Breaking News
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ: “ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ – ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ”
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ: ΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ ΣΦΙΓΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΛΟΙΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ
ΜΑΡΩ ΚΟΝΤΟΥ: “Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΜΟΥ ΕΡΩΤΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΑ 67” – Η ΣΠΑΝΙΑ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ
21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
Ο Αν. Τομεάρχης Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ Πάνος Αβραμόπουλος, μίλησε στο Extra tv και στον Νίκο Νικολόπουλο στην εκπομπή «Το Μαξίμου ακούει;» (10-4-26) για το Άγιο Πάσχα και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις !
Ο Πάνος Αβραμόπουλος στο «Onechannel» με τον Βαγγέλη Καποδίστρια 17-4-26 !
Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΝΕΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΤΟ ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ ΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ – ΗΠΑ ΚΑΙ ΙΡΑΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ: Ο ΠΑΟΚ ΕΓΙΝΕ 100 ΧΡΟΝΩΝ
20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2026: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΔΙΕΘΝΗ
O ΑΠΟΗΧΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΔΕΝΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας, Νίκος Δένδιας, όπου είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη κ.κ. Θεόφιλο Γ’. 

Η επίσκεψη αυτή θεωρείται υψηλής σημασίας σε μια περίοδο, μάλιστα, που υπάρχει βαθιά κρίση στη Μέση Ανατολή μετά και τις βίαιες συγκρούσεις μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων τις τελευταίες εβδομάδες.

Παράλληλα, επιβεβαιώνει και το άμεσο ενδιαφέρον που δείχνει η Ελλάδα για τα Πανάγια Προσκυνήματα καθώς αυτά διακονούνται από Έλληνες πατέρες. Αυτό τονίζει και η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσόλυμων όπου, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι ο κ. Δένδιας «εξεδήλωσε το ζωηρόν ενδιαφέρον της μητρός Ελλάδος, της Ελληνικής Κυβερνήσεως και του ιδίου προσωπικώς υπέρ του Πατριαρχείου».

Επίσης ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως το Πατριαρχείο αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και ενημερώθηκε σχετικά από τον Μακαριώτατο για την ποιμαντική, φιλανθρωπική και ειρηνευτική δράση του Πατριαρχείου. Τέλος, Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στον κ. Δένδια με την βοήθεια του Αναστάντος Χριστού να εκπληρώσει την αποστολή του.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες όπου επισκέπτεται το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων μέλος της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών καθώς, το Μεγάλο Σάββατο, ο Μακαριώτατος είχε συναντηθεί με τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Κώστα Βλάση, ο οποίος βρέθηκε στην Αγία Πόλη ως εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης για να παραλάβει το Άγιο Φως. 

Πηγή: Orthodoxianewsagency.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Συναίνεση σε Cookie με το Real Cookie Banner