Breaking News
ΤΡΕΙΣ ΣΥΛΛHΨΕΙΣ ΑΠO ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚH – ΣΕ ΕΞEΛΙΞΗ ΜΕΓAΛΗ ΕΠΙΧΕIΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘHΝΑ
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΙΣ 6 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ – ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ LOCKDOWN
ΣΥΝAΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΘΝΙΚHΣ AΜΥΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓO ΤΩΝ ΕΝOΠΛΩΝ ΔΥΝAΜΕΩΝ ΤΩΝ ΗΑΕ
ΠΩΣ ΟΙ ΠΡΕΣΠΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΧΩΡΟ ΣΤΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ
LOCKDOWN OR NO LOCKDOWN
ΤΖ. ΚOΝΤΕ: ΠΙΘΑΝA ΤΑ ΣΤΟΧΕΥΜEΝΑ LOCKDOWNS ΚΑΤA ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟY ΣΤΗΝ ΙΤΑΛIΑ
ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ
ΑΝ.ΥΠΟΥΡΓOΣ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ ΤΙΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΜΑΣ
TΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣIΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΜΑΙΚ ΠΟΜΠΕΟ Ο ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ
ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΑΠΟ ΤΗ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΑΘΩ
ΓΙΑΝΙΤΣΟΧΩΡΙ ΗΛΕΙΑΣ: ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟ
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ: ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ ΟΙ ΜΕΘ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ – ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ
ΑΚΙΝΗΤΑ: ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2021 ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΕΥΡΩΠΗ: ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ Η ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ;
24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: «ΚΑΛΠAΖΕΙ» Ο COVID 19 ΜΕ 358 ΝEΑ ΚΡΟYΣΜΑΤΑ – ΠEΝΤΕ ΝΕΚΡΟI
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ: ΝΕΚΡΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΕΝ ΩΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ
ΤΟ ΒΕΡΟΛIΝΟ ΑΠΟΡΡIΠΤΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
ΑΠO ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚEΣ ΑΦΕΤΗΡIΕΣ ΞΕΚΙΝAΕΙ Ο ΔΙAΛΟΓΟΣ ΕΛΛAΔΑΣ – ΤΟΥΡΚIΑΣ
ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΥ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΓΥΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΙ ΕΝΝΕΑ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ… ΕΩΛΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

Ένα θέμα που μαρτυρά πολλά για τις νοοτροπίες που συνεχίζουν να διέπουν ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μας και της ευρύτερης κουλτούρας παλαιότερων εποχών που συνεχίζει να ενυπάρχει στην ψυχοσύνθεση αρκετών, έχει ανακύψει στον όμιλο ΟΤΕ.

Εδώ και καιρό, ο όμιλος ΟΤΕ έχει αποφασίσει να αναθέσει τη φύλαξη των (πολλών) κτηρίων που διαθέτει σε τρίτους (outsourcing), προχωρώντας σε ένα γενναίο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για τους 74 φύλακες που είχε ο οργανισμός.

Το ιστορικό έχει ως εξής. Τον περασμένο Μάρτιο το management του ΟΤΕ αποφάσισε να αναθέσει σε ιδιώτες και εξωτερική εταιρεία τη φύλαξη των κτηρίων του, οπότε οι 74 φύλακες πλέον δεν είχαν αντικείμενο.

Τότε, ο ΟΤΕ δημιούργησε ένα πακέτο προτάσεων εθελουσίας εξόδου (ειδικά) για αυτούς τους 74 εργαζομένους, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες – για τους παλαιότερους και όσους είχαν δεκαετίες στον όμιλο – φτάνει έως και τους 110 μισθούς, ήτοι μισθούς 7-8 χρόνων! Πρόκειται σχεδόν για το 80% – 90% όλων των μισθών που θα έπαιρναν αν παρέμεναν στην υπηρεσία μέχρι να βγουν στη σύνταξη!

Σύμφωνα με πληροφορίες τα… μεγάλα πακέτα, σ’ όσους είχαν κοντά τρεις δεκαετίες στον όμιλο, ξεπέρασαν τα 200.000 χιλ. ευρώ ανά εργαζόμενο! Κανονικό… εφάπαξ δηλαδή!

Παράλληλα, στη μέριμνα ήταν και η διασφάλιση εργασίας στη νέα εταιρεία που θα αναλάμβανε τη φύλαξη, με τον ΟΤΕ να «εγγυάται» τη διατήρηση στη θέση τους για την πρώτη τριετία τουλάχιστον. Στα κίνητρα ήταν και η πληρωμή από τον ΟΤΕ εκπαίδευσης ώστε να λάβουν και πιστοποίηση ως φύλακες από εξειδικευμένη εταιρεία, ενώ τώρα δεν έχουν τυπικά τέτοια ειδικότητα.

Από τον περασμένο Μάρτιο λοιπόν, οι 65 από τους 74 φύλακες, δέχτηκαν το πακέτο της εθελουσίας εξόδου – το οποίο ήταν σχεδιασμένο ειδικά και μόνο γι’ αυτή την ομάδα εργαζομένων – και αποχώρησαν από τον όμιλο. Όμως, εννέα φύλακες, έως τώρα δεν έχουν δεχτεί την πρόταση της διοίκησης παρότι, σύμφωνα με πληροφορίες, τους έχει διαμηνυθεί από τον Μάρτιο πως η καταληκτική ημερομηνία είναι η 31η Δεκεμβρίου, όπου και θα αποχωρήσουν μόνο με τη νόμιμη αποζημίωση!

Η διοίκηση του ΟΤΕ τους έχει γνωστοποιήσει με κάθε τρόπο ότι άλλη επιλογή δεν υπάρχει, είτε δέχονται την εξαιρετικά γενναία πρόταση αποζημίωσης, είτε αποχωρούν στο τέλος του 2019, με ό,τι λέει ο νόμος, ήτοι με ασύγκριτα λιγότερη αποζημίωση.

Το… παράδοξο, είναι ότι αυτοί οι εννέα φύλακες, επιμένουν στην… έωλη θέση της αδιαπραγμάτευτης λογικής ότι θέλουν να παραμείνουν στον όμιλο και στη θέση τους.

Το ερώτημα που ανακύπτει, είναι το εξής: Πόσο… επίδραση έχει η ΟΜΕ-ΟΤΕ που σε ανακοίνωσή της είχε τονίσει πως «θα διαφυλάξει με κάθε νόμιμο και συνδικαλιστικό τρόπο την εργασία κάθε συναδέλφου» στην απόφαση αυτών των εννέα φυλάκων, ώστε να επιμένουν σ’ αυτή την έωλη θέση τους; Οδηγεί κάπου; Μπορεί η ΟΜΕ – ΟΤΕ να τους εγγυηθεί ανεύρεση εργασίας κατόπιν; Μπορεί να τους… υποσχεθεί αποζημίωση μεγαλύτερη ή ίση από το πακέτο που τους έχει προταθεί από τη διοίκηση του ΟΤΕ;

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *