ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΙΤΑΛΙΑ: ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΟΣΕΩΝ ΤΟΥ «SPUTNIK-V»

Ελπίδες πως το εμβόλιο θα «πέσει» στην αγορά πριν το τέλος του 2021 – Εκκρεμεί η έγκρισή του από τον ΕΜΑ για το σύνολο της ΕΕ

Η Ιταλία ξεκίνησε την παραγωγή της πρώτης δοκιμαστικής παρτίδας του ρωσικού εμβολίου «Sputnik V», σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε στο TASS η ελβετοϊταλική εταιρεία Adienne Pharma & Biotech.

«Έχουμε ξεκινήσει την παραγωγή μιας δοκιμαστικής παρτίδας, η οποία θα υποβληθεί σε εσωτερική αναθεώρηση για να διαπιστωθεί η ασφάλειά της», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας που έχει αναλάβει τη συγκεκριμένη υποχρέωση. Μετά την εσωτερική αξιολόγηση, η εταιρεία θα παράγει μια παρτίδα, που θα υποβάλει μαζί με όλα τα απαραίτητα έγγραφα στις αρμόδιες υγειονομικές αρχές, ώστε να λάβει έγκριση προς πώληση.

Στα τέλη Μαρτίου, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων συμφώνησε να ξεκινήσει την παραγωγή του «Sputnik V» μέσω της Adienne Pharma & Biotech.

Νωρίτερα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Antonio Di Naro δήλωσε στο TASS ότι το εμβόλιο θα «πέσει» στην αγορά της χώρας από τα τέλη του 2021, αφού περάσει πρώτα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες πιστοποίησης.

Θυμίζεται πως το «Sputnik V» δεν έχει εγκριθεί ακόμη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

 

Πηγή: Protothema.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *