ΠΟΛΙΤΙΚΗ
LA REPUBBLICA: Η ΑΝΤΙΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΘΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΤΗ Β. ΕΛΛΑΔΑ

Το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα ενόψει Ευρωεκλογών σκιαγραφεί η La Republica σε δημοσίευμά της, τονίζοντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αντιδημοφιλής στη χώρα, γεγονός που θα διαδραματίσει πιθανόν σημαντικό ρόλο ως προς την ψήφο των πολιτών στη Β. Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η ιταλική εφημερίδα αναφέρει πως στην Ελλάδα η ονομασία της γειτονικής χώρας μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών «εκλαμβάνεται ως απειλή για την εδαφική ακεραιότητα και ως κλοπή της Ιστορίας και συμβόλων εθνικής ταυτότητας».

Η Συμφωνία των Πρεσπών τον Ιανουάριο πυροδότησε διαδηλώσεις και ώθησε τους ΑΝΕΛ να βάλει τέλος στη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει η La Republicca τονίζοντας ότι «η πρόσφατη λύση του προβλήματος με το όνομα Βόρεια Μακεδονία είναι βαθιά αντιδημοφιλής στην Ελλάδα».

«Στην Ελλάδα σχεδόν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν τη Συμφωνία των Πρεσπών ως επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα», αναφέρει η εφημερίδα και τονίζει πως το ζήτημα είναι πιθανόν να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εκλογική επιλογή των πολιτών στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Τις τελευταίες εβδομάδες, αναφέρει η εφημερίδα, η Νέα Δημοκρατία προσπάθησε να στρέψει το επίκεντρο της συζήτησης «επικρίνοντας την οικονομική ικανότητα του Τσίπρα και την ικανότητά του να διαχειρίζεται το κράτος. Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μια συμμαχία προοδευτικών δυνάμεων ικανών να αντιμετωπίσουν τον εθνικισμό και την άκρα δεξιά».

Το δημοσίευμα καταλήγει πως κατά τη διάρκεια της κρίσης της ευρωζώνης, πολλοί αναλυτές ισχυρίστηκαν ότι το τμήμα αριστεράς-δεξιάς είχε ξεπεραστεί από τα νέα προγράμματα διάσωσης της ΕΕ/ ΔΝΤ για την Ελλάδα. «Ωστόσο, μετά την έξοδο της χώρας από τη διάσωση, τον περασμένο Αύγουστο και τον αποχωρισμό από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, τον Ιανουάριο, ο ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψε για να δώσει προτεραιότητα στον αριστερό-δεξιό διαχωρισμό» αναφέρει η ιταλική εφημερίδα.

 

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *