ΔΙΕΘΝΗ
UKRENERGO: ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ

Ο εθνικός φορέας εκμετάλλευσης ηλεκτρικού δικτύου της Ουκρανίας δήλωσε την Τρίτη ότι η ζημιά που προκλήθηκε στις εγκαταστάσεις ηλεκτροπαραγωγής της Ουκρανίας από τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις ήταν «κολοσσιαία», αλλά απέρριψε την ανάγκη αποχώρησης των αμάχων.

Ο Βολοντίμιρ Κιντρίτσκι, διευθύνων σύμβουλος της Ukrenergo, είπε σε μια ενημέρωση ότι οι Ουκρανοί ενδέχεται να αντιμετωπίσουν μεγάλες διακοπές ρεύματος, αλλά ότι ο διαχειριστής του δικτύου ήθελε να βοηθήσει στην παροχή των συνθηκών για να παραμείνουν οι άνθρωποι στη χώρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Πρακτικά κανένας θερμικός ή υδροηλεκτρικός σταθμός δεν είχε μείνει αλώβητος από τις ρωσικές επιθέσεις, είπε.

«Η κλίμακα της καταστροφής είναι κολοσσιαία. Στην Ουκρανία υπάρχει έλλειμμα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Δεν μπορούμε να παράγουμε τόση ενέργεια όση μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι καταναλωτές» σχολίασε ο Κιντρίτσκι.

Σημείωσε ότι αναμένεται ένα σύντομο κύμα κακοκαιρίας από την Τετάρτη, αλλά είπε ότι η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά, παρέχοντας την ευκαιρία να σταθεροποιηθεί το σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως τόνισε, η Ουκρανία είχε αρκετά αποθέματα καυσίμων αφού τα δημιούργησε πριν από την εισβολή της Ρωσίας και κατέβαλε σκληρή προσπάθεια για να επισκευάσει τις κατεστραμμένες υποδομές.

Ερωτηθείς σχετικά με τις προτάσεις ορισμένων αξιωματούχων για την εκκένωση ορισμένων πόλεων που έχουν πληγεί περισσότερο από τις ελλείψεις ενέργειας, είπε ότι τέτοιες κλήσεις ήταν «ακατάλληλες».

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *