Breaking News
ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΤΡΙΓΜΟΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ -ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΤΑ ΣΟΛΤΣ: «ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΗ ΧΩΡΑ -ΝΑ ΑΡΕΙΣ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ» -ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ…
ΤΟ ΝΑΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΝ Β. ΖΕΛΕΝΣΚΙ: ΆΡΧΙΣΕ Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥ -ΣΤΕΡΕΨΕ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙA – ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣ ΜΑΚΡΟΝ ΓΙΑ ΖΑΠΟΡΙΖΙΑ: ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΕΝΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
Η ΜΑΖΙΚΗ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΣΟΥΗΔΙΑ: ΔΥΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΛΜΕ
Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΧΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΨΗΦΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ
ΑΡΝΗΤΙΚΗ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΡΩΣΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ . ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔHΠΟΤΕ ΕΞEΛΙΞΗ “ΣΦIΓΓΕΙ ” ΤΗΝ AΓΚΥΡΑ.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ AΛΜΠΙΝ ΚΟΥΡΤΙ ΤΟΥ ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟΥ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΡΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ
ΙΤΑΛΙΑ-ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΟΝΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟ 50%
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – ΓΙΟΥΝΚΕΡ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΙΑ “ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ” ΤΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΕ

Την ανάγκη να υπάρξει μία «πολύ σημαντική αύξηση» στον προϋπολογισμό τηςΕυρωπαϊκής Ένωσης, τονίζει σε σημερινές συνεντεύξεις του στις αυστριακές εφημερίδες Salzburger Nachrichten και Oberoesterreichische Nachrichten ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, επισημαίνοντας πως όλες οι έως τώρα προτάσεις, συμπεριλαμβανομένης εκείνης του 2018, της δικής του Επιτροπής, «δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού».

Η δική του Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προτείνει ένα πλαίσιο 1,13% του Ακαθάριστου Εθνικού Εισοδήματος, που όπως παρατηρεί, «αυτό ήταν ένα ελάχιστο, και σίγουρα τώρα δεν είναι αρκετό», καθώς στα ήδη υπάρχοντα καθήκοντα προστίθενται νέα για έρευνα, πρόσφυγες, το πρόγραμμα υποτροφιών Erasmus και τώρα η χρηματοδότηση των συνεπειών της κρίσης .

Ερωτηθείς για την έως τώρα απαίτηση για λιτότητα που προβάλλουν οι καθαρά συνεισφέροντες στον προϋπολογισμό, συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναφέρει χαρακτηριστικά: «πρέπει να μιλήσουμε με τις χώρες που επιμένουν στο όριο του ένα τοις εκατό».

Εξάλλου, όπως προσθέτει, χρειάζεται να υπάρξει μια γρήγορη απόφαση για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, διότι διαφορετικά τα προγράμματα της ΕΕ δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα από τον Ιανουάριο του 2021.

Ο ίδιος υποστηρίζει το γεγονός ότι η ΕΕ συνεχίζει να εργάζεται για την ιδέα ενός ταμείου ανασυγκρότησης, σημειώνοντας πως «δεν πρόκειται για κοινοτικοποίηση παλαιών χρεών, αλλά για μερική κοινοτικοποίηση νέων χρεών που προκαλούνται από την πανδημία. Η αύξηση του χρέους θα είναι χρονικά περιορισμένη και στοχευμένη».

Όμως, όπως σημειώνει, είναι εναντίον του να παρουσιάζεται σαν να είναι βραχυπρόθεσμα μία απάντηση στην οικονομική στενότηταπου εμφανίζεται τώρα σε όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. «Χρειάζονται πολλοί μήνες για να δημιουργηθούν τα εργαλεία», αναφέρει.

Το έως τώρα πακέτο διάσωσης σε σχέση με τον κορονοϊό, των υπουργών Οικονομικών του ευρώ, ύψους 540 δισεκατομμυρίων ευρώ, είναι σοβαρό, αλλά δεν θα είναι αρκετό, τονίζει ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, χωρίς να κρύβει την απογοήτευσή του από την απάντηση της ΕΕ στην κρίση.

«Είμαι απογοητευμένος με τη συνολική ευρωπαϊκή επίδοση των προηγούμενων εβδομάδων, γιατί στην αρχή της κρίσης είχε αποδειχθεί, ότι η αλληλεγγύη στην Ευρώπη δεν είναι ένα αυθόρμητο αντανακλαστικό, αλλά πρέπει να οργανωθεί. Αντιθέτως, η επιστροφή στο εθνικό πλαίσιο αναφοράς είναι η πρώτη χειρονομία στην οποία έχουν προβεί οι κυβερνήσεις», παρατηρεί.

Όμως, ο ίδιος δεν πιστεύει ότι η ΕΕ θα διαλυθεί εξαιτίας της κρίσης του κορονοϊού, δηλώνει ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στις σημερινές συνεντεύξεις του στις αυστριακές εφημερίδες Salzburger Nachrichten και Oberoesterreichische Nachrichten.

Πηγή: Newsbomb.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *