ΥΓΕΙΑ
Η ΑΠΟΤΟΜΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΗΣΤΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
Η απότομη διατροφική μετάβαση από τη νηστεία στο πασχαλινό τραπέζι έχει επιπτώσεις! Πώς θα τις αποφύγουμε;

Η νηστεία είναι μια περίοδος όπου έχουμε πλήρη αποχή από ζωικές τροφές, για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.
Σε αυτή την χρονική περίοδο οι τροφές που καταναλώνονται, είναι κυρίως φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί, άμυλο (ζυμαρικά, ψωμί κ.α.), όσπρια, θαλασσινά.
Οι γαστρεντερικές διαταραχές που συχνά συνοδεύουν τη μεγάλη κι απότομη κατανάλωση κρέατος, μπορούν να αποφευχθούν όταν δεν γίνεται υπερβολή στην κατανάλωση, ενώ η κατανάλωση μαγειρίτσας είναι μια καλή επιλογή για μεταβατικό γεύμα από τη νηστεία στην κρεοφαγία, όταν φυσικά περιοριστούμε σε μία μερίδα.
Ας μην ξεχάμε τη σαλάτα και τα φρούτα τις ημέρες αυτές της κρεοφαγίας.
Ατομα με προβλήματα πέψης, όπως ευαίσθητο στομάχι ή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, θα πρέπει να αποφύγουν την κατανάλωση μεγάλου όγκου τροφής, αλλά και μεγάλης ποσότητας λίπους και αλκοόλ
Η υπερβολη στην κατανάλωση τροφής το Πάσχα μπορεί να επιφέρει κι άλλους πιο σημαντικούς κινδύνους, σε άτομα με προδιαθεσικούς παράγοντες, όπως καρδιαγγειακά, ΣΔ, προβληματα πεπτικού και αυξημένου ουρικου οξέως.
Προσέξτε το μέγεθος της μερίδα σας στο κρέας, την πρόσληψη αλατιού, την κατανάλωση αλκοόλ αλλά και το τσιμπολόγημα εορταστικών γλυκών, όπως κουλούρια και τσουρέκια.
Καταναλώστε μία φέτα τσουρέκι ή 2 κουλουράκια αντί για το συνηθισμένο σας πρωινό, ενώ αποφύγετε να τσιμπολογάτε από αυτά καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Εκμεταλλευτείτε ότι έχετε έτοιμα βραστά αυγά και αξιοποιήστε τα καταναλώνοντάς τα ως πρωινό ή σε μία σαλάτα για ελαφρύ βραδινό.
Το κρέας, μπορείτε να το χωρίσετε σε μερίδες και να το φάτε ως κυρίως κάποια άλλη ημέρα της εβδομάδας
Αν στόχος σας είναι η απώλεια κάποιων κιλών, θέστε ρεαλιστικούς στόχους.
Αποφύγετε δίαιτες που υπόσχονται πολύ γρήγορη απώλεια βάρους, περισσότερο από ½-1 κιλό ανά εβδομάδα και διατροφές που αποκλείουν ολόκληρες ομάδες τροφίμων και φυσικά μην ξεχνάτε την άσκηση.
Πηγή: Οroposreoport.blogspot.com

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *