ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
TOYOTA – ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Η διάθεση ανακαινισμένων ηλεκτρονικών συσκευών δεν είναι κάτι νέο καθώς γίνεται εδώ και αρκετά χρόνια. Ωστόσο, η ιδέα διάθεσης ανακαινισμένων οχημάτων είναι εντελώς νέα. Σύμφωνα μάλιστα με τη θυγατρική της Toyota στη Βρετανία ίσως είναι και ο τρόπος να αυξήσει τον κύκλο ζωής των οχημάτων για λογαριασμό των καταναλωτών.

Όπως αναφέρει η βρετανική εξειδικευμένη ιστοσελίδα Autocar, ο επικεφαλής της θυγατρικής της Toyota στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε ότι η συγκεκριμένη πρακτική θα δημιουργήσει ουσιαστικά τη σπονδυλική στήλη ενός νέου brand, του Kinto.

Σύμφωνα με τον Agustin Martin, η ιδέα είναι να παίρνεις το όχημα μετά τον πρώτο κύκλο χρήσης του, για παράδειγμα μετά τη λήξη της περιόδου leasing, και να το επιστρέφεις στο εργοστάσιο. Εκεί θα ανακατασκευάζεται «στο καλύτερο επίπεδο» και θα είναι έτοιμο για έναν δεύτερο κύκλο χρήσης.

Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η Toyota θα μπορεί να ακολουθεί τη συγκεκριμένη διαδικασία περισσότερες φορές πριν γίνει η οριστική απόσυρση του οχήματος.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η αμερικανική θυγατρική της Toyota ανέφερε στην ιστοσελίδα Roadshow ότι το βρετανικό πρόγραμμα είναι ακόμα στα πρώτα του στάδια. Παράλληλα, δεν σχολίασε αν πρόκειται για μια πρακτική που θα ακολουθηθεί και από άλλες θυγατρικές της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Με δεδομένο ότι οι τιμές νέων και μεταχειρισμένων οχημάτων έχουν πάρει την ανηφόρα η ιδέα προσφοράς ανακατασκευασμένων οχημάτων για πώληση ή ενοικίαση δεν ακούγεται άσχημη. Προς το παρόν το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στο εργοστάσιο της Toyota στο Burnaston, νοτιοδυτικά του Ντέρμπι, όπου κατασκευάζονται μοντέλα Corolla, στις εκδόσεις hatchback και station wagon.

Πηγή: Οroposreoport.blogspot.com

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *