ΓΕΥΣΗ
ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

Η καθαρά Δευτέρα έφτασε και εσείς ψάχνετε ακόμα μια συνταγή για το τραπέζι σας; Σας έχουμε την λύση. Απολαυστικοί γίγαντες με σπανάκι και φέτα. Γευστικότατοι και χορταστικοί. Ιδανικό γεύμα ακόμα και για να το βάλετε σε ταπεράκι, απολαμβάνοντας ένα πικ νικ στην εξοχή.

Υλικά συνταγής

  • 1 μισή κιλό σπανάκι, χοντροκομμένο
  • Μισό κιλό γίγαντες
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 φλ. φέτα, σε χοντροκομμένα τρίματα
  • 2 ντοματάκια κονκασέ
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • Λίγη φρυγανιά, τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα απ’ όλα, από το προηγούμενο βράδυ μουσκεύουμε τους γίγαντες σε πολύ νερό, με λίγη σόδα μαγειρικής (στη μύτη του κουταλιού).

Την επόμενη μέρα ξεπλένουμε, τους μισοβράζουμε περίπου 30 λεπτά και στραγγίζουμε.

Πλένουμε το σπανάκι και το χοντροκόβουμε.

Στην συνέχεια, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και το μαραίνουμε με τα χέρια μέχρι να βγάλει τα υγρά του.

Ρίχνουμε τότε στο σπανάκι τα μυρωδικά, το πράσο, τα φρέσκα κρεμμύδια, τα ξερά κρεμμύδια, την φέτα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί (Κρατάμε και λίγη φέτα για πασπάλισμα).

Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε τα μισά χορταρικά, ενδιάμεσα τους γίγαντες και από πάνω το υπόλοιπο μείγμα.

Στρώνουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και αν θέλουμε γαρνίρουμε με λίγη φέτα και πασπαλίζουμε τη φρυγανιά.

Τέλος, ψήνουμε στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα στους 170 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου, να μείνει με το λάδι του.

Οι γίγαντες με σπανάκι και φέτα είναι έτοιμοι.

Καλή όρεξη και καλή σαρακοστή!

Συμβουλές

  • Εάν την ώρα που βράζουμε τα όσπρια, ρίξουμε μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα σε σκόνη, περιορίζουμε το φούσκωμα που μας προκαλούν τα όσπρια.
  • Σε περίοδο νηστείας, μπορούμε να αφαιρέσουμε την φέτα και το ελαιόλαδο.

Πηγή: Supersyntages.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *