Breaking News
ΩΧΡΑ ΚΗΛΙΔΑ
ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΗΦΙΣΙΑ ΜΕ ΑΙΓΛΗ ΚΑΙ ΚΥΡΟΣ
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓEΣ 2019: ΠΩΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΔΙΑ
ΕΥΡΩΠΗ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΣ;
Η ΤΕΡΕΖΑ ΜΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ
ΟΗΕ: Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ
ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΥΓΧΥΣΗ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: «ΖΗΤΗΣΑΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ»
ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019: ΕΞΤΡΑ ΦΟΡΟΣ ΓΙΑ 1 ΣΤΟΥΣ 4 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ
ΠΑΓΚOΣΜΙΑ ΗΜEΡΑ ΑΤOΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡIΑ
ΕΚΡΥΘΜΗ Η ΚΑΤAΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛIΑ – ΣΚΛΗΡO ΤΟ ΜHΝΥΜΑ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΒΙΟΜΗΧAΝΩΝ
ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
ΥΕΘΑ: ΠΡΟΣΠΑΘΟYΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΡEΨΟΥΜΕ ΤΥΧΌΝ ΘΕΡΜO ΕΠΕΙΣOΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚIΑ
23 ΜΑΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ…
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΟ HARLEM STAGE ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΙΣΝ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ
ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΦΠΑ: ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ
ΛΑΔΩΜΑ 400.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ NOVARTIS
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΜΕΡΣΙΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

1708 Ναυτικές οδηγίες εκδόθηκαν, προς ναυτιλλόμενους, από την υδρογραφική υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, τον τελευταίο χρόνο. Αρκετές από αυτές όμως δεν αφορούσαν μόνο τους ναυτιλλόμενους αλλά και τους προκλητικούς γείτονές μας οι οποίοι διαρκώς επιδίδονται στον «χορό των navtex” και η Ελληνική υπηρεσία του ΠΝ, απαντά με «υπενθυμητικές» οδηγίες για το ποιος είναι ο αρμόδιος σταθμός εκπομπής ναυτικών οδηγιών.

 

 

Ουσιαστικά η Αθήνα διαμηνύει και με αυτόν τον τρόπο προς την Άγκυρα ότι δεν μπορεί να σηκώνει δικό της μπαϊράκι στο Αιγαίο.

  • Πάντως με κάθε τρόπο η Τουρκία φροντίζει να δείχνει τον προσανατολισμό της και την προσπάθεια που κάνει ώστε να δημιουργεί εντυπώσεις κυρίως σε ευαίσθητες περιοχές, όπως αυτή του συμπλέγματος της Μεγίστης (Καστελόριζο).

Μάλιστα η γειτονική μας χώρα που είχε εκδώσει και ναυτική οδηγία ότι θα πραγματοποιούσε στις 4 Δεκεμβρίου άσκηση Έρευνας και διάσωσης στην θαλάσσια περιοχή του Καστελορίζου, για ακόμη μια φορά έλαμψε δια της απουσίας της.

Μια πρακτική η οποία απ’ ότι φαίνεται γίνεται για να κρατά σε εγρήγορση το προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού και τα στελέχη από τα γύρω φυλάκια τα οποία ενημερώνουν για κάθε κίνηση που γίνεται και με πολλές λεπτομέρειες.

Πολεμικό Ναυτικό και φυλάκια, καταγράφουν και τις υποβρύχιες κινήσεις της Άγκυρας

Επιπλέον τα μέσα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων καταγράφουν διαρκώς ακόμη και τις υποβρύχιες κινήσεις της Άγκυρας η οποία φαίνεται ότι στα πλάνα της είναι- παρά τις όποιες προειδοποιήσεις- η διατήρηση της προκλητικής συμπεριφοράς, στην οποία βέβαια η Αθήνα έχει συνηθίσει και την αντιμετωπίζει με απόλυτη ψυχραιμία.

  • Παράλληλα οι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούν και τις δραστηριότητες του Τουρκικού Ναυτικού εντός του FIR Λευκωσίας. Σύμφωνα με αυτά τα στελέχη, η Τουρκία την ώρα που το Fatih παραμένει στον κόλπο της Μερσίνης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Τουρκίας δεσμεύουν περιοχή στον κόλπο για μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να γίνουν διάφορες ασκήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου. Γι’ αυτό τον λόγο η Άγκυρα μετακίνησε και υποβρύχιο που είχε εντοπιστεί τις προηγούμενες ημέρες νοτιοδυτικά της Κύπρου.

Ανώτατες πηγές σχολίαζαν πως η Τουρκία έβλεπε για μεγάλο διάστημα να γίνονται ασκήσεις ανάμεσα στις Κύπρο και τόσες άλλες χώρες. Από την πλευρά της θέλησε να κάνει κι αυτή τις δικές της εκπαιδεύσεις στον κόλπο της Μερσίνης, όμως θα είναι μόνη της, δεν θα έχει την έλιτ που συγκεντρώθηκε στην Κύπρο για να στηρίξουν τις προσπάθειες που ξεκίνησε με ήρεμα σταθερά και σιωπηρά βήματα η Μεγαλόνησος.

Το Πολεμικό Ναυτικό ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των ακριτών και απαντά πάντα στις προκλήσεις

  • Πάνω από 83.000 ώρες έγραψαν μέσα σε 365 ημέρες περισσότερα από 15 πολεμικά πλοία του Στόλου στο Ανατολικό Αιγαίο, είτε στα λιμάνια μικρών κυρίως αλλά και μεγαλύτερων νησιών, με περισσότερα από 500 στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού να δίνουν απλόχερα το αίσθημα ασφάλειας που πολλές φορές το έχουν ανάγκη, οι ακρίτες της νησιωτικής Ελλάδας.

Παράλληλα τα πληρώματα των πλοίων είναι εκείνα που κάθε μέρα και νύχτα στο Ανατολικό Αιγαίο, δίνουν τις αθόρυβες και άγνωστες στο ευρύ κοινό «ναυμαχίες» δίπλα στα πλοία των προκλήσεων που αποπλέουν μόνο γι’ αυτό το σκοπό: για να αφήσουν το ίχνος τους, να καταγραφεί και βέβαια να αναφέρουν στην ηγεσία πως έγραψαν ώρες προκλήσεων.

Foto: Η πυραυλάκατος «Ξένος» τη στιγμή που ίπτανται Aegean Hawk S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, κατά τη διάρκεια συνεκπαίδευσης. Πηγή: Hellas Journal

 

 

 

 

 

Πηγή: Hellasjournal.com

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!