Breaking News
ΑΓΙA – ΣΟΦΙA – ΘΡΑΣYΤΑΤΗ ΠΡOΚΛΗΣΗ ΑΠO ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΙΜΑΜΗ: ΟΣΟΙ ΕΝΟΧΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
ΣΥΝΑΓΕΡΜOΣ: EΦΤΑΣΕ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛIΕΣ ΤΗΣ ΛHΜΝΟΥ Η ΕΠΙΚIΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚH ΒΛEΝΝΑ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡA! EΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΣΚEΨΕΙΣ ΣΤΟ ΥΠΕΝ (ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒIΝΤΕΟ)
ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΠΑΡΑΙΤHΘΗΚΕ Ο Σ. ΜΠΑΛAΣΚΑΣ ΑΠO ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΙΤΡΙΟΛΙ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΠΕΤΡΑΚΗ
ΤΟΥΡΚΙΚΟ «ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ» ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ – Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ «ΑΣΤΕΡΙΣΚΟΣ» ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΙΙ
«ΣΠΑΕΙ» ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ – ΓΙΛΜΑΖ Η ΑΓΚΥΡΑ ΜΕ ΤΡΕΙΣ NAVTEX ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΑΛΛΑΓEΣ ΣΤΟ ΥΠΕΞ: ΠΟΙΟΙ ΠΡEΣΒΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΟYΝΤΑΙ, ΟΙ ΕΠΙΛΟΓEΣ ΣΕ ΚΡIΣΙΜΑ ΠOΣΤΑ
ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Ο ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ
NAVTEX ΓΙΑ ΑΣΚHΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑIΟ ΑΠO ΤΗΝ ΤΟΥΡΚIΑ
ΕΛΛΑΔΑ
NIΚΟΣ ΣYΨΑΣ : «ΒΡAΖΕΙ» Η ΕΠΙΔΗΜIΑ ΣΤΑ ΒOΡΕΙΑ ΣYΝΟΡΑ ΜΑΣ – ΠΡOΒΛΗΜΑ Ο ΠΡΟΜΑΧΩΝΑΣ

«Το πρόβλημα είναι ο Προμαχώνας, είναι τα βόρεια σύνορα μας όπου βράζει η επιδημία. Αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την Ελλάδα» τόνισε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όπως ο ίδιος εξήγησε ο τουρισμός έχει τα ρίσκα του. Ωστόσο από την ημέρα που άνοιξαν τα σύνορα μας μέχρι σήμερα που είχαμε περίπου 450 νέα κρούσματα είχαμε περίπου και 120 κρούσματα σε Έλληνες πολίτες για τα οποία δεν ξέρουμε από πού ήρθαν. Τα λεγόμενα «ορφανά». Δεν έχουν σχέση με ταξίδια, ούτε με τουρίστες άρα έχουμε και διασπορά στην κοινότητα. «Ο ιός είναι εδώ περιμένει τα λάθη μας» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως όταν διαπιστώθηκε ότι οι Σέρβοι έχουν πρόβλημα αναγκάστηκε η κυβέρνηση να εκδώσει ταξιδιωτική οδηγία ενώ σημείωσε πως είναι σαφές ότι οι αποφάσεις για τις χώρες αλλάζουν κάθε μέρα ανάλογα με την επιδημιολογική κατάσταση κάθε χώρας. 

Αναφορικά με τα πανηγύρια και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας που σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες αναρωτήθηκε πως  θα νιώσουν οι διοργανωτές αν αρρωστήσουν 10 άτομα από αυτή την εκδήλωση ή πεθάνει κάποιος προσθέτοντας πως «Για μένα αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση είναι θέμα χρόνου να έχουμε το μεγάλο ατύχημα δηλαδή ξαφνικά μια συρροή δεκάδων ή εκατοντάδων κρουσμάτων μετά από ένα τέτοιο γεγονός υπερμετάδοσης. Παίζουμε με την φωτιά. Δεν είναι θέμα αν θα γίνει. Θα γίνει αν συνεχίσουμε έτσι». 

Επιπροσθέτως, επεσήμανε πως ενδεχομένως να ληφθούν κ άλλα μέτρα στο άμεσο μέλλον. Αν αυξηθούν τα κρούσματα τα μέτρα μπορούν να ξαναρθούν ανά πάσα στιγμή . «Ενδεχομένως να δούμε απαγορεύσεις συναθροίσεων του τύπου μπαρ, πανηγύρια, μεγάλες κοινωνικές συγκεντρώσεις», η κατάσταση είναι δυναμική και πως οι επιλογές είναι δύο.

Η μια είναι να έχουμε και επιδημία και καταστροφή της οικονομίας γιατί αν ανέβει η επιδημία και αναγκαστεί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα θα καταστραφεί η οικονομία οπωσδήποτε και η άλλη είναι επιτηρούμε σωστά την επιδημία κάνοντας αυτό που πρέπει σαν πολίτες έτσι ώστε να διασώσουμε την οικονομία μας. «Αν παίζουμε με την επιδημία παίζουμε και με την οικονομία». 

Αναφορικά με το εμβόλιο ο καθηγητής είπε πως υπάρχουν 2 τουλάχιστον ήδη εμβόλια τα οποία δοκιμάζονται σε κλινικές μελέτες φάσεως 3 που είναι η τελική μελέτη. Αν αυτές οι μελέτες είναι επιτυχημένες τότε θα προχωρήσουν στην αδειοδότηση. «Ενδεχομένως όντως να έχουμε αδειοδότηση ένός ή 2 εμβολίων μέχρι το τέλος του έτους. Από εκεί και πέρα ακολουθεί το μεγάλο στοίχημα της μαζικής παραγωγής και της διανομής τους με σωστό τρόπο σε όλη την υφήλιο». 

Παράλληλα επεσήμανε πως για να έχουμε την λεγόμενη ανοσία της αγέλης πρέπει να εμβολιαστεί περίπου το 70% του ελληνικού πληθυσμού δηλαδή θέλουμε 7.000.000 δόσεις  ή 14.000.000 αν είναι 2 δόσεις το εμβόλιο ενώ ανέφερε πως «μπορεί να έχουμε πόλεμο των εμβολίων και πως αν οι κλινικές μελέτες αποτύχουν τότε δεν θα έχουμε το εμβόλιο». 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *