ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ – Η ΤΡΟΙΚΑ ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Η πολιτική αστάθεια των τελευταίων ημερών στην χώρα και η αβεβαιότητα για τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών, τινάζουν στον αέρα την προγραμματισμένη απόπειρα εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Εδώ και καιρό έχει προετοιμαστεί η πρώτη μεταμνημονιακή έκδοση του 5ετους ομολόγου αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε την έξοδο στις αγορές στις αρχές του έτους. Ωστόσο, αποφασίστηκε να μην εκδοθεί αύριο Πέμπτη ούτε και την άλλη εβδομάδα το ομόλογο. Σύμφωνα με πληροφορίες, προγραμματίζεται η έξοδος στις αγορές για τον Φεβρουάριο.

Αυτό συνέβη για δύο βασικούς λόγους. Αρχικά αιτία είναι όσα βλέπουμε να διαδραματίζονται στο ελληνικό κοινοβούλιο και γενικότερα την ελληνική πολιτική σκηνή. Το εγχώριο πολιτικό κλίμα δεν επιτρέπει να ποντάρει κάποιος με ασφάλεια στα ελληνικά ομόλογα.

Δεύτερον είναι το πρόβλημα των τραπεζών. Όσο δεν υπάρχει ένας καθαρός δρόμος για τις τράπεζες, μία συμφωνία για τα «κόκκινα» δάνεια που θα γίνει ξεκάθαρη στους επενδυτές αυτό το ομόλογο δεν μπορεί να βγει στον αέρα.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μεγάλο πρόβλημα καθώς πάνε πίσω πολλά πράγματα στην ελληνική οικονομία.

Πηγή: Greekmoney.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *