Breaking News
ΑΛΛAΖΕΙ OΝΟΜΑ ΤΟ ΙΡΑΝΙΚO ΤAΝΚΕΡ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜAΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΠOΠΛΟΥ
ΒΡΕΤΑΝΟI ΒΟΥΛΕΥΤEΣ ΖΗΤΟYΝ ΝΑ ΣΥΓΚΛΗΘΕI ΕΚΤAΚΤΩΣ Η ΟΛΟΜEΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT
ΛAΡΙ ΚΟYΝΤΛΟΟΥ: ΟΥAΣΙΓΚΤΟΝ ΚΑΙ ΠΕΚIΝΟ ΕΠΙΤΑΧYΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠAΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤAΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕYΣΕΩΝ
Η ΔΕΘ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
ΤΟΡΟΝΤΟ: Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ
ΖΕΕΧΟΦΕΡ: ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ
ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΙΝΕΤΑΙ
ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ ΣΤΟΥΣ FINANCIAL TIMES: ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΜΕΝΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ BREXIT
19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙ. ΠΟΤΕ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΚΩΝ ΑΛΠΕΩΝ – ΜΙΛΑ ΣΤΟ PONTOS NEWS ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΡΕΙΒΑΤΩΝ
ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ
ΣΥΡΙΑ: 11 ΑΜΑΧΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΙΝΤΛΙΜΠ – ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΙ ΠΑΙΔΙΑ
ΒΟΡΙΔΗΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΕΞΕΠΛΗΞΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ
ΕΠΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Η ΚΙΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΌ ΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
ΙΡIΤ ΜΠΕΝ AΜΠΑ: ΦΕYΓΩ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΛΛAΔΑ ΜΕ ΙΔΙΑIΤΕΡΑ ΑΝAΜΙΚΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘHΜΑΤΑ
ΤΟ «ΥΠΟΠΤΟ» ΠΥΡΗΝΟΚΙΝΗΤΟ ΥΠΕΡΟΠΛΟ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ
ΚΟΣΜΟΣ
O XΡΙΣΤΟΣ ΘΡΗΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Την ώρα που τα mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης επιδίδονται σε συστηματική πλύση εγκεφάλου εξ αιτίας της πρόσφατης επίθεσης στο τζαμί, μιλώντας από το πρωί ως το βράδυ για τον πόλεμο κατά της «ισλαμοφοβίας», ένας μεγάλος αριθμός χριστιανικών εκκλησιών σε ολόκληρη την Ευρώπη γίνεται στόχος νυχτερινών επιθέσεων και εκφοβισμού. Εάν ποτέ κάποια περιστατικό αναφερθεί από τα μέσα ενημέρωσης, θα χαρακτηρισθεί απλά ως «βανδαλισμός» χωρίς περαιτέρω αναλύσεις, χαρακτηρισμούς και αφορισμούς.

 

 

Ούτε μια βεβήλωση ενός χριστιανικού τόπου λατρείας στην Ευρώπη έχει αναφερθεί από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επικριτικά. Την λέξη «χριστιανοφοβία» δεν θα την πουν ποτέ. Κανένας δεν θα καλέσει σε ολονυχτίες, δεν θα φορέσει κανείς μουσουλμάνος χριστιανικά σύμβολα ως ένδειξη συμπαράστασης, δεν θα υψωθούν κορώνες στα κοινοβούλια, δεν θα γραφτούν άρθρα, δεν θα ψηφισθούν νόμοι, δεν θα κατατεθούν μηνύσεις. Το μόνο που θα μείνει θα είναι μια εκκωφαντική σιωπή.

 

 

Σε ολόκληρη τη Γαλλία, εκφράζεται δημόσια αγανάκτηση σχετικά με τη σκόπιμη στόχευση και βεβήλωση των Καθολικών Εκκλησιών. Τουλάχιστον 10 περιστατικά θρησκευτικού βανδαλισμού και βεβήλωσης των καθολικών εκκλησιών έχουν αναφερθεί στη Γαλλία από τις αρχές Φεβρουαρίου.

 

 

Οι ενέργειες περιελάμβαναν βεβήλωση βωμών, αποκεφαλισμούς αγαλμάτων του Χριστού, εμπρηστικές επιθέσεις και μια ακραία περίπτωση ανθρώπινων περιττωμάτων που διασκορπίστηκαν στα ιερά τείχη της εκκλησίας.

 

 

Μια από τις πρώτες επιθέσεις συνέβη στις 4 Φεβρουαρίου στην Καθολική Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Χουίλλες, όπου βρέθηκε ένα άγαλμα της Παναγίας του 19ου αιώνα σωριασμένο στο έδαφος.

Ο πατέρας Francois-Laurent Heart είπε ότι το άγαλμα ήταν «εντελώς κονιορτοποιημένο», προσθέτοντας ότι οι ζημίες είναι «ανεπανόρθωτες». Τρία επεισόδια βεβήλωσης πραγματοποιήθηκαν στην εκκλησία μέσα σε διάστημα 10 ημερών, με βλάβη να έχει συντριφθεί και να έχει ριχθεί στο έδαφος από τους βανδάλους.

Τον Φεβρουάριο, οι ευχαριστιακοί καθολικοί άρτοι κλάπηκαν και διασκορπίστηκαν γύρω από την εκκλησία της Notre-Dame στη Ντιζόν, 175 μίλια νοτιοανατολικά του Παρισιού. Ο πατέρας Emmanuel Pic καταδίκασε την επίθεση που έγινε ενάντια στην «καρδιά της καθολικής πίστης».

 

 

Επίσης, λεηλατήθηκε η εκκλησία της Notre-Dame στη Ντιζόν, όπου οι ισλαμιστές ζωγράφισαν έναν σταυρό στον τοίχο με ανθρώπινα περιττώματα και κατέστρεψαν άλλα θρησκευτικά αντικείμενα στην εκκλησία.

Την περασμένη Κυριακή, η εκκλησία του St. Sulpice στο Παρίσι, όπου κινηματογραφήθηκε η ταινία του Κώδικα Da Vinci, τυλίχθηκε στις φλόγες λίγο μετά το μεσημέρι, με τους πυροσβέστες και την αστυνομία να μιλάνε για εμπρηστική επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κληρικοί ηγέτες κλείνουν το στόμα τους για τις επιθέσεις που έρχονται δυο χρόνια μετά τις επιθέσεις σε καθολικές εκκλησίες σε ολόκληρη τη Γαλλία και το Βέλγιο το 2016, που θεωρούνταν έργο του ISIS.

 

 

 

Πηγή: Europeansworldwide.wordpress.com

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!