Breaking News
ΣΥΡΙΖΑ: Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ 2019
ONASSIS FESTIVAL 2019: ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΒΙΒΛΙΑ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΔΩΝ
ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΝΙΓΗΡΙΑ
22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΡΥΘΡΑΙΑ»
ΜΑΚΕΛΕΙΌ ΣΤΗ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 160 ΝΕΚΡΟI – ΔΕΊΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ «ΜΑΤΩΜΕΝΟ» ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΝ
21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967: ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ
ΟΙ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ» ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΈΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ «ΡΟΖ».
ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚOΤΗΤΑ, ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚOΤΕΡΟ ΠΡOΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚHΣ ΑΣΦΑΛΕIΑΣ
«XAOΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΚΤΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ»
ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΟΝ ΟΗΕ: ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΜΕ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ Η ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΝΟΤΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
OI ΠΕΝΤΕ ΔΙΑΤΡΗΤΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ
ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΙΛΑΕΙ Η ΑΓΚΥΡΑ: «ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΣΦΟΔΡΑ ΠΥΡΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ» ΛΕΝΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΨΑΡΑΔΕΣ!
ΓΙΟΧΑΝΕΣ ΧΑΝ: Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΕΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ
ΕΛΕΝΗ ΔΟΥΝΔΟΥΛΑΚΗ: «ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ»
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΩΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ- ΕΝΑΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ
21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΟΦΘΑΛΜΙΚΗ ΓΕΝΕΤΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
OPERATION REDFOLD: ΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΑΚΤΟ BREXIT

Θέση «μάχης» σ’ ένα πυρηνικό καταφύγιο κάτω απ’ το υπουργείο Άμυνας στο Ουάιτχολ του Λονδίνου έλαβαν στις αρχές της εβδομάδας στελέχη του βρετανικού στρατού για να επιβλέπουν τους σχεδιασμούς για ένα άτακτο Brexit.

Οι επιτελείς της ομάδας διαχείρισης κρίσης με την επωνυμία “Operation Redford” θα δίνουν εντολές σε 3.500 μέλη των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, που βρίσκονται ήδη εδώ και εβδομάδες σε κατάσταση συναγερμού έτοιμα να επέμβουν για να υποστηρίξουν την επαρκή τροφοδοσία του Ηνωμένου Βασιλείου με τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα.

Την ίδια ώρα και το υπουργείο Γεωργίας ετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο, όπως αναφέρουν οι Financial Times, με επιτελικά στελέχη του να ενημερώνονται διαρκώς για τυχόν προβλήματα στην τροφοδοσία με νερό και τρόφιμα.

Από το περασμένο καλοκαίρι άρχισε η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι να επεξεργάζεται σχέδια εκτάκτου ανάγκης για ένα χαοτικό διαζύγιο με την ΕΕ έχοντας αναθέσει ανάλογες αρμοδιότητες σε 30 τμήματα. Και μπορεί στη σύνοδο κορυφής της Πέμπτης στις Βρυξέλλες να πήρε το διαζύγιο παράταση πέραν της 29ης Μαρτίου, αλλά ο κίνδυνος ενός άτακτου Brexit παραμένει τεράστιος. Εφόσον η Βουλή των Κοινοτήτων υπερψηφίσει τη συμφωνία που συνομολόγησε η Μέι με την ΕΕ η παράταση θα διαρκέσει μέχρι την παραμονή των ευρωεκλογών, ειδάλλως -πράγμα που φαντάζει και το πιθανότερο αυτή τη στιγμή- θα πρέπει η βρετανίδα πρωθυπουργός να παρουσιάσει ένα εναλλακτικό σχέδιο μέχρι τις 12 Απριλίου.

Η κυβέρνηση Μέι κλείνει θέσεις σε οχηματαγωγά για φορτία φαρμάκων

Το λιμάνι του Ντόβερ, πύλη εισόδου της Βρετανίας στην ηπειρωτική Ευρώπη  (Φωτογραφία: ΑΡ)Το λιμάνι του Ντόβερ, πύλη εισόδου της Βρετανίας στην ηπειρωτική Ευρώπη (Φωτογραφία: ΑΡ)

Η «Επιχείρηση Κίτρινο Σφυρί» (“Operation Yellowhammer”) των βρετανικών υπουργείων, σύμφωνα με απόρρητο σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης που είδε ο Guardian,  αποβλέπει στο να περιορίσει όσο το δυνατόν περισσότερο τυχόν προβλήματα σε δώδεκα τομείς από τις μεταφορές και τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέχρι την εθνική ασφάλεια και την υγειονομική περίθαλψη.

Υπουργεία, όπως το Υγείας, το Οικονομικών από κοινού με το Γεωργίας κάλεσαν επιχειρήσεις να κλείσουν θέσεις σε ειδικά οχηματαγωγά που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Μεταφορών γι’ αυτό το σκοπό, ώστε να διασφαλιστούν οι απρόσκοπτες εισαγωγές ιδιαίτερα κρίσιμων προϊόντων όπως τα φάρμακα ή τα προϊόντα για επεξεργασία πόσιμου νερού.

«Πυρετός» στο Ντόβερ

Φορτηγά καθ' οδόν προς το λιμάνι του Ντόβερ (Φωτογραφία: ΑΡ) Φορτηγά καθ’ οδόν προς το λιμάνι του Ντόβερ (Φωτογραφία: ΑΡ)

Από τη Δευτέρα ξεκινούν προετοιμασίες διοικητικής μέριμνας για ένα άτακτο Brexit και στην κομητεία του Κεντ στη νοτιοανατολική Αγγλία. Στον αυτοκινητόδρομο M20, που οδηγεί στο λιμάνι του Ντόβερ, θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας και θα τοποθετηθούν πινακίδες ώστε ένα ρεύμα του να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση ανάγκης ως χώρος αναμονής για φορτηγά που κατευθύνονται προς το λιμάνι. Η περιοχή με το λιμάνι και τον τερματικό σταθμό του Eurostar είναι η πύλη εισόδου του Ηνωμένου Βασιλείου στην ηπειρωτική Ευρώπη και ειδικοί εκτιμούν ότι θα μπορούσαν να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία σ’ ολόκληρη την κομητεία λόγω των πρόσθετων ελέγχων στα εισερχόμενα και εξερχόμενα οχήματα. Οι τοπικές Αρχές κάλεσαν τα σχολεία να μην ακυρώσουν τα μαθήματα, αλλά να αναλάβουν τρόπον τινά τη φροντίδα των μαθητών για να μην αναγκαστούν οι γονείς τους να απουσιάσουν από τις δουλειές τους.

Πυρετώδεις προετοιμασίες και από επιχειρήσεις

Μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών που ετοιμάζονται για άτακτο Brexit είναι και η easyJet (Φωτογραφία: ΑΡ)Μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών που ετοιμάζονται για άτακτο Brexit είναι και η easyJet (Φωτογραφία: ΑΡ)

Την ίδια ώρα επιχειρήσεις στη Βρετανία και την ηπειρωτική Ευρώπη συνεχίζουν τις προετοιμασίες τους για το Brexit. H Εasyjet αποφάσισε να αναστείλει τα δικαιώματα ψήφου ορισμένων μετόχων σε περίπτωση αιφνίδιας, χαοτικής αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ. Αεροπορικές εταιρείες στις οποίες μεγάλο μέρος των μετόχων τους είναι Βρετανοί κινδυνεύουν να απωλέσουν τα δικαιώματα πτήσεων στην ΕΕ, οι κανόνες της οποίας προβλέπουν ότι η πλειοψηφία των επενδυτών θα πρέπει να είναι από την Ένωση.

Άποψη του Canary Wharf, οικονομικού κέντρου του Λονδίνου (Φωτογραφία: ΑΡ)Άποψη του Canary Wharf, οικονομικού κέντρου του Λονδίνου (Φωτογραφία: ΑΡ)

Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες έχουν ήδη μεταφέρει τεράστια περιουσιακά τους στοιχεία εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Σύμφωνα με έρευνα της συμβουλευτικής εταιρείας EY έχουν ήδη «πετάξει» από το Λονδίνο ή ετοιμάζονται για αυτό πάνω από ένα τρισ. λίρες, δηλαδή 200 δισ. λίρες περισσότερες σε σχέση με πριν από δύο μήνες, κεφάλαια που περιλαμβάνουν καταθέσεις πελατών σε τράπεζες, εταιρείες αμοιβαίων κεφαλαίων και ασφαλιστικές εταιρείες.

Πηγή: Iefimerida.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!