Breaking News
ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
ΤΡΑΜΠ ΣΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: «ΛΥΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ»
ΚΟΡΟΝΑΪΟΣ: ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΑ 60 ΔΟΛΑΡΙΑ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ-ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ
ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ: ΨΕΥΤΟΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΛΙΒΥΗΣ
ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΜΕΡΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Η GAZPROM ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΝΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΕΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟΝ TURKISH STREAM
ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ
ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ – Η ΔΕΠΑ ΣΤΟΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ LNG
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΜΠΕΤΥ ΜΠΑΖΙΑΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 2015
ΤΑΛΙΜΠΑΝ: ΕΜΕΙΣ ΡΙΞΑΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ
ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ
ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
GREEN DEAL: ΑΔΥΝΑΤΗ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΑΡΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ
28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΩΣ Η ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ
ΟΙ ΧΩΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ
ΠΑΓΚOΣΜΙΑ ΣΥΓΚIΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘAΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚOΜΠΙ ΜΠΡAΙΑΝΤ
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ, ΜΕ ΕΝΑΝ ΝΕΚΡΟ, ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΟ
Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ
ΝΕΟΣ ΚΟΡΟΝΑΙΟΣ: ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Η ΕΥΡΩΠΗ – ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΓΕΥΣΗ
ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΧΩΡΙΣ ΚΡΕΑΣ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΥΣ

Μια ιδιαίτερη παραλλαγή της κλασικής συνταγής του μουσακά, όπου ο κιμάς αντικαθίσταται με λαχανικά.

Υλικά Συνταγής

  • 40 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
  • 2 κρεμμύδια
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • Μισό στικ κανέλας
  • Ένα μάτσο φρέσκια ρίγανη, περίπου 30 γραμμάρια
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες, περίπου 400 γραμμάρια η κάθε μία
  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 κονσέρβες με ολόκληρα ντοματίνια των 400 γραμμαρίων η κάθε μία
  • 200 γραμμάρια φέτα
  • 2 μεγάλα αυγά ελευθέρας βοσκής
  • 500 ml ημι-αποβουτυρωμένο γάλα
  • Ένα μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση Συνταγής

Όπως συνιστούμε πάντα, είναι σκόπιμο να ετοιμάσετε και να κόψετε όλα τα υλικά σας πριν αρχίσετε να εκτελείτε τις οδηγίες.

Μόλις ολοκληρώσετε την προετοιμασία των υλικών, μπορείτε να χαλαρώσετε για λίγο κάνοντας μια επίσκεψη σε αυτόν τον ιστότοπο, όπου μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας στους κουλοχέρηδες, σε ένα ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον με καλαίσθητα γραφικά.

Ρίξτε τα μανιτάρια πορτσίνι μέσα σε 500 ml βραστού νερού. Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίξτε δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε την κανέλα και αφήστε τη για ένα λεπτό, πριν ρίξετε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέστε τη ρίγανη και το ξύδι και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει, καλυμμένο με το καπάκι, για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά, ανακατεύοντας διαρκώς.

Εν τω μεταξύ, κόψτε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες πάχους ενός εκατοστού και ψήστε τις σε γκριλιέρα μέχρι να πάρουν χρώμα.

Βάλτε τα μανιτάρια στο μπλέντερ με τη μισή φέτα και τα αυγά. Προσθέστε το γάλα, τρίψτε το μισό μοσχοκάρυδο, και χτυπήστε τα υλικά μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα. Καρυκεύστε τη σάλτσα ντομάτα με θαλασσινό αλάτι και μαύρο πιπέρι, και βάλτε τη μισή με την κουτάλα σε ταψί διαστάσεων 25 x 35 εκ. Καλύψτε με τις μισές μελιτζάνες, περιχύστε με 4 κουταλιές της σούπας κρέμα, και επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση κρέμας. Ρίξτε από πάνω την φέτα σε μικρά κομματάκια.

Βάλτε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο για 40 περίπου λεπτά ή μέχρι ο μουσακάς να ροδίσει καλά.

Ο μουσακάς για χορτοφάγους συνοδεύεται με μια απλή σαλάτα λαχανικών με ντρέσινγκ λαδολέμονο.

Μπορείτε να προσθέσετε στις μελιτζάνες και κολοκύθια κομμένα σε φέτες πάχους ενός εκατοστού και να αντικαταστήσετε τη φέτα με τριμμένο χαλούμι.

Ταιριάζει πολύ ωραία με ένα φρέσκο αγιωργίτικο ή ακόμη με ένα αρωματικό νυχτέρι από τη Σαντορίνη.

Η ιστορία του μουσακά

Ο μουσακάς είναι ένα ανατολίτικο φαγητό, κοινό στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στην Κεντρική Ευρώπη (Ουγγαρία) και στην Τουρκία. Η συνταγή του μουσακά, όπως τον ξέρουμε σήμερα, δημιουργήθηκε τη δεκαετία του 1920 από τον σεφ Νικόλαο Τσελεμεντέ από τη Σίφνο. Αυτός πρόσθεσε τη σάλτσα της γαλλικής κουζίνας μπεσαμέλ και αφαίρεσε τα πολλά ανατολίτικα μπαχαρικά. Στην Ελλάδα ο μουσακάς σερβίρεται ζεστός, σε τετράγωνα κομμάτια από το ταψί.

Πηγή: Supersyntages.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!