ΠΟΛΙΤΙΚΗ
RAFALE – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ – ΤΑ ΠΤΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΟ

Rafale: Στην τελετή υποδοχής των έξι Rafale στην Τανάγρα βρίσκεται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για μια νέα σελίδα για τα γαλανόλευκα φτερά και σαφές δείγμα μιας Ελλάδας που αλλάζει και αμυντικά και διπλωματικά. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι μέσα στο 2022 θα έρθει και η δεύτερη εξάδα και το 2023 τα υπόλοιπα από τα 24 αεροσκάφη.

Χαρακτήρισε τα Rafale πολλαπλασιαστή ισχύος και τόνισε ότι τα νέα Rafale είναι έτοιμα να απογειωθούν για ένα νέο καλύτερο αύριο για όλη την περιοχή.

Θα επιχειρούν σύντομα δίπλα σε νέες γαλλικές φρεγάτες, τόνισε και πρόσθεσε ότι στην Καλαμάτα εγκαινιάζεται το νέο κέντρο αεροπορικής εκπαίδευσης.

Rafale: Τα βασικά σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού

 • Ένας πολλαπλασιαστής ισχύος που αναβαθμίζει τη χώρα μας σε όλα τα επίπεδα
 • Μία νέα σελίδα για τα γαλανόλευκα φτερά – Δείγμα της Ελλάδας που αλλάζει
 • Τα νέα αεροσκάφη είναι εδώ ετοιμοπόλεμα.
 • Οι «ριπές του ανέμου» είναι έτοιμες να φρουρήσουν τους ελληνικούς ουρανούς
 • Μέχρι τα μέσα του 2023 θα έχουν έρθει και τα 16 αεροσκάφη
 • Η ενίσχυση της Πολεμικής μας Αεροπορίας ήταν κατεπείγουσα.
 • Συνεχίστηκε η παράδοση της συνεργασίας Ελλάδας-Γαλλίας
 • Γεωστρατηγική εξέλιξη πρώτης γραμμής – Τα νέα μαχητικά καθιστούν τη χώρα μας μία από τις δυνατότερες σε Μεσόγειο και Ευρώπη
 • Τα νέα Rafale είναι έτοιμα να απογειωθούν για ένα πιο ειρηνικό μέλλον.
 • Επένδυση στην άμυνα σημαίνει επένδυση στους ανθρώπους που υπηρετούν την πατρίδα μας
 • Στο εξής τα πτητικά και καταδυτικά επιδόματα απαλλάσσονται από κάθε φόρο. Ένα μέτρο που αφορά κυρίως τις Ένοπλες Δυνάμεις.
 • Με την ίδια δύναμη που η χώρα κλείνει την πόρτα σε κάθε απειλή κρατά ανοιχτή την πόρτα του διαλόγου

 

Μητσοτάκης: Τα Rafale αποτελούν προβολή ειρήνης – το μήνυμα προς την Τουρκία

Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε, με αφορμή την έλευση των υπερσύγχρονων μαχητικών Rafale, από τη βάση της Τανάγρας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υπερήφανη η πατρίδα υποδέχεται τα νέα αποκτήματα, τα πρώτα 6 από τα 24 υπερσύγχρονα Rafale» είπε αρχικά στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για έναν πολλαπλασιαστής ισχύος «που αναβαθμίζει την χώρα και σε γεωπολιτικό επίπεδο».

«Πρόκειται για σαφές δείγμα της Ελλάδας που αλλάζει και ακμάζει και αμυντικά και διπλωματικά. Τα νέα αεροσκάφη είναι εδώ 16 μήνες μετά την παραγγελία τους, ετοιμοπόλεμα καθώς τα πληρώματα και οι ομάδες υποστήριξης έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνοντας ότι μέσα στο 2022 θα έρθουν και τα υπόλοιπα αεροσκάφη.

«Πρόκειται για μια γεωστρατηγική εξέλιξη πρώτης γραμμής γιατί τα νέα μαχητικά καθιστούν την Πολεμική Αεροπορία μια από τις ισχυρότερες στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο που προσδίδει στην διπλωματική ισχύ της χώρας και σφραγίζει τη διπλωματική συμπαράταξη Ελλάδας-Γαλλίας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Με άλλα λόγια τα νέα Rafale είναι έτοιμα να απογειωθούν για ένα νέο πιο ειρηνικό αύριο στην περιοχή» είπε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Για την Ελλάδα κάθε ενίσχυση της άμυνας της αποτελεί προβολή ειρήνης. Στον 21ο αιώνα δεν έχουν θέση η παραχάραξη της ιστορίας ούτε τα αυθαίρετα και απειλητικά πυροτεχνήματα που εκτοξεύονται από γειτονικά κράτη. Σε όλα αυτά απαντούν το διεθνές δίκαιο και η εθνική μας εγρήγορση».

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Eleftherostypos.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *