Breaking News
Η ΙΣΧΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΓΙΑΤΙ Ο ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ; ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;
Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚOΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜOΣ ΦΑΡΜAΚΩΝ ΘΑ EΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ
ΣΠEΤΣΕΣ: ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛEΑ 22ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕIΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝIΑ 26ΧΡΟΝΟΥ
ΣΥΝΑΓΕΡΜOΣ ΣΤΗΝ ΑΓIΑ ΠΕΤΡΟYΠΟΛΗ – AΝΔΡΑΣ ΚΡΑΤAΕΙ ΟΜHΡΟΥΣ EΞΙ ΠΑΙΔΙA
ΓΕΡΜΑΝΙΚOΣ ΤYΠΟΣ: ΤΙ ΚΡYΒΕΤΑΙ ΠIΣΩ ΑΠO ΤΗ ΝEΑ ΑΓAΠΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓAΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΑΕ: ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
HΠΑ: ΤΙ ΟΔHΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓH ΣΤAΣΗΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΒIΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣIΑΣ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: LOCKDOWN 28 ΗΜΕΡΩΝ ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ – ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣΗ
ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Ο ΣΑΡΚΟΖI Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: ΝΕΚΡOΣ 32ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑ ΤΡIΚΑΛΑ – ΔΕΝ ΠΡOΛΑΒΕ ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΕI ΣΕ ΜΕΘ
ΛΙΒYΗ: ΟΡΓH ΤΗΣ AΓΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ EΛΕΓΧΟ YΠΟΠΤΟΥ ΠΛΟIΟΥ ΑΠO ΓΕΡΜΑΝΙΚH ΦΡΕΓAΤΑ
ΑΙΘΙΟΠIΑ: Η ΣYΡΡΑΞΗ ΣΤΟ ΤΙΓΚΡAΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕI ΣΤΟ Σ.Α ΤΟΥ ΟΗΕ
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ ΕΡΙΞΑΝ ΠΥΡΑΥΛΟ ΣΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ARAMCO
Η ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
OΤΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ «ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΝΕΑ», Ο ΤΖΕΦΡΙ ΠΑΙΑΤ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ
H Ε.Ε ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ
ΝΙΚΗΤΗΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ – ΠΗΡΕ ΕΞΙΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ – ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ” ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΑΝ
ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΑΕ
ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΔΝΕΥ

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και κατάνυξη τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων Πάντων στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας. Επίκεντρο των λατρευτικών συνάξεων ήταν ο φερώνυμος Ιερός Ναός, στο Belmore του Σύδνεϋ, όπου την παραμονή της εορτής ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, ενώ την κυριώνυμο ημέρα προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.

Μιλώντας στους πιστούς για την ημέρα που η Εκκλησία μας τιμάει τη μνήμη όλων ανεξαιρέτως των Αγίων, ο Σεβασμιώτατος διεμήνυσε ότι η υπόθεση της αγιότητας δεν είναι μακρινή και απρόσιτη για τους σύγχρονους ανθρώπους. “Το να καταστεί ένας άνθρωπος Άγιος δεν είναι μια υπόθεση που αφορά τον καιρό εκείνο”, σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι η αγιότητα μπορεί και πρέπει να αποτελεί στόχο των ανθρώπων και στη σύγχρονη εποχή. “. “Σήμερα η Εκκλησία μάς καλεί να συνειδητοποιήσουμε ότι κι εμείς μπορούμε να γίνουμε Άγιοι”, επισήμανε, “ότι κι εμείς μπορούμε να ακολουθήσουμε τα βήματα των Αγίων”. Μάλιστα, εξήγησε πως το βασικό χαρακτηριστικό όλων των Αγίων είναι το ότι “η πρώτη αγάπη της καρδιάς τους ήταν ο Χριστός” και παρότρυνε πατρικά τους πιστούς να θέσουν το ίδιο ως προτεραιότητα, ανάμεσα στα υπόλοιπα σχέδια που κάνουν για τη ζωή τους.

 

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον επί 44 έτη υπηρετούντα την Ενορία των Αγίων Πάντων, π. Χρήστο Τριανταφύλλου. Κάνοντας λόγο για έναν άξιο κληρικό, που “έχει υπηρετήσει με πολλή αφοσίωση, αγάπη, σεμνότητα και ταπείνωση”, παρακάλεσε τον π. Χρήστο να συνεχίσει με το ίδιο πνεύμα θυσίας και προσφοράς να διακονεί τον λαό του Θεού, για τη δόξα του Χριστού και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Μάλιστα, η ιαχή “Άξιος” ακούστηκε και για δεύτερη φορά μέσα στο εορταστικό και πανηγυρικό κλίμα της ημέρας, καθότι ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Αναγνώστη τον νεαρό Λάμπρο Λάμπρου, στο πρόσωπο του οποίου αναγνώρισε έναν νέο που ζει πνευματική ζωή και αγαπάει τον Χριστό και την Εκκλησία.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε με επαινετικά λόγια στον π. Κύριλλο Ζήση, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του Ιερατικώς Προϊσταμένου της Ενορίας των Αγίων Πάντων κατά τη δύσκολη περίοδο που ξεκινούσε η πανδημία του κορωνοϊού. Ωστόσο  ο π. Κύριλλος κατάφερε γρήγορα να κερδίσει την αγάπη και την εκτίμηση των ενοριτών του, οπως με ικανοποίηση διέκρινε ο Σεβασμιώτατος. “Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος, διότι από όλους ακούω καλά λόγια”, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ενώ εκτίμησε πως o νέος Ιερατικώς Προϊστάμενος “θα βοηθήσει πάρα πολύ την Ενορία, ώστε να προχωρήσει και να προκόψει και πνευματικά και σε όλους τους άλλους τομείς”.

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους πιστούς, που εκκλησιάστηκαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων, ήταν η πολιτειακή βουλευτής κ. Courtney Houssos, η ομογενής πολιτειακή βουλευτής κ. Σοφία Κώτση, ο Πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης της Ενορίας – Κοινότητας του Belmore, καθώς επίσης η Διευθύντρια και αντιπροσωπεία μαθητών από τον Κολλέγιο των Αγίων Πάντων.

Πηγή: Ηephaestuswien.com

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *