ΔΙΕΘΝΗ
«ΜΥΣΤΙΚOΣ ΠOΛΕΜΟΣ»: ΝEΑ ΕΠIΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑHΛ ΕΝΑΝΤIΟΝ ΣΤOΧΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡIΑ – ΕΝΕΡΓΟΠΟΙHΘΗΚΕ Η ΑΕΡAΜΥΝΑ

Συστοιχίες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκαν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα για να αναχαιτίσουν αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στην περιοχή Αλ Κουσέιρ της επαρχίας Χομς, μεταδίδουν κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας.

Από μαχητικά

Συριακή στρατιωτική πηγή ανέφερε ότι ως εδώ έχουν αναφερθεί μόνο ζημιές. Ο ισραηλινός στρατός δεν είχε να κάνει κανένα σχόλιο.

Συριακή στρατιωτική πηγή που επικαλέστηκε το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Ιχμπαρίγια ανέφερε πως οι περισσότεροι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από τα μαχητικά της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ καταρρίφθηκαν.

Η Χομς γειτονεύει με τον Λίβανο, όπου η σιιτική παράταξη Χεζμπολάχ έχει τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος της τραχιάς περιοχής των συνόρων.

 

Δεύτερη επίθεση

Πρόκειται για τη δεύτερη στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Συρία αυτήν την εβδομάδα.

Τουλάχιστον πέντε μαχητές προσκείμενοι στο συριακό καθεστώς σκοτώθηκαν σε επιδρομές του Ισραήλ στην επαρχία του Χαλεπιού το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τα θύματα ήταν δύο σύροι μαχητές και τρεις αλλοδαποί, μέλη φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών οργανώσεων, κατά την ίδια ΜΚΟ.

Πάντα σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επλήγησαν θέσεις κοντά στο κέντρο επιστημονικών ερευνών Ας Σαφίρα, καταστράφηκαν βάσεις και αποθήκη όπλων παραστρατιωτικών οργανώσεων προσκείμενων στο Ιράν.

Αφότου ξέσπασε το 2011 η ένοπλη σύρραξη στη Συρία, το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές εναντίον θέσεων των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης και συμμάχων τους, ιρανικών και φιλοϊρανικών ομάδων και της σιιτικής ένοπλης οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

 

Με την έγκριση… των ΗΠΑ

Ο ισραηλινός στρατός σπανίως αναγνωρίζει δημόσια πως διεξάγει επιχειρήσεις στη Συρία. Εκανε πάντως γνωστό νωρίτερα φέτος ότι έπληξε τουλάχιστον 50 στόχους στην εμπόλεμη χώρα την προηγούμενη χρονιά.

Τον Ιούνιο, ισραηλινά αεροπορικά πλήγματα στην κεντρική Συρία είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 11 μαχητές του συριακού καθεστώτος, κατά τις πληροφορίες του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Πηγές προσκείμενες σε δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών εξηγούν ότι η κλιμάκωση των αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ στη Συρία από το 2020 εγγράφεται στο πλαίσιο μυστικού πολέμου ο οποίος διεξάγεται με την ανεπίσημη έγκριση των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ

 

 

 

Πηγή: Ιn,gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *