Έντονη ήταν η αντίδραση του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση της ΝΔ με τις πολιτικές της, δημιουργεί γενικευμένο κύμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
Ο κ. Σταϊκούρας έκανε λόγο για λαϊκισμό και τόνισε ότι «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα με κοινωνική ευαισθησία και προσπαθεί να δώσει δίκαιη και οριστική λύση και όχι να το κρύψει κάτω από το χαλί και να το μεταθέσει στο μέλλον».
Έντονα αντέδρασε ο υπουργός Οικονομικών και στις κατηγορίες του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφωνα Αλεξιάδη ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για λαϊκισμό και τις καταλογίζει όλες τις ευθύνες για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, δεν έφερε μέχρι σήμερα καμία διάταξη για την κατάργηση τους αλλά ούτε και ξεκαθαρίζει αν τελικά είναι υπέρ ή κατά.
Όπως είπε ο Σταϊκούρας, επικαλούμενος στοιχεία για την περίοδο 2015-2019, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: «Το 2015 έγιναν 9.946 πλειστηριασμοί. Το 2016 έγιναν 6.468. Το 2017 έγιναν 6.853. Το 2018 έγιναν 6.967. Το 2019 έγιναν 5.722 πλειστηριασμοί».
«Εμείς ερχόμαστε και προστατεύουμε τη πρώτη κατοικία και τα ευάλωτα νοικοκυριά. Υπάρχει πλαίσιο σήμερα. Έχουν μπει σε ρυθμίσεις 17.000 ευάλωτα νοικοκυριά. Πληρώνει ο κρατικός προϋπολογισμός, μέχρι να οριστικοποιηθεί η αίτηση, 310 ευρώ για 15 μήνες, άρα προστατεύονται απόλυτα και σταματάνε τα αναγκαστικά μέτρα» επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας και κατέληξε: «Αυτό που ζήτησαν κάποιοι γίνεται ήδη ενώ καλούμε παράλληλα και τις τράπεζες να κάνουν γενναίες, ρεαλιστικές ρυθμίσεις. Έχουν γίνει περίπου 590.000 ρυθμίσεις διμερείς, αλλά κάποιες από αυτές δεν τηρούνται γατί δυσκολεύει η καθημερινότητα του πολίτη».
Νωρίτερα, ο υπουργός παρουσίασε στη Βουλή τις 11 βελτιώσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό, αναφέροντας ότι μέχρι χθες, 3.755 οφειλέτες είχαν ρυθμίσει οφειλές προς το Δημόσιο και χρηματοδοτικούς φορείς, συνολικού ύψους 1,22 δισ. ευρώ. Όπως σημείωσε ο αριθμός αυτός αυξήθηκε κατά 124 δανειολήπτες μέσα σε μόλις 6 ημέρες.
Πηγή: Newsbeast.gr
















Leave a comment