ΚΟΙΝΩΝΙΑ
O KAΡΟΛΟΣ ΣΤΟ “ΑΒΕΡΩΦ” : TA RED ARROWS ΠΕΤΑΞΑΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΜNHMH TOY ΣΜΗΝΑΓΟΥ ΜΠΑΛΤΑΔΩΡΟΥ
Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο επισκέφτηκε το θωρηκτό – καταδρομικό «Γ. Αβέρωφ», στο Φλοίσβο του Παλαιού Φαλήρου, την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018.

Λίγο πριν τις 2 ώρα ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος έφτασε από τον Πειραιά στο Φλοίσβο με την ακταιωρό της Βρετανικής Συνοριακής Δύναμης HMC Valiant.
Εκεί τον υποδέχτηκε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος μαζί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναυαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ. Στη συνέχεια ο πρίγκιπας Κάρολος επισκέφθηκε την τριήρη «Ολυμπιάς» και ακολούθως ξεναγήθηκε στο πλωτό ναυτικό μουσείο θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ».

Ένα μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000-5 και το ακροβατικό σμήνος «Red Arrows» πραγματοποίησαν αεροπορική επίδειξη αφιερωμένη στην μνήμη του Σγου (Ι) Γεωργίου Μπαλταδώρου, πάνω από τον Φλοίσβο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολου στην τριήρη Ολυμπιάς και στο Θωρηκτό Αβέρωφ στο άλσος Ναυτικής Παράδοσης, την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018. Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η Δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα επισκέπτονται την Ελλάδα ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του πρίγκιπα Καρόλου στο ‘Αλσος Ναυτικής Παράδοσης έγινε αεροπορική επίδειξη με διέλευση 1 αεροσκάφους Μ-2000-5 το οποίο ακολουθούσαν 9 αεροσκάφη BAE HAWKS του ακροβατικού σμήνους των «RED ARROWS» της Βασιλικής Αεροπορίας της Μεγάλης Βρετανίας. Η αεροπορική επίδειξη έγινε στην μνήμη του σμηναγού Γεωργίου Μπαλταδώρου.

Photo: 1 Konstantinos Sotiropoulos  (Spotter)
Photo: 2 Konstantinos Sotiropoulos  (Spotter)
Photo: 3 Konstantinos Sotiropoulos  (Spotter)
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *