ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΕΕ ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ

Του Δημήτρη Γκάτσιου

Ακόμα δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες, στη διάρκεια των οποίων ανέλυσε τις θέσεις της Αθήνας για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λίγες ώρες πριν τη Διάσκεψη του Βερολίνου, ο κ. Μητσοτάκης είχε εκτενή τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Στη συνομιλία, η οποία, όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές, έγινε με πρωτοβουλία του κ. Μισέλ, συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν την Ελλάδα με αιχμή:

-Τη συμπεριφορά της Τουρκίας.

-Τη Λιβύη.

-Τη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Στη διάρκεια της συνομιλίας επαναβεβαιώθηκε ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι ο θεματοφύλακας του πλαισίου των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12-13 Δεκεμβρίου 2019.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, η οποία (όπως και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου) θα είναι παρούσα στη συνεδρίαση της Διάσκεψης του Βερολίνου.

Όπως επισημαίνουν πηγές, στην επικοινωνία αυτή επιβεβαιώθηκε η υπεράσπιση του πλαισίου συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η έκφραση των θέσεων της Ελλάδας δια των εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Διάσκεψη του Βερολίνου, που διεξάγεται αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στείλει επιστολές στους ευρωπαίους ομολόγους του, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τονίζοντας την υποχρέωση όλων να υποστηρίξουν την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Κορυφής σε ό,τι αφορά τα παράνομα και άκυρα “μνημόνια” Άγκυρας-Τρίπολης.

 

 

 

 

Πηγή:Capital.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *