Breaking News
H EE ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η “ΣΙΩΠΗ” ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ: “ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ – ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ”
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ: ΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ
ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΥ: “Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΟΥ ΕΡΩΤΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΑ 67” – Η ΣΠΑΝΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ
21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ο Αν. Τομεάρχης Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Πάνος Αβραμόπουλος, μίλησε στο Extra tv και στον Νίκο Νικολόπουλο στην εκπομπή «Το Μαξίμου ακούει;» (10-4-26) για το Άγιο Πάσχα και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις !
Ο Πάνος Αβραμόπουλος στο «Onechannel» με τον Βαγγέλη Καποδίστρια 17-4-26 !
Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΟ ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ – ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: Ο ΠΑΟΚ ΕΓΙΝΕ 100 ΧΡΟΝΩΝ
ΔΙΕΘΝΗ
WAGNER: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ 32.000 ΠΡΩΗΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η είδηση έχει προκαλέσει ανησυχία σε γυναίκες και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων.Περίπου 32.000 πρώην κρατούμενοι που στρατολογήθηκαν από τις ρωσικές φυλακές για στρατιωτική θητεία στην Ουκρανία, επέστρεψαν στα σπίτια τους, σύμφωνα με τη ρωσική μισθοφορική ομάδα Wagner.

 

Η Wagner είναι γνωστό ότι στρατολογεί καταδικασμένους εγκληματίες απευθείας από τις φυλακές. Η χάρη που τους δόθηκε θεωρείται ως ανταμοιβή για υπηρεσία τους στον πόλεμο της Ουκρανίας. ‘Αλλωστε εκπλήρωσαν τους όρους των συμβολαίων που υπέγραψαν κι αναπτύχθηκαν σε μάχες, όπως διευκρίνισε ο επικεφαλής της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Η είδηση έχει προκαλέσει ανησυχία σε γυναίκες και ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς χιλιάδες κακοποιοί, ανάμεσά τους καταδικασμένοι για φόνους και άλλα βίαια εγκλήματα, έλαβαν χάρη και επανεντάσσονται στη ρωσική κοινωνία πρόωρα.

Από την άλλη πλευρά, ο ιδρυτής της Wagner βλέπει τη στρατιωτική θητεία ως ένα σημαντικό πρόγραμμα επανένταξης στην κοινωνία. Ο Πριγκόζιν ισχυρίστηκε σε μήνυμά του που δημοσιεύτηκε στο κανάλι του στο Telegram ότι όσοι απελευθερώθηκαν στη συνέχεια διέπραξαν μόνο 83 εγκλήματα συνολικά. Πρόκειται για αριθμό υποογδονταπλάσιο από όσα κακουργήματα διαπράχθηκαν από κακοποιούς που αφέθηκαν ελεύθεροι αφού εξέτισαν τις ποινές τους, υποστήριξε.

Ο Πριγκόζιν, ο οποίος είναι στενός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, στρατολόγησε ο ίδιος ορισμένους από τους κρατούμενους στα σωφρονιστικά στρατόπεδα. Ο Πούτιν έδωσε χάρη σε όσους υπέγραψαν τότε σύμβαση για στρατιωτική θητεία. Προϋπόθεση ήταν να ολοκληρωθούν τουλάχιστον έξι μήνες μαχών στην Ουκρανία.

Τον Μάρτιο, ο Πριγκόζιν δήλωνε πως ο αριθμός των πρώην φυλακισμένων στις τάξεις της Wagner ήταν 5.000. Μετά την κατάληψη της πόλης Μπαχμούτ, ανακοίνωσε επίσης ότι έχασε 20.000 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων 10.000 πρώην φυλακισμένων.

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Naftemporiki.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner