήρες και αναμένω την καταδίκη από την έστω ισχνή αλλά υφιστάμενη μειοψηφία σοβαρών και με ενσυναίσθηση βουλευτών της κυβέρνησης.

 

Ως άτομο με κινητική αναπηρία, τομεάρχης Πρόνοιας αλλά και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού, διαμαρτύρομαι και καταδικάζω δημόσια τα όσα συμβαίνουν εναντίον του συναδέλφου Α. με Α. αλλά δεν σκοπεύω να παρασυρθώ στην αντιπαράθεση που αποπροσανατολίζει τους πολίτες από τα πραγματικά προβλήματα και τις λύσεις που καλούμαστε να διαχειριστούμε. Μέσα σε μια ενωμένη Ευρώπη που πλέον κλονίζεται η συνοχή της από την άνοδο του λαϊκισμού γιατί  για μία μακρά περίοδο έστρεψε το ενδιαφέρον της στο οικονομικό-κεντρικό μοντέλο, παραγκωνίζοντας το ανθρωποκεντρικό. Δυστυχώς καθημερινά αποδεικνύεται πως όπου ευημερούν οι αριθμοί δυστυχούν οι άνθρωποι και δίνουν βήμα τρέφοντας το θηρίο  του λαϊκισμού και συμπεριφορές τύπου  Πολάκη.

Ο αστικός μας πολιτισμός έδωσε το δικαίωμα σε όλους εμάς να διεκδικήσουμε τις θέσεις μας, με αξιοπρέπεια στην κοινωνία. Αυτή η δημοκρατία που θεωρεί διεφθαρμένη ο κ. Πολάκης για να νομιμοποιήσει την δική του αθλιότητα, είναι που μας στηρίζει στις επιλογές μας . Που μας εξασφαλίζει τις προοπτικές για να καταξιωθούμε με ισοτιμία στην εργασία, στην παιδεία, στην δημιουργικότητα και στην παραγωγή. Αυτή η φιλελεύθερη συμμετοχική κοινωνία της Δύσης είναι που γεννήθηκε από την Γαλλική Επανάσταση, την Διακήρυξη της  Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ και ασφαλώς την Αθηναϊκή Δημοκρατία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών.

Δυστυχώς όμως,  ο θαυμασμός προς την βαναυσότητα που υποθάλπει με την στάση του ο κ. Πολάκης δεν συνάδει  με την προσπάθεια που καταβάλουμε καθημερινά για να δυναμώσουμε σε μια κοινωνία που μέχρι σήμερα δεν είχε εξασφαλίσει και τις καλύτερες συνθήκες για την ισότιμη αντιμετώπισή μας.

Με την ευχή πως από το επεισόδιο η Νέα Δημοκρατία δεν θα βρει πάτημα πολιτικής εκμετάλλευσης χρησιμοποιώντας την ιδιότητα του ατόμου με αναπηρία, αναμένω την καταδίκη από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο.

Και ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: είμαστε και εμείς εδώ. Δεν θα μας κρύβετε για πάντα, έχουμε ρόδες έχουμε βακτηρίες, λευκά μπαστούνια, έχουμε φωνή, είμαστε δημιουργικοί,  ονειρευόμαστε, ερωτευόμαστε και προς μεγάλη απογοήτευση σας πολιτευόμαστε.

 Βασίλης, Στέλιος, Δημήτρης, Σοφία, Ευρυδίκη, Σαπφώ…

 

* Ο Βασίλης Χαρόπουλος είναι άτομο με κινητική αναπηρία, τομεάρχης Πρόνοιας αλλά και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού.

** Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» στις 25.4.2019.

 

 

 

(Σημ, Το άρθρο εκφράζει προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις)

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *