Breaking News
ΕΠΕΤΕΥΧΘΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ DASSAULT AVIATION ΚΑΙ ΤΗΣ AIRBUS ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ
ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ OΥΚΡΑΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΛΕΤΟΝΙΑ: ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ – ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ
ΡΩΣΙΑ: “ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΑΡΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΠΟΛΩΝΙΑ – ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΑΙΡΝΕΙ” – O ZΕΛΕΝΣΚΙ ΧΟΡΗΓΗΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΩΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ – Η ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ
ΓΑΛΛΙΑ: ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ
ΕΕ: EΞΙ ΝΕΟΙ ΚΟΜΒΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ – Ο ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ο ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΝΤΙΛΙΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ INTELLEXA ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ PREDATOR
Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΜΗΤΡΩΟ «ΞΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ»
ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΣΕ ΜΑΚΡΟΝ: Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
“Η ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ” ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΥ

Εβδομήντα φωτογραφίες – στιγμιότυπα ενός οδοιπορικού που ξεκίνησε το 1998 και ολοκληρώθηκε την άνοιξη του 2002 στις πόλεις της Ουκρανίας, Κιέβο, Μαριούπολη και Σαρτανά, από τον φακό του βραβευμένου φωτορεπόρτερ Βασίλη Κουτρουμάνου.

Εβδομήντα εικόνες, επιλεγμένες ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες, που καταγράφουν τη ζωή και τις δραστηριότητες της ελληνικής κοινότητας, ντοκουμέντα ενός κόσμου που αυτή τη στιγμή μοιάζει να έχει οριστικά χαθεί.

Ενώ η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία παραμένει σε εξέλιξη -και παρά το γεγονός ότι το ενδιαφέρον του παγκόσμιου Τύπου έχει δραματικά ατονήσει σε σχέση με τα πρωτοσέλιδα από την έναρξη του πολέμου- ο Δήμος Ερμιονίδας παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας του βετεράνου φωτορεπόρτερ με τίτλο «Η ειρηνική Μαριούπολη των Ελλήνων».

     ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ

Οι δεσμοί του πολυταξιδεμένου Βασίλη Κουτρουμάνου με τους Έλληνες της μαρτυρικής πλέον Μαριούπολης, η παρουσία των οποίων στην περιοχή υπήρξε διαρκής και έντονη από τα τέλη του 18ου αιώνα, σφυρηλατήθηκαν σε καιρούς ειρηνικούς. Άλλωστε, είναι ο εμπνευστής και δημιουργός της σχολικής βιβλιοθήκης του δημοτικού σχολείου της πόλης, η οποία αριθμεί μετά από προσωπικό του αγώνα, πάνω από 2.000 βιβλία, χορηγίες μεγάλων εκδοτικών οίκων. Για τον λόγο αυτό έχει τιμηθεί από τον δήμαρχο Μαριούπολης. Όπως λέει, αναφερόμενος στη βιβλιοθήκη «ήταν τέτοια η δίψα των παιδιών για την Ελλάδα και τα ελληνικά, ώστε ανέλαβα τη μεταφοράτων βιβλίων με προσωπικά μου έξοδα δύο φορές αεροπορικώς».

      ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ

      ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ

     ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ

     ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ

    ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ

Στο πλαίσιο της έκθεσης που έχει παρουσιαστεί στη Photovision 2022, στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, στον Δήμο Θεσσαλονίκης, στον Δήμο Συκεών, αλλά και στον δήμο Ζωγράφου που αδελφοποιήθηκε με το ελληνόφωνο χωριό Σαρτανάς, θα βραβευθούν με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ένωσης Φωτοειδησεoγράφων, φωτογράφων και εικονοληπτών Επικαίρων (Π.Ε.Φ.Φ.Ε.Ε), πρόεδρος της οποίας είναι ο Βασίλης Κουτρουμάνος, οι πολεμικοί ανταποκριτές, φωτορεπόρτερ, εικονολήπτες, δημοσιογράφοι -μεταξύ αυτών και ο Διευθυντής Σύνταξης της HuffPost, Αντώνης Φουρλής- και ηχολήπτες των Πανελλήνιων Μέσων Εθνικής Εμβέλειας, ιδιωτικής και δημόσιας τηλεόρασης που κάλυψαν και συνεχίζουν να καλύπτουν τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας.

Η έκθεση παρουσιάζεται στα «Μανδράκια» Ερμιόνης και εγκαινιάζεται στις 5 Αυγούστου και ώρα 9:00 μμ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Ηuffingtonpost.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *