Breaking News
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΕ ΓΚΟΥΤΙΕΡΕΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΣΤΗ ΓΑΖΑ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΣΑΝ ΧΑΡΤΙΝΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ – ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΤΟΥ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΕΦΟΔΟΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΦΗΒΩΝ ΜΕΛΩΝ “ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ” ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
21 ΜΑΙΟΥ 2025: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ο ΠΑΝΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18/5/25 ΚΑΙ ΩΡΑ 09: 30 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «KONTRA NEWS», ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΑΡΑΒΕΛΙΔΗ, ΣΤΟ KONTRA CHANNEL !
ΤΕΜΠΗ: ΠΩΣ Η ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
ΕΦΟΡΙΑ: ΨΗΦΙΑΚΟ “ΜΑΤΙ” ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΠΕΘΑΝΕ Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ
20 MAIOY 2025: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΟ ΚΕΔΙΣΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ HJ-10 «ΠΕΡΙΚΛΗΣ», HJ-51 «ΠΙΤΤΑΚΟΣ» ΚΑΙ HJ-54 «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΗΕΡΑ HELLAS ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΥΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΡΑΜΠ: ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ Η ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΚΡΙΣΗΣ;»-ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΜΑΙΟΥ 2025
ΓΕΥΣΗ
ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΓΛΥΚΟ ΟΝΕΙΡΟ

Μια συνταγή για κέικ που θα φέρει υπέροχες μυρωδιές στο σπίτι σας. Αφράτο αλλά και σιροπιαστό κέικ με ολόκληρα πορτοκάλια. Απολαύστε το καθημερινά με το πρωινό σας ή με τον απογευματινό καφέ.

Υλικά συνταγής

  • 1 φλ. σπορέλαιο
  • 2 φλ. ζάχαρη
  • 1 χυμό πορτοκαλιού, φρέσκο
  • 2 βανίλιες
  • 3 αυγά
  • 2 πορτοκάλια, μέτρια
  • 1 κ.γλ. Μπέικιν πάουντερ
  • 500 γρ. αλεύρι, μαλακό

Για το σιρόπι

  • 3 κ.σ. μαργαρίνη
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση συνταγής

Πρώτα απ’ όλα, πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια, τα κόβουμε στα 4 με την φλούδα, τους βγάζουμε τα κουκούτσια και τα αλέθουμε στο μίξερ στον κόφτη και τα ψιλοκόβουμε (όχι να λιώσουν).

Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο και την ζάχαρη ώστε να ασπρίσουν και ρίχνουμε ένα προς ένα τα αυγά, τη βανίλια, κοσκινισμένο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, τον χυμό και στο τέλος τα πορτοκάλια.

Έπειτα αδειάζουμε το μείγμα του κέικ μας σε στρογγυλή φόρμα, που έχουμε βουτυρωμένη και αλευρωμένη, και το ψήνουμε για 50 με 60 λεπτά, στους 170 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο, σε αντιστάσεις πάνω-κάτω.

Προσοχή: τοποθετούμε το ταψί στην τελευταία σχάρα.

Μόλις ψηθεί το κέικ, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε το σιρόπι που θα ρίξουμε στο κέικ μας. Λιώνουμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού.

Βράζουμε αυτό το μείγμα για 2-3 λεπτά και τέλος περιχύνουμε το κρύο κέικ, με το σιρόπι πορτοκαλιού.

Το πορτοκαλένιο κέικ μας είναι έτοιμο.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές

Για να πετύχουμε αφράτο και φουσκωτό το κέικ μας, ποτέ δεν ανοίγουμε τον φούρνο τα πρώτα 30 λεπτά, αλλιώς θα κάτσει η ζύμη και θα χάσει τον όγκο της.

Πηγή: Supersyntages.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *