Breaking News
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: «EΚΡΗΞΗ» ΜΕ 1.259 ΚΡΟYΣΜΑΤΑ – ΑΡΙΘΜΟI ΠΟΥ ΣΟΚAΡΟΥΝ
ΕΞΑΕΤHΣ ΚAΘΕΙΡΞΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΙΚH ΠΟΙΝH 100.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ, ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΙ ΖΗΓΡΑ
ΚΟΡΩΝΟΪOΣ: ΟΡΑΤO ΤΟ OΡΙΟ ΤΩΝ 1.000 ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ – ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ
ΘΕΣΣΑΛΟΝIΚΗ: ΤΑ ΚIΝΗΤΡΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟY ΠΟΥ ΣΚOΤΩΣΕ ΣYΖΥΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙA ΜΕ ΑΡΣΕΝΙΚO
«LOSER!»: Η ΚΑΥΣΤΙΚH ΑΠAΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒIΛΝΤΕΡΣ ΣΤΗ ΜHΝΥΣΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓAΝ
ΤΟ «ΟΧΙ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΤΗΝ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 -ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ [ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ]
ΖHΤΩ Η 28Η ΟΚΤΩΒΡIΟΥ 1940!
ΡΥΜΟΥΛΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟ «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» – ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ
ΙΣΛAΜ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΟΑΡΙΣΤΕΡA ΔΙΑΛYΟΥΝ ΣΙΓA-ΣΙΓA ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Ο «ΙΕΡOΣ ΠOΛΕΜΟΣ» ΤΟΥ ΚΥΡIΟΥ ΕΡΝΤΟΓAΝ ΚΑΙ ΤΑ OΡΙΑ ΑΝΟΧHΣ ΤΗΣ ΔYΣΗΣ
ΙΕΡOΣΥΛΟΙ EΚΛΕΨΑΝ ΕΙΚOΝΑ ΑΠO ΕΚΚΛΗΣIΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝIA
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΒΥΘΙΖΕΤΑΙ ΤΟ «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΡΥΜΝΗ
Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΗΣ – ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΥΠΡΟΥ – ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ: ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΡΑΜΠ – “ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΔΑΦΟΣ” ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Ο “ΚΡΥΦΟΣ” ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΔΙΜΕΡΕIΣ ΣΧEΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤ. ΜΕΣOΓΕΙΟΣ ΣΤΟ ΕΠIΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΝAΝΤΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤAΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝO ΥΠΕΞ
ΚΟΡΟΝΟΪOΣ: ΣΤΑ 715 ΤΑ ΝEΑ ΚΡΟYΣΜΑΤΑ – 260 ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚH, 84 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝIΚΗ
ΚΛΕIΝΕΙ Ο «ΦΙΛΕΛΕYΘΕΡΟΣ»
ΚΟΣΜΟΣ
O ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ: “ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΧΗΣΗ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΟΡΙΣΤΗ”

Στη μεγάλη σημασία που έχει η κατήχηση στη ζωή της Εκκλησίας και την Ορθοδοξία γενικότερα, αλλά και στην ανάγκη να μην επικρατεί ο φόβος που έχει δημιουργηθεί από την πανδημία αναφέρθηκε στο σημερινό του κήρυγμα ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος. Η Αρχιεπισκοπή Αλβανίας και ο ίδιος ο Μακαριώτατος βρίσκονται κοντά στους νέους αλλά και στις οικογένειας, στηρίζοντάς τους έμπρακτα τις δύσκολες αυτές ώρες που διέρχεται η ομογένεια στην γείτονα χώρα.

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα τέλεσε σήμερα την Θεία Λειτουργία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος, συλλειτουργούντος του Μητροπολίτου Αμαντίας κ. Ναθαναήλ και κληρικών της Αρχιεπισκοπής.

Στο σύντομο κήρυγμά του, πριν την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος ανακοίνωσε στους πιστούς πως τα κατηχητικά σχολεία και οι συναντήσεις γονέων θα ξεκινήσουν κανονικά για φέτος, με την τήρηση πάντοτε όλων των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης για την πανδημία του κορωνοϊου. Ιδιαίτερη αναφορά, ωστόσο, έκανε στο ζήτημα της κατήχησης το οποίο τόνισε πως αποτελεί βασική σημασία για τη ζωή της Εκκλησίας, καθώς χωρίς αυτή η Ορθοδοξία γίνεται αόριστη και γενική, μην αντέχοντας στα προβλήματα και τις δυσκολίες.

«Σήμερα θα ήθελα να σας ανακοινώσω πως με την χάρη του Θεού θα αρχίσουν και τα κατηχητικά μας μαθήματα όπως επίσης και οι συναντήσεις των γονέων. Όταν έχουμε προβλήματα με την υγεία μας δεν περιορίζουμε το φαγητό, απλώς το κάνουμε πιο προσεκτικό. Το θέμα της κατηχήσεως είναι βασικής σημασίας για τη ζωή της Εκκλησίας μας, για τη ζωή των παιδιών μας για τη ζωή την δική μας. Αλλιώς κινδυνεύουμε να έχουμε μια Ορθοδοξία πολύ αόριστη και γενική που δεν αντέχει στις δυσκολίες και στα προβλήματα. Γι’ αυτό σας παρακαλώ όλους, ιδιαίτερα τους γονείς, να φροντίσουν να παρακολουθούν τα παιδιά τους τα κατηχητικά και μαζί με τους αρμοδίους που έχουμε συζητήσει να κρατούμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις»,είπε αναλυτικά για το θέμα της κατήχησης.

Για ακόμη μια φορά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σύννεφο φόβου που έχει δημιουργήσει η πανδημία υπογραμμίζοντας πως ο φόβος που επικρατεί θα πρέπει να εξαλείφει. «Ζούμε μέσα σε ένα σύννεφο που έχει δημιουργήσει αυτός ο φόβος από την πανδημία. Αλλά θα ήθελα ιδιαίτερα να υπενθυμίσω την ανάγκη να μην φοβόμαστε. Να μην μας πιάσει πολύ στεναχώρια. Θα συνεχίσουμε, λαμβάνοντας πάντα τις απαραίτητες προφυλάξεις, όλες τις προσπάθειες μας» ανέφερε.

Ο Μακαριώτατος,ολοκλήρωσε την ομιλία του με το αισιόδοξο μήνυμα, πως «η έμπνευση και η δύναμη που δίνει η χριστιανική αλήθεια είναι από τα πιο δυνατά φάρμακα. Χρειαζόμαστε περισσότερη ελπίδα, περισσότερη αλληλεγγύη, περισσότερη αισιοδοξία».

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: Οrthodoxianewsagency.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *