Breaking News
EΡΧΕΤΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ: ΠΕΝΤΕ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΙΝΕΖΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ – ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΚΥΡΩΣΕΩΝ…
”ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΟΡΓΗΣ” ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ – «Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΒΙΑΙΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑΡΑΧΕΣ»
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΤΟ ΓΑΡ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΕΩΣ ΓΕΝΝΑ ΠΑΡΑΦΡΟΣΥΝΗ
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: AΓΝΩΣΤΟΣ ΑΝΟΙΞΕ ΠΥΡ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΣΕΤΙΝΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 11 ΝΕΚΡΟΙ
ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΑΚΑΡ-ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: ΑΒΑΣΙΜΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ: ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΗ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΔΕΡΜΑ ΧΟΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥΣ
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ “ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ”
ΜΑΖΗΣ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ
ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΤΟ ΓΕΩΤΡΥΠΑΝΟ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ -Ο ΆΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΥΣ 3 ΛΟΓΟΥΣ
ΗΠΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΡΟΥΣΝΤΙ, ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΝ
ΔΙΕΘΝΗ
I. ΚΑΛΙΝ: ΝΟΜΙΜΕΣ ΟΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, ΠΗΡΑΜΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ “ΤΔΒΚ”

Η Τουρκία έχει δικαίωμα στα χωρικά της ύδατα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο εκπρόσωπος της Τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, εν όψει των ερευνών του τουρκικού γεωτρύπανου «Αμπντουλ Χαμίτ Χαν» στα νερά της Ανατολικής Μεσογείου.

«Κανείς, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων φίλων μας, δεν πρέπει να φοβάται το πλοίο Αμπντουλχαμίντ Χαν» ανέφερε σε συνέντευξή του στο τουρκικό κανάλι HABER 7 ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

«Η Τουρκία πραγματοποιεί εργασίες εξερεύνησης και γεώτρησης στα δικά της χωρικά ύδατα, όπως επιθυμεί στο πλαίσιο των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Ακριβώς όπως το Ορούτς Ρέις έκανε έρευνες και το Αμπτουλχαμίτ θα κάνει επίσης εργασίες γεώτρησης. Πραγματοποιούμε δραστηριότητες έρευνας στις περιοχές που έχουμε αδειοδοτηθεί από την ‘τδβκ’. Άλλωστε, έχουμε δικαίωμα στα μας χωρικά ύδατα», πρόσθεσε ο Καλίν.

«Οι διαμφισβητούμενες περιοχές συνδέονται με τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις της Ελλάδας. Από την πλευρά μας δεν υπάρχει καμία διαμφισβητούμενη περιοχή.

Η Ελλάδα έχει τέτοιες μαξιμαλιστικές απαιτήσεις για τα νησιά – που για 7-8 μικρά νησιά στην περιοχή απαιτεί κυριαρχικά δικαιώματα για τη θαλάσσια έκταση των 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί πουθενά αλλού στον κόσμο.

Η ελληνική πλευρά κάνει αυτό: Σχηματίζοντας μέτωπο κατά της Τουρκίας, προσπαθεί να ανοίξει γεωπολιτικούς και πολιτικούς χώρους για τον εαυτό της. Δεν θα ωφελήσει κανέναν εκτός από βραχυπρόθεσμα λαϊκιστικά κέρδη».

Μέχρι τις 4-5 Αυγούστου θα παραμείνει ανοιχτά της Μεσογείου το Αμπντουλχαμίντ Χαν

Για έρευνες δοκιμής βγήκε το τουρκικό γεωτρύπανο Αμπτουλχαμίντ Χαν στα ανοιχτά της ανατολικής Μεσογείου, μετέδωσε το φιλοκυβερνητικό κανάλι Α Χαμπέρ, το οποίο αναφέρει ότι το σκάφος θα παραμείνει στην περιοχή μέχρι τις 4-5 Αυγούστου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το Αμπτουλχαμίντ Χαν θα επιστρέψει στη συνέχεια και πάλι στο λιμάνι Τασουτσού της Μερσίνης όπου θα κάνει τις τελευταίες του προετοιμασίες πριν τις 9 Αυγούστου, που θα ξεκινήσει την πρώτη του αποστολή.

Το σημείο στο οποίο θα πραγματοποιηθεί γεώτρηση αναμένεται να ανακοινωθεί από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν κατά την τελετή της 9ης Αυγούστου.

Με πληροφορίες από:  ΚΥΠΕ, Ertnews

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: Huffingtonpost.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *