H γερμανική Siemens Energy «αδειάζει» την Gazprom, ως προς τους ισχυρισμούς της δεύτερης πως κλήθηκε να συμβάλλει στην αποκατάσταση της λειτουργίας του Nord Stream 1 και στην αντιμετώπιση της φερόμενης βλάβης που έχει υποστεί o αγωγός φυσικού αερίου.
«Δεν αναμειχθήκαμε ούτε είχαμε εντολή συντήρησης του Nord Stream 1», του οποίου τις ροές έκοψε η ρωσική κρατική εταιρεία, τονίζει η Siemens, σύμφωνα με το Reuters.
Νωρίτερα το Σάββατο, η Gazprom είχε ανακοινώσει ότι η Siemens Energy κλήθηκε να βοηθήσει στην επισκευή χαλασμένου εξοπλισμού για τον αγωγό, αλλά δεν ήταν διαθέσιμη να πραγματοποιήσει το έργο. Κάτι που η Siemens Energy ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει.
Παράταση διακοπών στη ροή
Η Gazprom, η κρατική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου, ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ότι θα παρατείνει τη διακοπή της ροής φυσικού αερίου μέσω του βασικού αγωγού Nord Stream 1 προς τη Γερμανία, επικαλούμενη «δυσλειτουργίες» σε βασικό στρόβιλο κατά μήκος του αγωγού.
Πρόσθεσε ότι ο αγωγός δεν θα επανεκκινήσει έως ότου ολοκληρωθούν οι επισκευές, χωρίς να παρέχεται χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία του.
Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Gazprom ανέφερε ότι η Siemens Energy συμμετέχει στις εργασίες επισκευής, σύμφωνα με υπάρχουσα σύμβαση μεταξύ των δύο εταιρειών και ότι είναι έτοιμη να διορθώσει βλάβες που η Gazprom ισχυρίστηκε πως την ανάγκασαν να διακόψει την παροχή φυσικού αερίου.
Πηγή: Liberal.gr
















Leave a comment