Breaking News
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΕ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΟ HARLEM STAGE ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΙΣΝ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑΣ
ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΦΠΑ: ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ
ΛΑΔΩΜΑ 400.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ NOVARTIS
23 ΜΑΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΟΤΖΙΑ ΣΤΗΝ ΟΞΦΟΡΔΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
Η ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙ’ ΑΥΤΗΝ.
ΣΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΘΥΜΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ
ΑΡΘΡΟ 16: Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ, Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ MIT
ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΟΥΣ ΧΟΥΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
ΚΗΡΥΓΜΑ ΓΙΑ «ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ» ΣΤΗΝ «ΚΑΡΔΙA» ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ…
ΠΡΟΚΑΛΕI Η ΤΟΥΡΚIΑ: «ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟI ΙΣΧΥΡΙΣΜΟI» Η ΓΕΝΟΚΤΟΝIΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤIΩΝ
ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2019: Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΕ 5 ΑΡΙΘΜΟΥΣ
ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «ΚΑΚΩΣ ΣΥΝΕΠΕΣΕ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ»
ΠΑΚΕΤΟ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΣΙΠΡΑ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ
ΚΑΡΕ – ΚΑΡΕ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
22 ΜΑΙΟΥ 2Ο19: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΡΩΤΗ ΠΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»-ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ
ANTI-DRONES ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
PLAYSTATION CLASSIC – Η ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ!
Του Παύλου Κρούστη
Το PlayStation Classic αποτελεί μια ειδική έκδοση του PlayStation 1, που είχε κυκλοφορήσει αρχικά, το 1995 στη χώρα μας, μόνο που αυτήν τη φορά έρχεται σε πολύ μικρότερο μέγεθος (περίπου το μισό της original) και παράλληλα δεν δέχεται CD, αλλά μπορεί να παίξει τα 20 προεγκατεστημένα παιχνίδια που υπάρχουν στην εσωτερική μνήμη της.

Ο σχεδιασμός είναι ολόιδιος με του PS1, δηλαδή θα δείτε τα ίδια κουμπιά, τις ίδιες καμπύλες και τις ίδιες γωνίες, ενώ φυσικά οι υποδοχές διαφέρουν ως προς το ότι στο πίσω μέρος θα βρείτε έξοδο HDMI και θύρα για το USB καλώδιο που τροφοδοτεί με ρεύμα τη συσκευή, ενώ και στο μπροστινό μέρος υπάρχουν 2 υποδοχές USB για τα 2 χειριστήρια, που επίσης αποτελούν πιστά αντίγραφα της αρχικής κονσόλας. Έχουν επιλεχθεί τα αρχικά χειριστήρια και όχι τα Dual Shock που είχαν κυκλοφορήσει λίγο αργότερα και προσέθεσαν τους αναλογικούς μοχλούς, όπως τους ξέρουμε.

Το PS Classic εμφανισιακά είναι πανέμορφο και αποτελεί πιστό αντίγραφο του PlayStation 1, φέρνοντας αναμνήσεις στο μυαλό.

Η κονσόλα αποτελεί ουσιαστικά το περίβλημα για μια πλακέτα που προσφέρει εξομοίωση μέσω λογισμικού για τα 20 παιχνίδια, που περιλαμβάνονται και δεν διαθέτει το hardware της αρχικής συσκευής, κάτι το οποίο θα ήταν ανούσιο βέβαια.
Η λίστα των παιχνιδιών χαρακτηρίζεται επαρκής με αρκετές ελλείψεις όμως, αφού θα περίμενε κάποιος να βρει τίτλους που χαρακτήρισαν τη συσκευή, όπως τα Gran Turismo, WipEout, Castlevania: Symphony of the Night, Tony Hawk’s Pro Skater 2, Ape Escape, Crash Bandicoot, Spyro the Dragon, Tomb Raider, Colin McRae Rally, PaRappa the Rapper, Legacy of Kain: Soul Reaver, Driver και άλλους.
Προς τιμήν της κονσόλας βέβαια αξίζει να πούμε ότι τα διαμάντια που φιλοξενούσε ήταν πραγματικά εκατοντάδες, οπότε θα ήταν πολύ δύσκολο να τα περιλαμβάνει όλα, ενώ έγινε μια ικανοποιητική επιλογή, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τόσο τις άδειες που θα χρειάζονταν για να συμπεριληφθούν, όσο και τα remakes/remasters που έχουν κυκλοφορήσει από τότε (πχ. Crash Bandicoot). Αξίζει να αναφέρουμε ότι από τα 20 παιχνίδια που περιλαμβάνονται, τα 7 μπορούν να τα απολαύσουν δύο παίκτες ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας και το δεύτερο χειριστήριο που περιλαμβάνεται.
Παίζοντας τα παιχνίδια θα συνειδητοποιήσετε το χάσμα γενεών πλέον, ενώ θα παρατηρήσετε τα πρώτα 3D πολύγωνα ως κάτι όχι ιδιαίτερα κομψό για τη μόδα της εποχής. Παρόλα αυτά, ο νοσταλγικός παράγοντας είναι ισχυρός, με τίτλους που έστησαν ολόκληρα franchise, τα οποία κυριαρχούν ακόμη και σήμερα. Κάποιοι τίτλοι, όπως είναι αναμενόμενο, έχουν «γεράσει» καλύτερα από άλλους.

Από πλευράς λογισμικού, η εξομοίωση δεν είναι ιδανική καθώς δεν θα βρείτε ευκολίες, που υπάρχουν στις εκδόσεις για PC (χρησιμοποιείται ο open-source emulator PCSX), όμως υπάρχει ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, που σας επιτρέπει να σώσετε το παιχνίδι σας οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε, αναιρώντας έτσι τις δυσκολίες που είχαμε 20+ χρόνια πίσω με το save system, αν και υπαρχει μόνο μία θέση για αυτό. Παράλληλα, υπάρχει και εξομοίωση φυσικά της χρήσης κάρτας μνήμης, όπως τη θυμάστε από παλιά, με το κάθε παιχνίδι να από μία memory card διαθέσιμη. Εκτός των παιχνιδιών, το μενού είναι ιδιαίτερα απλοϊκό και δεν περιλαμβάνει σχεδόν καθόλου επιλογές, με την ανάλυση να είναι στα 720p και να μην υπάρχει καμία άλλη επιλογή για την απεικόνιση.

Το PlayStation Classic κυκλοφορεί ήδη και στη χώρα μας προς 99,99 ευρώ και ανυπομονούμε να δούμε και το PS2 σε αντίστοιχη έκδοση, με τις κατάλληλες όμως βελτιώσεις.

Πηγή: Zougla.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!