ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΟΙ ΡΩΣΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΣΤΗΝ ΜΠΑΧΜΟΥΤ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΑΝ, ΛΕΕΙ Η ΟΥΚΡΑΝΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΆΜΥΝΑΣ

«Η προώθηση των στρατευμάτων μας στη ζώνη του Μπαχμούτ είναι η πρώτη επιτυχία της επίθεσης»Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξέφρασαν σήμερα την ικανοποίησή τους για την «πρώτη επιτυχία» της επίθεσής τους στα περίχωρα του Μπαχμούτ, στην ανατολική Ουκρανία, την πιο μακροχρόνια και την πιο αιματηρή μάχη στη σύγκρουση με τη Ρωσία.

«Η προώθηση των στρατευμάτων μας στη ζώνη του Μπαχμούτ είναι η πρώτη επιτυχία της επίθεσης» που έχει στόχο την υπεράσπιση αυτής της πόλης την οποία οι Ρώσοι επιχειρούν να καταλάβουν από το περασμένο καλοκαίρι, δήλωσε ο διοικητής των χερσαίων ουκρανικών δυνάμεων Ολεξάντρ Σίρκσι, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας,

Εξάλλου η ουκρανή υφυπουργός Άμυνας Χάνα Μάλιαρ δήλωσε σήμερα πως τα σχέδια της Ρωσίας να καταλάβει το Μπαχμούτ δεν έχουν αλλάξει και νέες δυνάμεις στέλνονται στα περίχωρα της πόλης αυτής. Η Μάλιαρ έκανε το σχόλιο αυτό με ανάρτησή της στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Σκοτώθηκαν δύο Ρώσοι συνταγματάρχες

Η Μόσχα ανακοίνωσε επίσης τον θάνατο δύο αξιωματικών του ρωσικού στρατού στο μέτωπο της Ουκρανίας, σε μία σπάνια κίνηση της ρωσικής στρατιωτικής ηγεσίας από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας.

Οι συνταγματάρχες Βιατσεσλάβ Μακάροφ και Γεβγκένι Μπρόβκο σκοτώθηκαν ηρωικά στην Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης ότι «έπληξε» με επιθέσεις ακριβείας από αέρος και θαλάσσης στο Τερνόπιλ (δυτική Ουκρανία) και την Πετροπαβλίφκα (κεντροδυτική Ουκρανία) αποθήκες όπλων, κυρίως δυτικών όπλων, που έχουν σταλεί στην Ουκρανία για να απωθήσει την ρωσική επίθεση.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Ιn.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *