ΕΛΛΑΔΑ
XANIA: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 81Η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Με μία λαμπρή τελετή λήξης, στα Χανιά, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 81η επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Με διέλευση αεροσκάφους Spitfire MJ755, εντυπωσιακές αεροπορικές επιδείξεις στον ουρανό της Κρήτης από αεροσκάφος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 Block 52+ «Ζευς» αλλά και της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A «Δαίδαλος», πλαισιώθηκε στο ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε η τελετή λήξης των εκδηλώσεων για την 81η επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Στο πλαίσιο της τελετής πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνος δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης, εκπροσώπους ξένων αντιπροσωπειών, των στρατιωτικών και τοπικών Αρχών, καθώς και χαιρετισμοί από τους διοργανωτές.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς που στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η μάχη της Κρήτης αποτελεί αδιαμφισβήτητα ορόσημο της ελληνικής ιστορίας. Τρανή απόδειξη του πόσα μπορούμε να πετύχουμε ενωμένοι».

Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στα διαχρονικά μηνύματα και τα διδάγματα της μάχης της Κρήτης επισημαίνοντας πως «σήμερα παραμένουν ιδιαίτερα επίκαιρα που η Ευρώπη βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με μια πολεμική σύρραξη. Την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Photo: flashnews.gr
Photo: flashnews.gr

Στην ομιλία του ο κ Τουρνάς αναφέρθηκε στην παρακαταθήκη της μάχης της Κρήτης λέγοντας πώς σήμερα όλοι οι Έλληνες και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας τιμάμε αυτή την παρακαταθήκη στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ότι η εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία δεν είναι διαπραγματεύσιμες.

Παράλληλα τόνισε: «Τιμάμε τη θυσία των μαχητών της Κρήτης. Εμπνεόμαστε από το παράδειγμα τους.Και διαφυλάσσουμε την παρακαταθήκη τους, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις με θάρρος και ενότητα. Όλοι μαζί δουλεύουμε για μια Ελλάδα σύγχρονη. Μια Ελλάδα της αυτοπεποίθησης, της σταθερότητας και της ασφάλειας, μια Ελλάδα της αυτοπεποίθησης και της αξιοπρέπειας».

Στο χώρο του αεροδρομίου του Μάλεμε δημιουργήθηκε μουσείο με εκθέματα από την περίοδο της Μάχης της Κρήτης.

Πηγή: Ιefimerida.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *