Breaking News
Η ΤΟΥΡΚIΑ ΠΛΗΣΙAΖΕΙ ΣΤΑ OΡΙΑ ΤΗΣ EΚΡΗΞΗΣ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
ΠΑΡΑΒIΑΣΗ ΜEΤΡΩΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟY: ΣYΛΛΗΨΗ 19 ΑΤOΜΩΝ ΣΕ ΔΙΑΜEΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΕΝEΡΓΕΙΑ ΠΑΡAΝΟΜΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ
ΣΥΝΑΓΕΡΜOΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛIΝΟ: ΑΥΤΟΚIΝΗΤΟ EΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΠYΛΗ ΤΗΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡIΑΣ
ΕΛΒΕΤIΑ: ΤΖΙΧΑΝΤIΣΤΡΙΑ Η 28ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΕΠΙΤEΘΗΚΕ ΜΕ ΜΑΧΑIΡΙ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤAΣΤΗΜΑ
ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΣΥΝΕΛHΦΘΗ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤIΑΣ ΜΠAΜΠΗΣ ΒΩΒOΣ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: ΝEΟ «ΜΑYΡΟ» ΡΕΚOΡ ΜΕ 562 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜEΝΟΥΣ – 101 ΘAΝΑΤΟΙ, 2.135 ΚΡΟYΣΜΑΤΑ
ΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟI ΣYΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓAΝ ΠΡΟΚΑΛΟYΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚH ΤΡΙΒH ΣΤΟ AKP
Τ. ΠΑΝΑΓΙΩΤOΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΟΣ ΠΑΡAΤΑΣΗ ΤΟ LOCKDOWN – ΔΕΝ ΠΡEΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΣΤΟYΜΕ OΠΩΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑIΡΙ
LOCKDOWN ΤΟΥΛAΧΙΣΤΟΝ ΩΣ ΤΙΣ 20 ΔΕΚΕΜΒΡIΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠEΣΟΥΝ ΤΑ ΚΡΟYΣΜΑΤΑ
ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΑ “ΚΛΕΙΔΙΑ” ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ LOCKDOWN
Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΕΝΥΑ
Η ΓΑΛΛΙΑ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ;
ΗΠΑ: Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΣΤΟ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ
H LUFTHANSA ΚΑΙ ΟΙ AΛΛΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚEΣ ΕΤΑΙΡΕIΕΣ ΕΤΟΙΜAΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡA ΕΜΒΟΛIΩΝ
ΤΟ HYUNDAI I30 N ΕΓΙΝΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΠΟΡ
Ο ΙΤΑΛOΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓOΣ ΤΖΟΥΖEΠΕ ΚOΝΤΕ ΒHΧΕΙ ΚΑΙ OΛΟΙ ΑΝΗΣΥΧΟYΝ
ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΦΙΑ
25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΛΛΑΔΑ
O ΕΒΡΟΣ «ΑΝΤΕΞΕ», ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ

Η επιχείρηση προσβολής των χερσαίων συνόρων της χώρας στον Έβρο ανακόπηκε από την άμεση αντίδραση των ελληνικών αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων αλλά τώρα θα πρέπει να προετοιμάζεται η χώρα για το ορατό ενδεχόμενο η «επίθεση» να εκδηλωθεί και κλιμακωθεί στο πιο ευάλωτο σημείο, αυτό των θαλασσίων συνόρων. Στα ελληνικά νησιά που πριν μερικά χρόνια ήταν υποψήφια για ΝΟΜΠΕΛ, αλλά πλέον η κατάσταση οδηγείται σε οριακές καταστάσεις.

Η Τουρκία φάνηκε χθες να ανακόπτει την κίνηση των ροών προς τα Ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές και αυτό προκάλεσε φυσικά αγωνία για το που θα «σκάσει» το επόμενο κατευθυνόμενο κύμα μεταναστών και προσφύγων.

Γιατί η Τουρκία με δήλωση του ίδιου του Τ. Ερντογάν προειδοποίησε ότι πλέον η πολιτική αυτή του ανοίγματος των συνόρων είναι επίσημη πολιτική της Τουρκίας και συνεπώς η απειλή για την Ελλάδα είναι πλέον διαρκής και μόνιμη.

«Τώρα αυτό έγινε, οι πόρτες είναι ανοιχτές, θα πρέπει τώρα τώρα να μοιραστείτε αυτό το φορτίο. …Είμαστε αποφασισμένοι πάλι να απογοητεύσουμε αυτούς που προσπαθούν μέσω της Συρίας να πετύχουν εκεί που απέτυχαν στις 15 Ιουλίου (σ.σ. πραξικόπημα)», πρόσθεσε ο κ. Ερντογάν.

Οι δηλώσεις Ερντογάν προδικάζουν την εγκατάλειψη της Συμφωνίας Ε.Ε.- Τουρκίας του 2016 και εκ των πραγμάτων θέτουν την ίδια την Ε.Ε. προ των ευθυνών της για την διαχείριση μιας νέας μεταναστευτικής κρίσης η οποία θα είναι πάντως πολύ πιο επώδυνη για την Ευρώπη και καταστροφική για την Ελλάδα.

Αυτή η εικόνα θα προβληθεί σε κάθε διάσταση της στην διάρκεια της επίσκεψης – περιοδείας των επικεφαλής των τριών Ευρωπαϊκών Θεσμών σήμερα στον Έβρο συνοδεία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη.

Εάν σπάσει το «οχυρό» το οποίο με θυσίες, που ξεπερνούν τα όριά της, κρατάει όρθιο η Ελλάδα, τότε είναι σαφές ότι το πρόβλημα δεν θα είναι δυνατόν να κρατηθεί εντός των ελληνικών συνόρων και ότι μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα τα κύματα παράνομων μεταναστών και προσφύγων θα βρουν την διέξοδο και θα φθάσουν στα σύνορα των χωρών της κεντρικής και Βορειοδυτικής Ευρώπης.

Σε μία Ευρώπη που η οικονομική κρίση αφήνει βαθύ στίγμα και η ακροδεξιά ενισχύει διαρκώς την θέση της, μια νέα μεταναστευτική κρίση θα έχει σοβαρές κοινωνικές και οικονομικές παρενέργειες και θα θέσει υπό αμφισβήτησή την προσπάθεια των χωρών της Ε.Ε. να ελέγξουν και περιορίσουν την άνοδο της ρατσιστικής ακροδεξιάς.

Η ξενάγηση και επί τόπου ενημέρωση των επικεφαλής των τριών ευρωπαϊκών θεσμών, συνοδεία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη για την κατάσταση στον Έβρο είναι εξαιρετικά σημαντική, διότι δεν θα υπάρχουν άλλοθι πια ότι οι Βρυξέλλες δεν γνώριζαν τι συνέβαινε στον Έβρο και στο Αιγαίο.

Και καθώς η επόμενη μεγάλη μάχη αφορά στο Αιγαίο η Αθήνα περιμένει την πλήρη στήριξη των Δυνάμεων της Frontex για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών και πλήρη ανοχή για την διαχείριση των μεταναστευτικών κυμάτων προκείμενου να μην παραβιασθούν τα Ευρωπαϊκά σύνορα.

Την επόμενη Παρασκευή θα ενημερωθούν πλήρως για τις εξελίξεις και οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε από τον Ν. Δένδια στο έκτακτο Συμβούλιο που συγκαλείται κατόπιν ελληνικού αιτήματος.

Μετά και από αυτό δεν θα υπάρξει κανένα άλλοθι για τους Ευρωπαίους εταίρους . και εάν η Αλληλεγγύη εξαντληθεί και πάλι σε ευχολόγια τότε η Αθήνα θα πρέπει άμεσα να επανεξετάσει την κατάσταση και να ενεργοποιήσει ακόμη και άλλες ανορθόδοξες δράσεις , από εκείνες που μέχρι τώρα έχουν αποκλεισθεί για να μην ενοχληθεί και ερεθιστεί το… διεθνές περιβάλλον.

Μέχρις ότου όλοι αντιληφθούν ότι η «μάχη» στα Ελληνικά νησιά δεν αφορά μόνο τους κατοίκους τους, ούτε μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.

 

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *