ΚΟΙΝΩΝΙΑ
XIΛΙΑΔΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΕΙΠΑΝ ΤΟ “ΟΧΙ” ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Με κεντρικότερο σημείο την Πέλλα πραγματοποιήθηκαν σήμερα περισσότερα από είκοσι συλλαλητήρια σε ισάριθμές πόλεις της χώρας μας κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία από την ΠΓΔΜ.

 

Είναι χαρακτηριστικό πως στο συλλαλητήριο στην Πέλλα το παρόν έδωσαν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Πέλλας Γ. Στάμκος, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λ. Κυριζογλου και ο Δήμαρχος Χαλκηδόνας Ι. Τσουκνιδάς. Στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις στην Έδεσσα, την Καβάλα, τη Δράμα, τις Σέρρες, το Κιλκίς, το Πολύκαστρο, το Λαγκαδά, τα Νέα Μουδανιά, τη Φλώρινα, την Καστοριά, την Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, την Κατερίνη, τη Βέροια, τη Σιάτιστα, ενώ αντίστοιχα συλλαλητήρια έγιναν σε Λάρισα, Θήβα, Ιωάννινα, Ρόδο, Χανιά, Κέρκυρα και Χαλκίδα.

 

Photo:1

Photo:2

Photo:3

Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η συγκέντρωση στα Ιωάννινα, ενώ στον χώρο της πλατείας από νωρίς είχε γίνει έπαρση μιας μεγάλης ελληνικής σημαίας επάνω σε γερανό. Στη Σιάτιστα, το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε με τους διαδηλωτές να ψάλλουν τον Ακάθιστο Ύμνο, όπως αναφέρει το kozan.gr.

Παλμός, συνθήματα, σημαίες και πανό στο συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στα Νέα Μουδανιά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει τοhalkidikinews.gr.

Photo:4
Οι κάτοικοι από τα Νέα Μουδανιά, αλλά και τις γύρω περιοχές, άρχισαν να συγκεντρώνονται από τις 7 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία. ΦΩΤΟ: halkidikinews.gr

Στην Κρήτη και ειδικότερα στα Χανιά, απειλήθηκαν εκτεταμένα επεισόδια όταν έκανε την εμφάνισή της μια ομάδα νεαρών που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και κρατώντας ένα πανό άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

Οι συγκεντρωμένοι που περίμεναν την έναρξη του συλλαλητηρίου, αντέδρασαν και υπήρξε προς στιγμήν ένταση. Λίγο αργότερα αστυνομικοί επιχείρησαν να απομακρύνουν τους νεαρούς με αποτέλεσμα να υπάρξουν επεισόδια, να τραυματιστούν αστυνομικοί και να γίνουν τρεις προσαγωγές.

Στις 8 Ιουλίου στο Σύνταγμα νέο συλλαλητήριο

Νέο μεγάλο συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, την Κυριακή 8 Ιουλίου, από την Επιτροπή για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Βλαχόφωνων Ελλήνων που ζουν στα Σκόπια και για την Προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.

 

 

Ρεπορτάζ: HellasJournal

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *