Breaking News
EΚΤΕΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ
ΤΟ «ΧΑΡΤΙ» ΤΩΝ 12 Ν.Μ., Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ CASUS BELLI ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ
Η ΑΝΟΙΞΗ ΦΕΡΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ – ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ
ΤΟΥΡΚΙΑ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ “ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ” ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΚΟΥΓΙΟΥ
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MAGIC BUS ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ
Ο ΤΡΑΜΠ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΕΡΔΙΣΕΙ
ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 5: ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ – ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 725.000 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021: ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΟΡΟΝΟΪOΣ: 566 ΝEΑ ΚΡΟYΣΜΑΤΑ, ΤΑ 255 ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚH – 30 ΘAΝΑΤΟΙ, 320 ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜEΝΟΙ
ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΠΡΟΣ ΔΕΝΔΙΑ: ΝΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΗΝ ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΓΟΥΧΑΝ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ: ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΨΕΜΑΤΑ
ΣΤΗΝ ΟΛΟΜEΛΕΙΑ ΤΟ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ
ΝIΚΟΣ ΔEΝΔΙΑΣ: Η ΠΡΟΣΤΑΣIΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚHΣ ΜΕΙΟΝOΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟYΠΟΛΗ, ΤΗΝ IΜΒΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤEΝΕΔΟ HΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜEΝΕΙ ΔΙΕΘΝHΣ ΥΠΟΧΡEΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚIΑΣ
ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ «ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ» ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΕΒΑΨΑΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΕ ΑΙΜΑ
ΦΡΟYΡΙΟ Η ΟΥAΣΙΓΚΤΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣIΑ ΜΠAΙΝΤΕΝ
ΚΙΝΑ, ΜΙΑ ΝΕΑ ΗΓΕΜΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ
ΠΑΡEΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛEΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛIΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚHΣ ΠΑΡΕΝOΧΛΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΩΝ ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΘ
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ
ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟ
ΔΙΕΘΝΗ
HUMAN RIGHTS WATCH: Η ΧΕΙΡOΤΕΡΗ ΠΕΡIΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΚΙΝΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΙΕΝΑΝΜΕΝ

Η Κίνα περνά την πιο “σκοτεινή περίοδο” για τα ανθρώπινα δικαιώματα από την εποχή της Τιενανμέν αναφέρει η τελευταία έκθεση της γνωστής οργάνωσης Human Rights Watch η οποία αποτελεί κόλαφο για το Πεκίνο και τις πρακτικές του. 

“Η Κίνα βρίσκεται στη μέση της πιο σκοτεινής περιόδου για τα ανθρώπινα δικαιώματα από τη σφαγή στην πλατεία Τιενανμέν”, τονίζει η Human Rights Watch στην ετήσια έκθεσή της των 386 σελίδων η οποία υπογραμμίζει ότι το περασμένο έτος όλο και πιο πολλές κυβερνήσεις στράφηκαν κατά του Πεκίνου χωρίς να φοβάται αντίποινα.

Η έκθεση καταδικάζει την μεταχείριση των μουσουλμάνων Ουιγούρων από το Πεκίνο στην περιοχή Σιντζιάνγκ και προειδοποιεί ότι η αυξανόμενη πολιτική επιρροή της Κίνας και οι προσπάθειες να λογοκρίνει ανθρώπους στο εξωτερικό συνιστούν μια “υπαρξιακή απειλή προς το διεθνές σύστημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων”.

“Αν δεν προσβληθούν οι ενέργειες του Πεκίνου προμηνύεται ένα δυστοπικό μέλλον, στο οποίο κανένας δεν θα είναι στο απυρόβλητο απέναντι στους κινέζους λογοκριτές και το διεθνές σύστημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα είναι τόσο αποδυναμωμένο που πλέον δεν θα λειτουργεί ελεγκτικά απέναντι στην κυβερνητική καταπίεση”, αναφέρεται.

“Ο κινέζικος αυταρχισμός εμφανίστηκε σε πλήρη μορφή το 2020 με το θανατηφόρο ξέσπασμα κορονοϊού που αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην επαρχία Γουχάν”, σημειώνεται στην έκθεση, περιγράφοντας την αρχική κάλυψη της επιδημίας από τις αρχές και την τιμωρία ιατρών που συμπεριλαμβανομένου του Λι Ουενγκλιανγκ και δημοσιογράφων όπως ο Ζανγκ Ζαν που μίλησαν για τα όσα συνέβαιναν εκεί.

 

Ταυτόχρονα, “η καταστολή του Πεκίνου – με έμφαση πολιτική πίστη στο κινεζικό κομμουνιστικό κόμμα – βαθαίνει σε ολόκληρη τη χώρα”, σημειώνει χαρακτηριστικά η έκθεση.

 

“Στην Σιντζιάνγκ, οι Τούρκοι Μουσουλμάνοι συνεχίζουν να κρατούνται αυθαίρετα λόγω της ταυτότητάς τους, ενώ άλλοι υπόκεινται σε καταναγκαστική εργασία, μαζική επιτήρηση και πολιτική κατήχηση” παρατηρεί το HRW. 

“Στο Χόνγκ Κονγκ, μετά από περισσότερο από έξι μήνες διαμαρτυριών το 2019, το Πεκίνο εφάρμοσε τον νόμο περί εθνικής ασφάλειας για την πόλη, απαγορεύοντας ακόμη και καλοήθεις πράξεις αντιπολίτευσης ως εγκλήματα απόσχισης, προειδοποίησης, ξένης συμπαιγνίας και τρομοκρατίας. Περίπου 90 άτομα συνελήφθησαν βάσει του νόμου από τον Ιούνιο.

Ταυτόχρονα, διακεκριμένοι κριτικοί, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφοι φυλακίστηκαν, εξαφανίστηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε εξορία, ενώ πολλοί κατηγορούνται για “υποκίνηση ανατροπής” προσθέτει η έκθεση.

 

 

Πηγή: Liberal.gr

Related Post

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *