Breaking News
ΤΟΥΡΚIΑ, ΗΓΕΜΟΝΙΚEΣ ΒΛEΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΙΚH ΕΝEΡΓΕΙΑ
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΡΗΤΗ
«ΠΡΟΣAΡΤΗΣΗ» ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝHΣΩΝ ΚΑΙ OΧΙ EΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛAΔΑ;
ΠOΣΟ ΕΠΗΡΕAΖΟΥΝ ΟΙ ΜΕΤΑΛΛAΞΕΙΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟY ΤΑ ΕΜΒOΛΙΑ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ – ΠΑΓΚOΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜOΣ ΥΓΕIΑΣ: ΟΙ ΥΦΑΣΜAΤΙΝΕΣ ΜAΣΚΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕYΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠO ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛAΞΕΙΣ
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ: ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΜΕ «ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ» ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
ΑΝAΓΚΗ AΜΕΣΗΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓHΣ ΠΤΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
ΕΠΕΣΤΡΑΦΗΣΑΝ ΚΛΕΜΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΝΑΖΙ
ΤΟ ΑΠΟΜΩΝΟΜΕΝΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ Η “ΜΑΧΗ” ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΙΚΕΛΟΠΟΤΑΜΟ
Ο ΒΥΡΩΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΛΟΡΔΟ ΒΥΡΩΝΑ
ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ ΤΟ 2021
23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ 585 ΝΕΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: AΝΟΙΞΕ Η ΠΛΑΤΦOΡΜΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟY ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛIΤΕΣ 80 EΩΣ 84 ΕΤΩΝ
ΑΠΟΚΑΡΔΙΩΤΙΚEΣ ΕΙΚOΝΕΣ: ΓΕΜAΤΑ ΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕIΑ ΣΤΟ ΠΑΛEΡΜΟ – ΕΚΑΤΟΝΤAΔΕΣ ΦEΡΕΤΡΑ… ΣΤΟΙΒΑΓΜEΝΑ
ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟI ΕΠΙΤΑΧYΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ OΛΑ ΤΑ ΔΥΝΗΤΙΚA ΣΕΝAΡΙΑ EΧΟΥΝ HΔΗ ΑΠΑΣΦΑΛIΣΕΙ
ΤΟ ΚAΙΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
NEW START: ΥΠEΡ ΤΗΣ 5ΕΤΟYΣ ΠΑΡAΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝIΑΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣIΑ Ο ΜΠAΙΝΤΕΝ
ΤΙΡΑΝΑ: «ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ» ΡΩΣΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ COVID
ΕΛΛΑΔΑ
ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ

Πρωταγωνιστές σε ταινία μικρού μήκους διάρκειας δέκα λεπτών ήταν ανήλικοι πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε δομή της Ηπείρου.

«Όταν έμαθα ελληνικά, σταμάτησα να είμαι αόρατος», παραδέχτηκε ένας εξ αυτών της ταινία της ΑΡΣΙΣ, της κοινωνικής οργάνωσης που υποστηρίζει τους νέους.

Η ταινία Μικρού Μήκους με τίτλο «Αhl Ar – Ra’y» (Άνθρωπος της γνώμης), που εστιάζει στην καθημερινότητα ασυνόδευτων ανηλίκων -από διαφορετικές χώρες καταγωγής- οι οποίοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τη δυσκολία αλλά και τη μαγεία της πολυγλωσσίας, προβλήθηκε διαδικτυακά.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας είναι ανήλικοι πρόσφυγες από το Ιράν, τη Συρία, το Αφγανιστάν, χώρες της Αφρικής οι οποίοι φιλοξενούνται σε δομές των Ιωαννίνων.

Η κ. Τσίτου υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως μέσα από τις γνώμες των εφήβων που είναι οι πρωταγωνιστές στην ταινία και φιλοξενούνται σε δομές στη Ήπειρο, αναδεικνύεται η ανάγκη επικοινωνίας, τόσο κρίσιμη και ζωτικής σημασίας, όπως το οξυγόνο στον οργανισμό.

«Τα παιδιά, προσπαθούν αν επικοινωνήσουν με διαφόρους τρόπους, αναπτύσσουν δεξιότητες» αναφέρει η συντονίστρια και επισημαίνει: «Η πολυγλωσσία είναι σημαντική, για να εκφραστεί το κάθε παιδί, να πει μια γνώμη. Χρειάζεται το μέσο της γλώσσας, που αυτή, μπορεί να είναι η ποίηση, η μουσική, η ζωγραφική, πέραν από την ομιλία και το λόγο. Επίσης είναι ουσιαστικό, πως μέσα από αυτήν την πολυγλωσσία, τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν δεξιότητες που θα τους βοηθούν στο να μην αόρατοι, στο να υπάρχουν ισότιμα στην κοινωνία».

Η 8η Γιορτή Πολυγλωσσίας περιλαμβάνει ανοιχτές συζητήσεις, εργαστήρια, μουσικές εκδηλώσεις, προβολές, αφηγήσεις, παραστάσεις.

Η ΑΡΣΙΣ υποστηρίζει τις εκδηλώσεις προκειμένου να συνδράμει στην εδραίωση της αντίληψης ότι η πολυγλωσσία μπορεί να γίνει γέφυρα ανταλλαγής πολιτισμικού πλούτου, τρόπος συνύπαρξης, χώρος υπεράσπισης δικαιωμάτων κι αντίδοτο στα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις.

Επόμενος σταθμός για την ΑΡΣΙΣ είναι η Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στις 18:00 με τη δίωρη εκδήλωση με τίτλο «Πολιτισμικός διάλογος μέσα από τις γλώσσες των προσφύγων και των μεταναστών».

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, θα συζητηθεί το θέμα «Διαχείριση της πολυγλωσσίας στην εκπαίδευση, καλές πρακτικές και σχολική διαρροή των ανήλικων προσφυγόπουλων που ζουν σε ξενώνες και διαμερίσματα ημιαυτόνομης και αυτόνομης διαβίωσης». Εισηγητές θα είναι στελέχη της ΑΡΣΙΣ, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, συντονιστές δομών φιλοξενίας, διαμερισμάτων ημιαυτόνομης κι αυτόνομης διαβίωσης της οργάνωσης. Ονομαστικά αναφέρονται οι Κέλυ Πέτρου, Tatiana Igic Keklili, Μαρία Κουσκούκη, Γιώργος Στεφανίδης.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, έχει τίτλο «Η “γλώσσα” των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για το προσφυγικό» και εισήγηση θα κάνει ο δημοσιογράφος Κώστας Κεκελιάδης, υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ΑΡΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη.

Για εγγραφή στην εκδήλωση (θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης): https://forms.gle/dN3EXKj7TcgKdGf19

 Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση ακολουθήστε το σύνδεσμο: https://authgr.zoom.us/j/95244361170

Πηγή: Νewsbeast.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *