Breaking News
ΣΕΙΣΜOΣ ΣAΜΟΣ: ΤΑΡΑΚΟΥΝHΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΧIΟΣ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.
ΕΛΑΣ: 4 ΠΑΡΑΒAΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓIΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜAΤΩΝ, 200 ΓΙΑ ΜΕΤΑΚIΝΗΣΗ ΚΑΙ 1.357 ΓΙΑ ΜΗ ΧΡHΣΗ ΜAΣΚΑΣ
ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΤΔ ΣΤΟΝ ΓΑΛΛΟ ΠΡEΣΒΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ
ΠΟΙOΣ ΘEΛΕΙ ΝΑ ΤΙΝAΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑEΡΑ ΤΟ DEAL ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕIΩΝ ΣYΡΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΥΣIΝΑΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚA ΣΥΜΠΕΡAΣΜΑΤΑ ΑΠO ΤΙΣ ΣΥΓΚΡΟYΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑΓΚOΡΝΟ – ΚΑΡΑΜΠAΧ
ΧΤYΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙA ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΕYΘΕΡΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤIΑΣ
COVID-19: ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ – ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΓΛΕΝΤΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΠΡΙΝ ΤΟ LOCKDOWN
ΕΛΓΑ: ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ 26 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ “ΙΑΝΟΣ”
Η ΝΟΣΟΣ COVID-19 ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΕ
30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020: TA ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ – ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ: ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΣΕ «ΠΡΑΣΙΝΕΣ» ΠΕΡΙΟΧΕΣ, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 00.30
ΗΠΑ ΚΑΙ ΜEΣΗ ΑΝΑΤΟΛH: ΤΙ ΘΑ AΛΛΑΖΕ Ο ΜΠAΙΝΤΕΝ;
Η ΕΠΙΛΟΓH ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡIΟΥ 1940 ΩΣ ΕΘΝΙΚHΣ ΜΑΣ ΕΟΡΤHΣ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: Η ΨΥΧΟΣΥΝΘΕΣΗ ΜΙΑΣ ΟΛΕΘΡΙΑΣ ΣΧΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΣΜOΣ ΤΟΥ ΙΣΛAΜ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚEΣ ΚΟΙΝΩΝIΕΣ: ΤΟ ΓΕΝΙΚO ΠΛΑIΣΙΟ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: 1.211 ΝEΑ ΚΡΟYΣΜΑΤΑ, 12 ΘAΝΑΤΟΙ, 114 ΟΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜEΝΟΙ
ΤΡΑΓΩΔIΑ ΣΤΗ ΡOΔΟ: ΣΥΝΕΛHΦΘΗ EΝΑΣ 51ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘAΝΑΤΟ ΤΩΝ ΔYΟ ΠΑΙΔΙΩΝ
ΣΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 60 ΧΡΟΝΙΑ Η ΙΣΟΤΗΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΣΤΟ ΣΤOΧΑΣΤΡΟ ΦΑΝΑΤΙΚΩΝ Η ΓΑΛΛΙΑ: ΤΡΕΙΣ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΝΙΚΑΙΑ, ΑΒΙΝΙΟΝ, ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
ΓΕΥΣΗ
ΕΥΚΟΛΟ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΓΕΥΣΗΣ

Μια συνταγή για ένα γευστικό φαγητό, που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα, και ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο με την νοστιμιά του. Εύκολο σουφλέ μελιτζάνας, πανδαισία γεύσης! Απλά δοκιμάστε το.

Υλικά συνταγής

  • 5-6 μελιτζάνες, μεγάλες (ανάλογα με το μέγεθος του πυρέξ σας)
  • 20 φέτες μπέικον
  • 20 φέτες τυρί του τοστ (με χαμηλά λιπαρά)
  • 2 συσκευασίες κρέμα γάλακτος, με χαμηλά λιπαρά (250 γρ. η μια)
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, πλένουμε τις μελιτζάνες, τις κόβουμε σε φέτες, τις αλατίζουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίσουν για 30 λεπτά για να ξεπικρίσουν.

Τις ξεπλένουμε καλά και τις στεγνώνουμε, σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στην συνέχεια, στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και τις αλείφουμε πολύ ελαφρώς με ελαιόλαδο κι απ’ τις 2 πλευρές με πινελάκι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για περίπου 10 λεπτά, από κάθε πλευρά να μαλακώσουν.

Λαδώνουμε ένα πυρέξ και στρώνουμε τις μισές μελιτζάνες.

Από πάνω στρώνουμε τις μισές φέτες μπέικον και πάνω τις μισές φέτες τυριού.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με την ίδια σειρά άλλη μία φορά.

Έπειτα, τρυπάμε τα υλικά μέχρι τη βάση του πυρέξ, μ’ ένα πιρούνι, ή μαχαίρι, σε αρκετά σημεία και από πάνω περιχύνουμε, σε όλη την επιφάνεια, τη κρέμα γάλακτος κι αφήνουμε το σουφλέ λίγο να σταθεί, μέχρι να απορροφηθεί όλη η κρέμα γάλακτος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου για 40 με 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να απορροφηθεί η κρέμα γάλακτος και να ροδίσει ελαφρώς, η επιφάνειά του.

Αν χρειαστεί, προς το τέλος του ψησίματος, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, για να μην “αρπάξει” το τυρί της επιφάνειας.

Το σουφλέ μελιτζάνας είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Συμβουλές

  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μπέικον με άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας πχ γαλοπούλα καπνιστή.

Πηγή: Supersyntages.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *