Breaking News
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
ΣΕ ΠΡΟ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΙ ΛΙΑΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ
H ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΜΙΞΗ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ
ΦΑΟΥΤΣΙ: ΣΥΣΤΗΝΩ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ ΓΙΑΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ
ΙΤΑΛΙΑ: ΣΤΟΥΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ ΟΣΟΙ ΑΝΕΡΡΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ
ΜΠΟΡΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;
ΤΡΑΓΩΔIΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟYΠΟΛΗ: ΤΡΟΧΑIΟ ΜΕ ΕΠΤA ΝΕΚΡΟYΣ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤIΑ ΟΔO
ΠΛΗΡΟΦΟΡIΕΣ ΓΙΑ EΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΥΜΑΤIΕΣ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤO
ΟΣΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΚΤΑΕΤΙΑ
ΑΝΤΙΠΡOΕΔΡΟΣ ΕΟΔΥ: OΣΟ Ο ΔΕIΚΤΗΣ R ΕIΝΑΙ ΣΤΟ 1 Η ΕΠΙΔΗΜIΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΒHΣΕΙ
ΟΜAΔΑ ΤΗΣ ΕΜΑΚ ΑΝΑΧΩΡΕI ΓΙΑ ΛIΒΑΝΟ
Η ΠΑΝΔΗΜIΑ ΤΟΥ 1918 ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚH ΕΛΕΥΘΕΡIΑ
ΕΚΡHΞΕΙΣ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤO: ΠAΝΩ ΑΠO 100 ΝΕΚΡΟI, 4.000 ΤΡΑΥΜΑΤIΕΣ – ΑΝΑΤΙΝAΧΘΗΚΑΝ 2.750 ΤOΝΟΙ ΝΙΤΡΙΚΟY ΑΜΜΩΝIΟΥ
ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΒΗΡΥΤΟ – ΑΙΣΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ: “Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΕΝΑΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ”
ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ: “ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΛΩΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ”
ΤΟΥΡΚΙΑ: Η “ΜΠΛΟΦΑ” ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΜΕΡΕΙΑ
ΒΗΡΥΤOΣ: ΔYΟ ΤΕΡAΣΤΙΕΣ ΕΚΡHΞΕΙΣ – ΤΟΥΛAΧΙΣΤΟΝ ΔEΚΑ ΝΕΚΡΟI- ΤΡOΜΑΞΑΝ ΑΚOΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚYΠΡΟ – ΔΕIΤΕ ΒIΝΤΕΟ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΝEΑ ΜEΤΡΑ: ΤΙ ΑΝΑΚΟIΝΩΣΕ Ο ΧΑΡΔΑΛΙAΣ – ΠOΤΕ ΤIΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧY
ΓΕΥΣΗ
ΕΛΑΦΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΕΑΣ

Μαριναρισµένο ψαρονέφρι µε ψητά λαχανικά

Υλικά: 800 γραμ. ψαρονέφρι (2 κομμάτια)
Για τη μαρινάδα: 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.σ. μουστάρδα, 2 κ.σ. μπαλσάμικο, 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο, 1 κ.γλ. μέλι, 1 κ.γλ. ρίγανη ή θυμάρι, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα ψητά λαχανικά: 2 μελιτζάνες τσακώνικες, 2 μεγάλα κρεμμύδια άνυδρα κόκκινα, 3 πιπεριές χρωματιστές, 6 ασπρομανίταρα μεγάλα, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.σ. μπαλσάμικο, 1/2 κ.γλ. θυμάρι, 1/2 κ.γλ. ρίγανη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: Για τη μαρινάδα

Σε μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το μέλι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε με πιρούνι να ενωθούν. Κόβουμε το ψαρονέφρι σε φέτες 2 εκ. Αλείφουμε κάθε φέτα γύρω γύρω με τη μαρινάδα. Τοποθετούμε σε σκεύος το κρέας, κοντά το ένα κομμάτι στο άλλο και ρίχνουμε όση μαρινάδα περισσέψει από πάνω. Σκεπάζουμε καλά και τα αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο 1 ώρα.

Για τα ψητά λαχανικά

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες, τα κρεμμύδια σε τέταρτα, τις πιπεριές σε τέταρτα και τα μανιτάρια στη μέση κι όλα μαζί τα βάζουμε σε ταψί. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε από πάνω τις φέτες μαριναρισμένες και ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις για 35΄-40΄.

Η συνταγή είναι της Αργυρώς.

Μοσχαρίσια μπιφτέκια με βρώμη

Υλικά (για 6 μερίδες): 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, 2 κρεμμύδια στο μούλτι, 2 μέτριες ντομάτες στο μούλτι, 8 κ.σ. νιφάδες βρώμης, 3 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο, 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο, 2 κ.σ. ρίγανη, 4 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο, 1/2 ματσάκι μαΐντανό ψιλοκομμένο, Αλάτι-πιπέρι ανάλογα την προτίμηση

Εκτέλεση: Ζυμώνουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε μικρά μπιφτέκια. Τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180οC στον αέρα για 20 λεπτά. Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε με ρύζι ή πράσινη σαλάτα.

Συνταγή από εδώ.

Μοσχαράκι κοκκινιστό διαίτης

Υλικά (4 άτομα): 3 κομμάτια μοσχάρι για κατσαρόλα, 2 κ.σ ελαιόλαδο, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 φλ. χυμό ντομάτας, ½  ποτήρι κρασί, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, βασιλικό

Εκτέλεση: Κόβουμε το κρέας σε κύβους και το κρεμμύδι σε φετούλες. Τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι με το κρέας μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, λίγο νερό αν χρειάζεται και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά. Αν θέλουμε πιο πηχτή τη σάλτσα προσθέτουμε στο τέλος ελάχιστο αλεύρι διαλυμένο σε νερό.

Συνταγή από εδώ.

Χοιρινά φιλετάκια σε κρασί και μανιτάρια

Υλικά: 6-8 φιλετάκια χοιρινού ή 4 μπριζόλες χοιρινές, 200 γρ. φρέσκα ολόκληρα μανιτάρια μικρά, ½ φλ. τσαγιού λάδι, 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοτριμμένο στο τρίφτη στο multi, 1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί, 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες [προαιρετικά], 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, 1-2 κ.σ. αλεύρι ή κορν φλάουερ, Ρίγανη ή θυμάρι, Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση: Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι με καπάκι ή άλλο σκεύος, σωτάρουμε στο λάδι τις μπριζόλες ή τα φιλετάκια κι από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, προαιρετικά, τα μανιτάρια τα σωτάρουμε όλα μαζί. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ζεστό νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά, για περίπου 30- 40΄ ή και λιγότερο, ανάλογα με το πάχος του χοιρινού.

Όταν μαλακώσει το κρέας μας, προσθέτουμε τη ρίγανη ή το θυμάρι, τη μουστάρδα διαλυμένη σε 1/2 φλ. ζεστό νερό και ανακινούμε το τηγάνι μας να ενσωματωθούν τα υλικά. Αφήνουμε να σιγοβράζει με ανοιχτό το καπάκι για 5΄.

Τέλος σε 1/3 φλ. τσαγιού κρύο νερό διαλύουμε το αλεύρι ή το κορν φλάουερ – 1 ή 2 κουταλιές ανάλογα με το ζωμό που έχει μείνει στο φαγητό-  το προσθέτουμε στο τηγάνι, ανακινούμε το φαγητό και το αφήνουμε στη φωτιά ακόμη 3-5΄μέχρι να δέσει η σάλτσα του. Σερβίρετε με πουρέ, πατάτες τηγανιτές, ρύζι ή σαλάτα.

ΠΗΓΗ: In2life.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *