Breaking News
Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ; ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;
Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚOΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜOΣ ΦΑΡΜAΚΩΝ ΘΑ EΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ
ΣΠEΤΣΕΣ: ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛEΑ 22ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕIΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝIΑ 26ΧΡΟΝΟΥ
ΣΥΝΑΓΕΡΜOΣ ΣΤΗΝ ΑΓIΑ ΠΕΤΡΟYΠΟΛΗ – AΝΔΡΑΣ ΚΡΑΤAΕΙ ΟΜHΡΟΥΣ EΞΙ ΠΑΙΔΙA
ΓΕΡΜΑΝΙΚOΣ ΤYΠΟΣ: ΤΙ ΚΡYΒΕΤΑΙ ΠIΣΩ ΑΠO ΤΗ ΝEΑ ΑΓAΠΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓAΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΑΕ: ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
HΠΑ: ΤΙ ΟΔHΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓH ΣΤAΣΗΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒIΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣIΑΣ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: LOCKDOWN 28 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ – ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣΗ
ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Ο ΣΑΡΚΟΖI Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: ΝΕΚΡOΣ 32ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑ ΤΡIΚΑΛΑ – ΔΕΝ ΠΡOΛΑΒΕ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΕI ΣΕ ΜΕΘ
ΛΙΒYΗ: ΟΡΓH ΤΗΣ AΓΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ EΛΕΓΧΟ YΠΟΠΤΟΥ ΠΛΟIΟΥ ΑΠO ΓΕΡΜΑΝΙΚH ΦΡΕΓAΤΑ
ΑΙΘΙΟΠIΑ: Η ΣYΡΡΑΞΗ ΣΤΟ ΤΙΓΚΡAΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕI ΣΤΟ Σ.Α ΤΟΥ ΟΗΕ
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ ΕΡΙΞΑΝ ΠΥΡΑΥΛΟ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ARAMCO
Η ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
OΤΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ «ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΝΕΑ», Ο ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΙΑΤ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ
H Ε.Ε ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ
ΝΙΚΗΤΗΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ – ΠΗΡΕ ΕΞΙΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ – ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ” ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΑΝ
ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΑΕ
ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΒΑΡΙΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ
ΤΟ “ΜΥΣΤΙΚΟ” ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΙΓΚΙΠΑ ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΜΠΙΝ ΣΑΛΜΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΜΠΕΟ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Μπορεί οι περισσότεροι να συνδέουν το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ με ζητήματα που άπτονται της σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, μια και η Τουρκία συνεχίζει να περπατά στο μονοπάτι της προκλητικότητας, όμως η παρουσία του πρωθυπουργού  στο Τελ Αβίβ δεν έχει μόνο γεωστρατηγική διάσταση. 

Όπως επισημαίνει  κυβερνητική πηγή η πρώτη έξοδος του έλληνα πρωθυπουργού εκτός συνόρων, μετά από την πανδημία του κορονοϊού, σηματοδοτεί την ενίσχυση και διεύρυνση της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ και σε νέα πεδία, στα οποία καταγράφεται δυναμική για περαιτέρω συνέργειες και συμφωνίες. 

Εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον έχουν τα τρία ραντεβού του κ.Μητσοτάκη με εκπροσώπους ισάριθμων μεγάλων επιχειρηματικών  και επενδυτικών ομίλων της χώρας και συγκεκριμένα με την Jerusalem Venture Partners, την AMPA Capital και την ELBIT Systems. 

Η επιλογή  αυτών των τριών ομίλων μόνο τυχαία δεν είναι :

– Ο δημιουργός της AMPA Capital Σλόμι Φόγκελ  είναι ένας από τους πιο πλούσιους επιχειρηματίες της χώρας , ο οποίος δραστηριοποιείται σε ένα ευρύ πεδίο όπως λιμάνια, ξενοδοχεία, ακίνητα, χρηματοδοτήσεις και γεωργία.  

– Η Jerusalem Venture Partners (JVP Partners) αποτελεί  επενδυτικό κεφάλαιο που έχει δημιουργήσει ή επενδύσει σε περισσότερες από 140 εταιρείες στο Ισραήλ, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

– H ELBIT Systems , έχει κυρίαρχη θέση στον τομέα της  ηλεκτρονικής άμυνας  και δραστηριοποιείται στους τομείς της αεροδιαστημικής, των χερσαίων και ναυτικών συστημάτων, της διοίκησης, του ελέγχου, των επικοινωνιών και αλλού. 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή οι συναντήσεις αυτές δε θα αποτελέσουν απλώς “ραντεβού στα τυφλά”, μια και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες βολιδοσκοπήσεις προκειμένου να υπάρξουν απτά αποτελέσματα συνεργασίας. 

Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο  Κυριάκος  Μητσοτάκης έχει αναπτύξει καλή χημεία με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, καθώς είχαν  στενή επαφή κατά τη διάρκεια της διαχείρισης του πρώτου κύματος της πανδημίας και μέσω της συμμετοχής στην ομάδα χωρών που διαχειρίστηκε με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας (smart Covid-19 Management Group). 

Στο Ισραήλ ο πρωθυπουργός θα έχει ακόμα συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ισραήλ Ρόιβεν Ρίβλιν, τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Άμυνας Μπένι Γκαντζ, καθώς και με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Γιάιρ Λαπίντ. 

Μεγάλο πεδίο συνεργασίας συνολικά  μεταξύ των δύο χωρών καταγράφεται στους τομείς του τουρισμού, της  της αγροτεχνολογίας, της ενέργειας, τόσο σε ό,τι αφορά στον East Med, όσο και σε νέα πεδία, κάτι που αναμένεται να καταγραφεί και στη διήμερη επίσκεψη στο Ισραήλ. 

Σε κάθε περίπτωση  αποτελεί μια ισχυρή επιβεβαίωση του στρατηγικού χαρακτήρα των ελληνοϊσραηλινών σχέσεων. “Οι διμερείς σχέσεις είναι αυτοτελείς και δεν ετεροκαθορίζονται. Οι δύο χώρες έχουν συναντίληψη σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν τόσο την ανησυχία για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, όσο και το ενδιαφέρον για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια” τονίζει αρμόδια  πηγή.

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *