ΓΕΥΣΗ
ΤΑΡΤΑ ΦΡΑΟΥΛΑ

Υλικά

  • 3 φλ. τσαγιού φρέσκες φράουλες σε φέτες
  • 220 γρ. ψιλοκομμένο ανανά από κονσέρβα, χωρίς ζάχαρη
  • 220 γρ. κρέμα βανίλιας χωρίς ζάχαρη
  • 85 γρ. ζελατίνη φράουλα χωρίς ζάχαρη
  • 1 έτοιμη ζύμη τάρτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού σαντιγί με μειωμένα λιπαρά

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σουρώστε τον ανανά, κρατώντας 2 φλιτζάνια από το χυμό του και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Προσθέστε αρκετό νερό στο χυμό, περίπου 1-1/2 φλιτζάνι του τσαγιού, και μεταφέρετε το σε μια κατσαρόλα.
Βήμα 3
Προσθέστε το μείγμα για την κρέμα βανίλιας με τη ζελατίνη και ανακατέψτε.
Βήμα 4
Αφήστε το μείγμα να πάρει βράση -μαγειρέψτε και ανακατέψτε για 1-2 λεπτά ή μέχρι να πήξει. Προσθέστε τον ανανά, ανακατέψτε και αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνοντας να κρυώσει για 10 λεπτά.
Βήμα 5
Προσθέστε τις φράουλες και ανακατέψτε απαλά. Αδειάστε το μείγμα στην ζύμη της τάρτας και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα, περίπου 3 ώρες.
Βήμα 6
Γαρνίρετε κάθε κομμάτι με 1 κουταλιά της σούπας σαντιγί και απολαύστε.
Πηγή: Νewsbeast.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *