ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ: ΑΠΟ 1Η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ

Στο βήμα της Βουλής, μετά τον πρωθυπουργό, ανέβηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και μίλησε για την άρση των capital controls.

«Από 1η Σεπτεμβρίου η άρση των capital controls με τη σύμφωνη γνώμη των ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών, της Τράπεζας της Ελλάδος και με την εισήγηση σήμερα του συμβουλίου συστημικής ευστάθειας», τόνισε ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο ΥΠΟΙΚ υπογράμμισε ότι σήμερα «αίρεται ένας αποσταθεροποιητικός παράγοντας, παράγοντας ανασφάλειας του τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας». Σύμφωνα με τον ίδιο, πλέον η οικονομία βελτιώνεται, το τραπεζικό σύστημα σταθεροποιείται με τάσεις ανάπτυξης και ανάκαμψης.

Υπενθύμισε ότι τα έντοκα γραμμάτια εκδόθηκαν με το χαμηλότερο κόστος των τελευταίων 15 ετών και το επταετές ομόλογο εκδόθηκε με κόστος δανεισμού στο μισό της αντίστοιχης έκδοσης του 2018. «Ο δείκτης οικονομικού κλίματος ενισχύθηκε σημειώνοντας την υψηλότερη επίδοση από το 2008 ξεπερνώντας για πρώτη φορά από το 2014 τον μέσο όρο της ευρωζώνης. Η εκτέλεση του προϋπολογισμού είναι ικανοποιητική και τα έσοδα ενισχύονται μετά τον Ιούλιο σε σχέση με τους στόχους», σημείωσε ο Υπουργός Οικονομικών.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας κλείνοντας υπογράμμισε ότι η αποκατάσταση της κίνησης κεφαλαίων αποτελεί σημαντικό βήμα για την κανονικοποίηση της ελληνικής οικονομίας, συμβάλλει στην εδραίωση της εμπιστοσύνης, στην προσέλκυση επενδύσεων, στην προώθηση της ανάπτυξης, στην αύξηση των θέσεων απασχόλησης, στην περαιτέρω αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: Reporter.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *