ΑΠΟΨΕΙΣ
TΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΜΕ ΤΟ DRONE ΣΤΟ ΚΡΕΜΛΙΝΟ.

Γράφει ο Αθανάσιος Ε. Δρούγος*

Απρόβλεπτες και ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον η περίπτωση της προχθεσινής επίθεσης με drone στο Κρεμλίνο , με τη Ρωσία(χωρίς να προσκομίζει στοιχεία και αποδείξεις) να κατηγορεί ευθέως τις ΗΠΑ ως εγκέφαλο της συγκεκριμένης ενέργειας με στόχο τη δολοφονία του Ρώσου προέδρου Πούτιν!!Ενώ οι δυτικοί αναλυτές σε ΗΠΑ, Καναδά και Ευρώπη έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η επίθεση στο Κρεμλίνο “πιθανότατα οργανώθηκε εκ των ένδον από την ίδια τη Μόσχα” η τελευταία υποστηρίζει ότι “οι αποφάσεις για τέτοιες επιθέσεις δεν λαμβάνονται στο Κίεβο, αλλά στην Ουάσιγκτον”(σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του εκπρόσωπου τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ). Πρόσθεσε μάλιστα ότι το Κίεβο εκτελεί πάντα αυτό που του υπαγορεύουν οι Αμερικανοί, και “η Ουάσιγκτον πρέπει να καταλάβει ξεκάθαρα ότι το γνωρίζουμε αυτό”

 

Η Ουκρανία δια στόματος του προέδρου Ζελένσκι από το Ελσίνκι (όπου συμμετείχε στη διάσκεψη κορυφής της Ουκρανίας με τους ηγέτες των 5 Σκανδιναβικών/συμμάχων κρατών) αρνήθηκε ότι έπαιξε οποιοδήποτε ρόλο στην επίθεση στο Κρεμλίνο και τόνισε ότι ήταν μια προβοκατόρικη επιχείρηση(«ψευδής σημαία»(FALSE FLAG, )που οργανώθηκε από τον Πούτιν και τις μυστικές υπηρεσίες του Κρεμλίνου με πρόσχημα να εξαπολύσουν περισσότερες επιθέσεις στην Ουκρανία ή και να προχωρήσουν σε επιπρόσθετες ευρύτερα αποσταθεροποιητικές κινήσεις. Ο πρόεδρος Ζελένσκι φθάνοντας χθες το πρωί στο Άμστερνταμ από το Ελσίνκι επεσήμανε ότι “πολεμούμε στο έδαφός μας και υπερασπιζόμαστε τα χωριά και τις πόλεις μας” ενώ για το συμβάν στον ουρανό του Κρεμλίνου είπε ότι “πιθανότατα οργανώθηκε” από την ίδια τη Ρωσία σε μια προσπάθεια “να φέρει τον πόλεμο στο σπίτι της ,στο Ρωσικό εγχώριο κοινό ως και να θέσει προϋποθέσεις για μια ευρύτερη κοινωνική κινητοποίηση, την χρονική στιγμή που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και εσωτερικές αντιδράσεις.”.

Πρόσθεσε ότι «Η άμεση, συνεκτική και συντονισμένη απάντηση του Κρεμλίνου στο περιστατικό υποδηλώνει ότι η επίθεση προετοιμάστηκε εσωτερικά με τέτοιο

τρόπο ώστε τα επιδιωκόμενα πολιτικά αποτελέσματά της να υπερβαίνουν την αμηχανία της». Ο Πεσκόφ είπε ότι ο Πούτιν εργαζόταν στο γραφείο του στο Κρεμλίνο κανονικά χθες αλλά πρόσθεσε ότι τα μέτρα ασφαλείας στη Μόσχα θα ενισχυθούν μετά την επίθεση, λόγω και της “Ημέρας της Νίκης” στις 9 Μαΐου. Η Ρωσία ανέφερε επίσης μια σειρά πρόσφατων επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε εγκαταστάσεις πετρελαίου και εκτροχιασμούς τρένων, για τις οποίες κατηγόρησε την Ουκρανία. “Οι τρομοκρατικές και δολιοφθορές των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας αποκτούν πρωτοφανή δυναμική», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Προστίθεται ότι η Ρωσία «επιφυλάσσεται του δικαιώματος να λάβει αντίποινα». Η Ρωσία χθες το πρωί εξαπέλυσε σφοδρή αεροπορικό-πυραυλική επίθεση» εναντίον του Κιέβου (το τρίτο τέτοιο χτύπημα εναντίον της πρωτεύουσας της Ουκρανίας μέσα σε τέσσερις ημέρες), ως και κατά της Οδησσού και της Ζαπορίζια.(αν και η κατά πολύ βελτιωμένη με δυτική υποστήριξη Ουκρανική αεράμυνα κατέστρεψε τους πλείστους Ρωσικούς πυραύλους.

Σημειώνεται ότι η επίθεση με μη- επανδρωμένα αεροχήματα , έλαβε χώρα χρονικά λίγες ημέρες πριν τον εορτασμό της “Ημέρας της Νίκης” κατά της τότε Ναζιστικής Γερμανίας (η οποία πλέον πλην Ρωσίας δεν γιορτάζεται επίσημα ή την ίδια ημέρα με τις άλλοτε 15 Σοβιετικές Δημοκρατίες) , ενώ παράλληλα οι Ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι στην τελευταία φάση των προετοιμασιών για την επερχόμενη εαρινή αντεπίθεση κατά των Ρώσων , με στόχο την απελευθέρωση των κατεχόμενων επαρχιών σε ανατολική και νοτιοανατολική Ουκρανία.

Σε κάθε περίπτωση, η Ουκρανία μέχρι στιγμής δεν έχει επιτεθεί σε συμβολικά ισχυρούς στόχους εντός της Ρωσίας, ακόμη και όταν Ρωσικοί πύραυλοι και drones καταστρέφουν τους αστικούς πυρήνες των Ουκρανικών πόλεων μακριά από την πρώτη γραμμή. Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι η Ουάσιγκτον εργάζεται για να εξακριβώσει τι ακριβώς συνέβη. «Εξετάζουμε την προκληθείσα κατάσταση , αλλά δεν είμαστε σε θέση να την επιβεβαιώσουμε ή να επικυρώσουμε την αυθεντικότητά της.Έχουμε πει σε όλη τη διάρκεια της σύγκρουσης ότι δεν ενθαρρύνουμε ούτε επιτρέπουμε στην Ουκρανία να χτυπήσει εντός της Ρωσίας». Το drone που απεικονίζεται στο χτύπημα δεν φαίνεται να είναι το μεγάλο Tu-141 που φέρεται να χρησιμοποιήθηκε σε προηγούμενες Ουκρανικές επιθέσεις.

Το πιθανό ωφέλιμο φορτίο σε ένα τόσο μικρό drone θέτει υπό αμφισβήτηση τον ισχυρισμό του Κρεμλίνου ότι ο Πούτιν ήταν ο στόχος. Ένα τέτοιο ωφέλιμο φορτίο μπορεί να προκαλέσει ζημιά σε ευάλωτες τοποθεσίες όπως τη ενεργειακή υποδομή,αλλά δεν θα ήταν αρκετό για μια απόπειρα δολοφονίας κατά του Πούτιν, Ο Πούτιν, πρώην αξιωματικός της KGB, παίρνει στα πολύ σοβαρά την ασφάλειά του. Για ταξίδια εσωτερικού, ο Ρώσος ηγέτης συχνά αποφεύγει τα αεροπορικά , ενώ χρησιμοποιεί ένα θωρακισμένο τρένο που κάνει μυστικές στάσεις, σύμφωνα με το Ρωσικό ερευνητικό δίκτυο Proekt. Ο Πούτιν δεν ήταν στο Κρεμλίνο εκείνη τη νύχτα, σημειώνοντας ότι κοιμάται συχνότερα στο συγκρότημα του στο Novo-Ogaryovo έξω από τη Μόσχα. Ο Ρώσος πρόεδρος διατηρεί πολλές κατοικίες σε ολόκληρη τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου παλατιού που χτίστηκε στο νότο της χώρας σύμφωνα με τον συνήγορο κατά της διαφθοράς και φυλακισμένο Ρώσο πολιτικό Αλεξέι Ναβάλνι. Η αεράμυνα της Μόσχας έχει σχεδιαστεί για να καταστρέψει πυραύλους κρουζ ως και βαλλιστικούς πυραύλους, αλλά όχι τα drones, Το drone που φαίνεται στο βίντεο μπορεί να χτυπήθηκε από συστήματα αεράμυνας σημείου, όπως το πυραυλικό σύστημα Pantsir, που εγκαταστάθηκε πρόσφατα σε καίρια σημεία στο κέντρο της Μόσχας, ενώ για την αεράμυνα του Κρεμλίνου ,οι Ρώσοι έχουν αντιγράψει τα Ισραηλινό μοντέλο.

 

 

 

 

 

(To άρθρο εκφράζει αποκλειστικά προσωπικές απόψεις και εκτιμήσεις του συντάκτη)

Πηγή: Ambassadorsatlarge.com

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *